Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Από το 2013 ο Chris Kappas ερμηνεύει τις πολεμικές ιαχές των εξαιρετικών epic-metallers, Achelous. Εμείς όσο αναμένουμε την δεύτερη δισκογραφική τους επίθεση, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την φωνή του συγκροτήματος και να μας εξιστορεί τα δικά του πέντε άλμπουμ που τον επηρέασαν στη μουσική του σταδιοδρομία...


Scorpions – World Wide Live

"Ο δίσκος που άρχισε τα πάντα για μένα. Το 1985 μου το έφερε δώρο ο πατέρας μου και από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Είναι ένας δίσκος που δείχνει σε τι δαιμονιώδη φόρμα ήταν τότε οι Scorpions. Η ενέργεια που βγάζει είναι αδιανόητη. Είχα ξανακούσει Scorpions πιο πριν σε κάτι κασέτες που είχε στο αμάξι ο πατέρας μου (με κλασσικά Scorps, Rainbow, Floyd κλπ.) αλλά το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο δικό μου album και οι εκτελέσεις ήταν τόσο δυνατές που την πρώτη φορά που ακούμπησε η βελόνα το δίσκο έμεινα με το στόμα ανοιχτό σαν χάνος! Ακόμα και σήμερα 36 χρόνια μετά, βάζω το συγκεκριμένο βινύλιο και το ακούω σαν να είναι η πρώτη φορά."


Warlord – Deliver Us

"Κάπου στις αρχές των 90s έπεσε στα χέρια μου το Deliver Us. Από κει ξεκίνησε για μένα μια σχέση αγάπης με τους Warlord. Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ πιο λυρική μπάντα. Οι μελωδίες, τα παιξίματα οι στίχοι … όλα δομημένα όπως πρέπει. Είναι ένα album που με έχει σημαδέψει μουσικά, σχεδόν σε οτιδήποτε έχω κάνει έως τώρα.  Είναι ένας δίσκος τόσο μοναδικός που δεν νομίζω να είχε παιχτεί κάτι αντίστοιχο μέχρι τότε. Πιστεύω ότι την αίσθηση της μελωδίας και του λυρισμού που έχει ο Tsamis δεν την έχει κανένας συνθέτης και μουσικός στο χώρο του Metal."
 

Solitude Aeturnus – Into the depths of sorrow

"Δε θυμάμαι πως έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο album το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όταν το πρώτο άκουσα το 1991 όταν κυκλοφόρησε μου τίναξε το κεφάλι στον αέρα! Βαρύ, μελωδικό, επικό … και αυτή η θεϊκή φωνή του Rob Lowe … νομίζεις ότι ψέλνει! Από τότε έγινα φανατικός οπαδός τους. Είχα και επικοινωνία με τον Perez για ένα διάστημα, και γενικά τους ακολουθούσα μέχρι που διέλυσαν.  Παρόλο που εμπορικά ποτέ δεν έφτασαν στα επίπεδα που έπρεπε να φτάσουν με γνώμονα την ποιότητα των δίσκων τους εγώ τους έχω τόσο ψηλά γιατί αυτοί και οι Warlord άνοιξαν πόρτες για μένα και σφυρηλάτησαν την μουσική μου ταυτότητα για τις επόμενες δεκαετίες."


Cinderella – Night Songs

"Οι Cinderella είναι η αγαπημένη μου Hard Rock μπάντα (μετά φυσικά τους Σκορπιούς). Και ενώ τους άκουγα και μου άρεσαν σαν πιτσιρικάς το κλικ έγινε όταν τους είδα τον Αύγουστο (αν θυμάμαι καλά) του 1989 στην ΕΡΤ να παίζουν ζωντανά μπροστά στα μάτια μου στο Moscow Music Peace Festival. Και μιλάμε για μια εποχή χωρίς youtube, χωρίς συναυλίες χωρίς rock/metal μουσική στην Ελληνική τηλεόραση. Το να δει τότε κάποιος μια μπάντα σε κάποιο βίντεο ήταν άθλος. Και είδαμε μαζεμένα τόσα ονόματα. Οι Cinderella όμως ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ! Έπαιξαν με τόσο πάθος και ψυχή που πραγματικά μου συγκλόνισαν τον κόσμο. Πάλεψα για το αν έπρεπε να βάλω το Night Songs ή το Long Cold Winder αλλά τελικά αποφάσισα να βάλω το πρώτο γιατί ακόμα και σήμερα μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω το Nobody’s Fool."


Shok Paris – Steel and Starlight

"Υπήρχαν πολλά album που θα μπορούσα να βάλω στην πεντάδα. Αν με ρωτήσεις αύριο μπορεί να βάλω κάποιο άλλο. Το σίγουρο όμως είναι το Steel and Starlight ήταν είναι και θα είναι μέσα στο top 10 μου. Είναι το album το οποίο με έχωσε βαθιά στη Αμερικάνικη 80s metal σκηνή. Κατ’ αρχή να πω ότι η φωνή του Vic Hix είναι μοναδική! Πάντα μου άρεσαν οι τραγουδιστές με χαρακτήρα τους οποίους άκουγες και ήξερες ποιος είναι (Joe Lyn Turner, Jeff Scott Soto, Tony Martin, Steve Overland μερικοί από τους αγαπημένους μου). Και ο Vic Hix θυμίζει τόσο πολύ τον πολυαγαπημένο μου Graham Bonnet που μου τράβηξε την προσοχή με την πρώτη ακρόαση. Από κει και πέρα μουσικά ο δίσκος είναι 100% πάνω στα γούστα μου με υπέροχες μελωδίες, εκπληκτικά riffs και φονικά ρεφρέν. Και το πιο σημαντικό … έχουν αυτή την ελαφριά “εμπορικότητα” χωρίς φυσικά να χάσουν τον metal χαρακτήρα τους  που είχαν όλες αυτές οι απίστευτες αμερικάνικες μπάντες των 80s (Crimson Glory, Heir Apparent, Queensryche ειδικά της μέσης περιόδου, Hittman, Fifth Angel , κλπ). Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τη μέρα που αγόρασα το συγκεκριμένο βινύλιο, όταν το βάζω να το ακούσω όμως είναι σαν να το ακούω για πρώτη φορά."


Στις 1 Μαρτίου, οι Achelous κυκλοφόρησαν το EP "Northern Winds" το οποίο αποτελεί προπομπό της νέας τους δεύτερης δουλειάς. Το συγκεκριμένο EP κυκλοφόρησε επίσης και με το εξαιρετικό περιοδικό "Legion Fanzine".




Achelous facebook
Achelous bandcamp


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου