Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

 


Η ιστορία του ανθρώπου που συστήνονταν ως Mike Portnoy, είναι μακράν μια από τις πιο περίεργες στην ιστορία της Heavy Metal μουσικής. Ο πρώην drummer των Dream Theater, Mike Porntoy θεωρείται από πολύ κόσμο ως ένας από τους μεγαλύτερους drummers του σήμερα οπότε αν κάποιος αποφάσιζε να συστηθεί με το όνομα του μάλλον θα έκανε μια πολύ κακή επιλογή. Η ιστορία αυτού του απατεώνα μας πηγαίνει πίσω στο έτος 2003. Οι πολίτες της Νέας Υόρκης άρχιζαν να παρατηρούν έναν τύπο στην πόλη τους ο οποίος ισχυρίζονταν πως είναι ο Mike Portnoy και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ο τυπάς ήταν φανερά μεθυσμένος και μαστουρωμένος, ενώ περιπλανιόταν σχεδόν ρακένδυτος στους δρόμους! Πολύ σύντομα το επίσημο site του Drummer κατακλείστηκε από ιστορίες ανθρώπων που είχαν γνωρίσει τον απατεώνα. Η πρώτη από αυτές αφορούσε έναν άνθρωπο που ονομάζονταν Carlin Langley και ο οποίος σε μία έξοδο του σε ένα gay bar τον Φεβρουάριο του 2003 είπε πως γνώρισε έναν τύπο που του συστήθηκε ως Mike Portnoy. O Langley που δεν είχε ακούσει μα ούτε και δει ποτέ κάτι από τους Dream Theater, μεταξύ άλλων είχε πει τότε στην εφημερίδα New York Post:

 ''Ήπιαμε κάποια ποτά με τον τύπο και στην συζήτηση μας μου είπε πως μόλις είχε γυρίσει από την Ιαπωνία όπου και υπέγραψε μια πολύ σημαντική συμφωνία με μία βιομηχανία κατασκευής Drums. Γνώριζε πάρα πολλές λεπτομέρειες για την ζωή του Portnoy. Μετά από αρκετά ποτά πήγαμε στο διαμέρισμα μου για να αισθάνομαι πιο άνετα. Το πρωί ο απατεώνας είχε εξαφανιστεί! Κοίταξα γύρω μου και έλειπαν τα κινητά μου τηλέφωνα, τα κλειδιά μου και το πορτοφόλι μου! Όταν πήγα στην τράπεζα ανακάλυψα πως είχε χρεώσει την κάρτα μου 1000 δολάρια. Όταν κατάλαβα τι είχε συμβεί  έψαξα στο Internet βρήκα το επίσημο site του αληθινού Mike Portnoy και απλά τον ενημέρωσα ότι κάποιος γυρίζει εδώ και εκεί και χρησιμοποιεί το όνομα του. Ντράπηκα να μιλήσω περεταίρω. ''



Πολύ σύντομα ακόμα περισσότεροι gay άνδρες μίλησαν για την άσχημη εμπειρία που απέκτησαν όταν γνώρισαν τον ίδιο απατεώνα. 

Σύμφωνα με το Dreamtheater.net ένας από αυτούς έγραφε τότε: 

''Ψάχνω έναν τρόπο να μιλήσω με τον Mike Portnoy. Υπάρχει ένας αλήτης στην Νέα Υόρκη ο οποίος συστήνεται με το όνομα του. Πηγαίνει σε διάφορα μαγαζιά μιλάει με θαμώνες και αφού τους πείσει πως είναι ο διάσημος Drummer των Dream Theater (έχει όλα τα cd τους, ξέρει τον ρυθμό του κάθε τραγουδιού τους και του μοιάζει πάρα πολύ φυσιογνωμικά) τους λέει πως παλεύει να ανακαλύψει την σεξουαλική του ταυτότητα (straight η gay)''.

Στην παγίδα του απατεώνα δεν έπεσαν μόνο gay άνδρες αλλά και κάποιοι μουσικοί!

H New York Post ανέφερε πως ένας από αυτούς ήταν και ο Ray Freeman τραγουδιστής τότε της μπάντας Block 16.




 O Freeman γνώρισε τον απατεώνα στο 'Finally Fred's' music bar. Οι Block 16 έψαχναν τότε για drummer και ο απατεώνας αμέσως προθυμοποιήθηκε να καθίσει αυτός πίσω από το drum kit τους! Σύμφωνα με τα όσα είπε ο bartender του 'Finally Fred's' στην New York Post o απατεώνας έπινε για μία εβδομάδα κάθε βράδυ στο μαγαζί μα ποτέ δεν πλήρωσε τον λογαριασμό που κάποια στιγμή έφτασε τα 700 δολάρια! Όταν ο Freeman τον ξαναείδε κάπου έξω τυχαία του είπε πως η μητέρα του έπασχε από καρκίνο σε τελικό στάδιο, η γυναίκα του του ζητούσε διαζύγιο και πως οι Dream Theater είχαν ακυρώσει την τότε περιοδεία τους λόγω του πολέμου στο Ιράκ! Ο Freeman δήλωσε αργότερα στην New York Post: 

''Τον λυπήθηκα και του ευχήθηκα να τα ξεπεράσει όλα. Ήταν απίστευτα χειριστικός και δεν μου πέρασε στιγμή από το μυαλό πως όλα ήταν μια απάτη. Πλήρωσα εγώ όλα τα λεφτά που χρωστούσε στο μαγαζί!''

Οι Block 16 ένιωσαν τόσο άσχημα για την κατάσταση του ψεύτικου Portnoy που τον άφηναν να κοιμάται στα σπίτια τους. Όταν έφτασε η στιγμή όμως να κάνουν την πρώτη τους πρόβα τότε άρχισαν να συνειδητοποιούν πως ο απατεώνας δεν ήταν ούτε καν drummer!! ''Το παίξιμο του ήταν χειρότερο και από το παίξιμο της γιαγιάς μου'' είχε πει τότε ο Freeman και από εκείνη την μέρα άρχισε να τον υποψιάζεται και έψαξε να βρει φωτογραφίες του πραγματικού Portnoy. Κοιτάζοντας τα tattoos του αληθινού Mike κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Η επόμενη του κίνηση ήταν αμέσως να στείλει email στον Mike Portnoy και να τον ενημερώσει για όλα. Ο Freeman αμέσως μετά ανακάλυψε πως κάποια από τα πράγματα του είχαν εξαφανιστεί. Μια Gibson Les Paul, μια χρυσή αλυσίδα του αλλά και τα κλειδιά του σπιτιού του είχαν κάνει φτερά! 




Την Πρώτη Απριλίου του 2003 ο Ray Freeman έστω και καθυστερημένα αποφάσισε να ενημερώσει την αστυνομία και τις αρχές για όλα όσα είχαν συμβεί. Η αστυνομία ερεύνησε αμέσως το θέμα και ανακάλυψε πως το όνομα του απατεώνα ήταν Carlos Mendez. To θράσος του Mendez ήταν όμως πραγματικά απίστευτο αφού ισχυρίστηκε ακόμα και κατά την προσαγωγή του πως αυτός ήταν ο αληθινός Mike Portnoy αλλά σύντομα και όταν η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη η αστυνομία τον οδήγησε στο τμήμα όπου εκεί τον περίμενε άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη: Ο Mike Portnoy!!!

Στον Mendez απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διάφορα πλημμελήματα αλλά και για ένα κακούργημα ενώ η εγγύηση του ορίστηκε στα 100,000 δολάρια. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος της ιστορίας! Μια μέρα μετά την σύλληψη του ένα μήνυμα στο site των Dream Theater έκανε λόγο για τέσσερα θύματα του απατεώνα τις δύο μέρες πριν οδηγηθεί στο κελί! Σύμφωνα και με το Blabbermouth άλλος ένας μουσικός είχε πέσει στην παγίδα του Mendez. 




Ο κιθαρίστας Chris Cafferry (Savatage) σε μήνυμα του μέσα από το επίσημο site του έκανε αναφορά στην γνωριμία του με τον Mendez αποκαλύπτοντας πως ακόμα και όταν οι Savatage έπαιξαν στην ίδια σκηνή με τους Dream Theater ο ίδιος δεν είχε γνωρίσει ποτέ προσωπικά τον Mike Portnoy. 

''Λίγες μέρες αργότερα μέσα στην πόλη συστήθηκα με κάποιον ο οποίος υποτίθεται πως ήταν ο Mike. Ο τύπος είχε κοροιδέψει όχι μόνο εμένα αλλά και ολόκληρο το μαγαζί. Ήταν φανερό πως είχε κάνει τεράστια έρευνα σε ότι είχε να κάνει με την ζωή και την καριέρα του Portnoy. Είχε πλαστογραφήσει ακόμα και την ταυτότητα του. Τελικά μου έκλεψε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου τηλέφωνο.'' είχε γράψει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του τότε ο Cafferry ο οποίος πάντως δεν χρειάστηκε να κάνει πρόβα μαζί του για να καταλάβει πως πρόκειται για απατεώνα! 

Ο Μendez είχε καταφέρει ακόμα και να επικοινωνεί με μεγάλες εταιρίες κατασκευής drums και να παίρνει διάφορα πράγματα από αυτές δωρεάν αφού συστήνονταν ως Mike Portnoy. To 2006 o απατεώνας επανεμφανίστηκε και ο Mike Portnoy ενημέρωσε όλο τον κόσμο μέσα από το internet ότι και πάλι είχε λάβει κάποια μηνύματα σχετικά με έναν τύπο που συστήνονταν με το όνομα του και πως ήταν και πάλι ο ίδιος άνθρωπος που ήδη είχε καταδικαστεί! 


Άντληση πληροφοριών: 

Rock N' Roll True Stories 

New York Post

blabbermouth.net

www.mikeportnoy.com



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου