Παρασκευή 23 Απριλίου 2021


Είναι απίστευτα πολλές εκείνες οι νέες κυκλοφορίες που μας βομβαρδίζουν συνεχώς, πολλές μάλιστα διαφεύγουν της αντίληψής μας και δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να τις ανακαλύψουν. Στο νέο μας κεφάλαιο, θα σας παρουσιάζουμε κάθε φορά τέσσερις κυκλοφορίες για κάθε παρακλάδι της metal μουσικής σκηνής.

SECRET SPHERE

"Lifeblood"
Release date : 12 Mαρτίου 2021
Label: Frontiers Record

Οι Ιταλοί progressive-power metallers, Secret Sphere επιστρέφουν 4 χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, "The Nature Of Time" με το νέο δέκατο άλμπουμ τους το οποίο φέρει τον τίτλο "Lifeblood", όπου η συγκεκριμένη δουλειά μάλιστα σηματοδοτεί την επιστροφή του παλιού τους τραγουδιστή Roberto Messina, ο οποίος ήταν στο δυναμικό της μπάντας μέχρι και το 2012, δηλαδή στα έξι πρώτα άλμπουμ τους.

Οι Secret Sphere ανέκαθεν ήταν μία μπάντα όπου η ποιότητα ήταν δεδομένη, παρόλα αυτά όμως ποτέ δεν είχαν βγάλει εκείνον το δίσκο που θα μας αφήσει άφωνους και θα θεωρήσουμε πως έφτασαν στα ανώτατα επίπεδα της δημιουργικότητας τους. Αυτό ακριβώς συνέβει με το νέο τους άλμπουμ, "Lifeblood", όπου εντυπωσιάζουν, μαγεύουν, μας αφήνουν άφωνους με ίσως μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς στο είδος τους.

Το ομώνυμο τραγούδι, ηχητικά κινείται στο power/speed metal ύφος, των πρώτων ημερών των Γερμανών Helloween, ενώ το ''The End Of An Ego'' θυμίζει σύνθεση βγαλμένη από το "Infinity" των Stratovarius και αυτές είναι οι μοναδικές συνθέσεις που κινούνται σε power metal μονοπάτια, διότι όλες οι υπόλοιπες συνθέσεις ανήκουν στον ποιο προοδευτικό ύφος, έτσι όπως μας έχουν συνηθίσει (και καλά κάνουν) όλες αυτές οι καλές Ιταλικές μπάντες (Athena, Labyrinth, Vision Divine, DGM). Το αποκορύφωμα του δίσκου είναι το οκτάλεπτο έπος "The Lie We Love", με τις ερμηνείες του Roberto Messina να γράφουν την δική τους ιστορία, ο άνθρωπος μας καθηλώνει με τις δυνατότητες της φωνής του αλλά και την απίστευτη εκφραστικότητά του. Το ''Lifeblood'' είναι εκείνος ο δίσκος που κάθε οπαδός του μελωδικού power/progressive metal ιδιώματος πρέπει να ακούσει.



 PRIMITAI

''Violence Of The Skies"
Release date : 26 Μαρτίου 2021
Label : Rock Of Angels Records



Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, τους Βρετανούς Primitai δεν τους γνώριζα καθόλου, παρόλη την προ υπάρχουσα έντονη δισκογραφική τους δραστηριότητα, η οποία μετράει ήδη άλλα πέντε επίσημα άλμπουμ, ενώ η πρώτη τους εμφάνιση στο μεταλλικό στερέωμα έγινε το 2004 με το πρώτο τους demo, ''Fire Kills Children''.

Στις 26 Μαρτίου κυκλοφόρησαν τον έκτο τους δίσκο, με την ονομασία ''Violence Of The Skies'' και ενώ το εξώφυλλο σε προϊδεάζει ότι θα ακούσεις μουσικές νότες που θα πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από το NWOBHM, οι τύποι σε πάνε ακόμα παραπέρα και εντυπωσιάζουν υπέρ του δέοντος.

Με βασικό γνώμονα όντως το μουσικό στερέωμα του NWOBHM, προσθέτουν έξυπνες ιδέες προοδευτικού metal, επικές δια γαλαξιακές μουσικές μάχες, μία μικρή δόση των θεών Iron Maiden και μία αξιοπρεπέστατη φωνή που ακούει στο όνομα Guy Miller, με τελικό αποτέλεσμα να μας κερδίζουν με την αξία τους.

Οι συμμετοχές των Tom Draper (Carcass) και Paul Quinn (Saxon), συγκαταλέγονται στα θετικά  του δίσκου, ο οποίος ακροβατεί επικίνδυνα και με θελκτικό τρόπο για 65 λεπτά μουσικής προοδευτικής μαεστρίας.




Arion

"Vultures Die Alone"
Release date : 9 Απριλίου 2021
Label : AFM Records


Οι Φιλανδοί Arion to 2014 με το εκπληκτικό τους ντεμπούτο,"Last of Us" μας είχαν αφήσει άφωνους. Ένα άλμπουμ ποιοτικού συμφωνικού power metal ύφους, κοντά στο ύφος που είχαν χαράξει οι Kamelot με τα εκπληκτικά "Karma" και "Epica''. H αντικατάσταση του Viljami Holopainen με τον Lassi Vääränen στα φωνητικά, σηματοδοτεί επίσης ελάχιστα την αλλαγή του ήχου τους σε πιο σκληροτράχηλα μοντέρνα, heavy metal μονοπάτια χωρίς να απομακρύνονται από τα συμφωνικά τους μέρη.

Μετά από μία μέτρια δεύτερη δουλειά (Life Is Not Beautiful-2018), επανέρχονται με τον τρίτο τους δίσκο με την ονομασία "Vultures Die Alone", επιστρέφοντας ευτυχώς στην ποιοτική συγγραφή που μας θύμισαν με τον πρώτο τους δίσκο.

Δέκα συνθέσεις με συνολική διάρκεια τα 43 λεπτά, μας χαρίζουν όμορφες στιγμές ποιοτικού μοντέρνου heavy-power metal ύφους, δεν το κρύβω πως οι πιο ακραίες τους μουσικές στιγμές μου θύμισαν τους συμπατριώτες τους Children Of Bodom, χωρίς όμως τα ακραία φωνητικά.

Από τραγούδια ξεχώρισα τα υπέροχα " I Don't Fear You", '' In The Name Of Love" και "Bloodline" χωρίς όμως να υστερούν και όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα κατά την ακρόασή του δεν θα βαρεθείτε, δυστυχώς όμως το μοναδικό του μειονέκτημα είναι αυτό το εκπληκτικό ντεμπούτο του 2014 που στριφογυρίζει συνεχώς στο μυαλό μου. Πάραυτα είναι μία μπάντα που μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές δουλειές με μόνο αντίπαλο τον ίδιο τους τον εαυτό.



NIVIANE

''The Ruthless Divine"
Release date : 3 Οκτωβρίου 2020
Label : Pure Steel Records



Αν και δουλειά του 2020 ήθελα οπωσδήποτε να την αναφέρουμε, ένας όμορφος συνδυασμός αμερικάνικου power metal, speed metal, thrash metal με τα φωνητικά να ακροβατούν μεταξύ μελωδίας και ακρότητας ο Norman Skinner για άλλη μία φορά εντυπωσιάζει.

Αν με το ντεμπούτο τους, ''The Druid King'' του 2017 μας πήραν τα κεφάλια με το νέο τους άλμπουμ "The Ruthless Divine" μας αποτελειώνουν. Έντεκα συνθέσεις με συνολική διάρκεια την μία ώρα και με έντονο το επικό στοιχείο, εντυπωσιάζουν με περίσσια ευκολία ενώ τα πολυφωνικά μέρη είναι εξαιρετικά δουλεμένα. Κιθάρες δουλεμένες στο έπακρο με κάποια κλασσικά θέματα και ρεφρέν ικανά να μείνουν στο εγκέφαλο.

Άνετα ξεχώρισα τα ''League of Shadows'', ''Crown of Thorns'' και το επιβλητικό ''Like Lions'' χωρίς όμως να υστερούν και οι υπόλοιπες συνθέσεις. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα συγκρότημα που αυτή τη στιγμή μεσουρανεί με δύο ποιοτικά άλμπουμ και νομίζω πως έχουν ακόμα πολλά να μας προσφέρουν.



Niviane facebook
Arion facebook
Primitai facebook
Secret Sphere facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου