Τρίτη 25 Μαΐου 2021


Οι Αμερικανοί Veritas αν και μετράνε ήδη οκτώ χρόνια ύπαρξης, το 2019 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με την ονομασία ''Veritas" στρέφοντας τα βλέμματα αρκετών οπαδών πάνω τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή ζήτηση για την απόκτηση της συγκεκριμένης κυκλοφορίας. Έναν χρόνο αργότερα οι Veritas θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τον τίτλο ''Threads of Fatality''.


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το συγκρότημα αποτελείται από τον ταλαντούχο κιθαρίστα Greg Wenk, στο μπάσο τον Geno Alberico, στα ντραμς τον εκπληκτικό και γνωστό σε όλους μας Mark Zonder (ex-Fates Warning) και τον εκπληκτικό Denny "The Siren" Anthony στα φωνητικά.


Ξεκινώντας να αναφέρω πως όσοι είστε λάτρεις της μαγικής/χρυσής εποχής των Fates Warning, Queensryche, κάτι λίγο από Sanctuary και Savatage των πρώτων ημερών και γενικά από το αμερικάνικο heavy/power metal, με αρκετή progressive νοοτροπία θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Το άλμπουμ με μία χρονική διάρκεια τα 48 λεπτά και 14 συνθέσεις ακούγεται ευχάριστα, δεν κουράζει και εντυπωσιάζει. Σε αυτό συμβάλουν απίστευτα οι εκπληκτικές ερμηνείες του Denny "The Siren" Anthony, όπου σε συνδυασμό με τις όμορφες φωνητικές μελωδίες έπιασα αρκετές φορές τον εαυτό μου να προσπαθώ να τραγουδήσω τα ρεφρέν. Η τεχνική κατάρτιση των μουσικών είναι άρτια και καταφέρνουν σε μικρές χρονικά συνθέσεις, να εντυπωσιάσουν τόσο εκτελεστικά όσο και συνθετικά. Οι αρμονικές δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα ενώ το τεχνικό και ιδιαίτερο perfoming του τεράστιου Mark Zonder δεν επιφέρει περαιτέρω σχόλια, ο άνθρωπος είναι μία κατηγορία μόνος του.


Ξεχώρισα αρκετές συνθέσεις μέσα από το άλμπουμ, αλλά αυτές που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα πολύ όμορφα "Frail", "Love And Burn", ''Far Away'' και πάλι όμως όμως αδικώ ένα ήδη πολύ όμορφο και ολοκληρωμένο σύνολο. Τον Μάρτιο του 2020, οι Veritas υπέγραψαν συμφωνία με την Amplified για παγκόσμια διανομή του πρώτου τους full length CD σε φυσική και ψηφιακή μορφή. Η μίξη έγινε από τον Daryl Bolicek στο Wild Horse Recording στη Μινεσότα και το mastering από τον Thomas Juth στο Svenska Grammofonstudion στη Σουηδία ενώ το CD κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2020 παγκοσμίως.


Νομίζω πως οι Veritas είναι από τις περιπτώσεις συγκροτημάτων που έχουν πολλά ακόμα να δώσουν και με μία τέτοια μουσική αρχή, απλά αναμένω την επόμενη πετυχημένη μουσική επιβεβαίωση.



Veritas facebook
Veritas official site

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου