Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος
Για πολλούς , η εποχή που το rock n roll άκμαζε και κυριαρχούσε έχει πλέον περάσει , ενώ άλλοι , πιο ακραίοι , θεωρούν ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό . Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω , λέγοντας πως όχι απλά ζει , αλλά χαράζει την δική του πορεία στο σύγχρονο μουσικό γίγνεσθαι . Αν όμως είστε από τους δύσπιστους , ένα single από το όχι τόσο μακρινό 2019 , είναι μία πολύ καλή αρχή για να αναθεωρήσετε κάποιες ιδέες !
Το single " Another Flavor " αποτελεί την πιο πρόσφατη studio δουλειά των Ισπανών The Grassland Sinners , ενός συγκροτήματος που γεννήθηκε στα τέλη του 2015 , στη Βαρκελώνη . Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη έναν δίσκο με τον τίτλο " Let It Ride " το 2017 , με το single που κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου του 2019 φαίνεται να ακολουθούν μία νέα κατεύθυνση , την οποία ομολογώ πως λατρεύω . Δεν χρειάστηκαν πάνω από 4 δευτερόλεπτα ώστε να εντυπωσιαστώ από το πόσο καλή αντίληψη έχουν για το rock n roll , δημιουργώντας μία σύνθεση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με ευκολία ως κλασική !
Ο Jacin Castrillo με το γρέζι και την funky ρυθμικότητα του δίνει ένταση , ενώ ο David Mani με το ελαφρώς παραμορφωμένο μπάσο του και ο Edu Rodríguez με τα ξεσηκωτικά του drums αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να κρατήσουν τον πολύπλοκο ρυθμό του τραγουδιού , κάνοντας παράλληλα σχεδόν αβίαστα αισθητή την παρουσία τους · κι όσο ο Aleix Lozano ( ηλεκτρική κιθάρα και δεύτερα φωνητικά ) δίνει το βασικό θέμα με ένα κλασικό riff που θυμίζει 60s , ο Ferran Bruach βάζει της πινελιές με ήχους εκκλησιαστικού οργάνου , αφήνοντας με άφωνο ! Αυτό όμως δεν αρκετό , καθώς δεν σταματούν να με εκπλήσσουν με ένα από τα πιο μαγευτικά ρεφρέν που έχω ακούσει , όπου τα δεύτερα φωνητικά σε συνδυασμό με τα πλήκτρα προκαλούν ανατριχίλα , χαράζοντας μία αψεγάδιαστη gospel κατεύθυνση που παρακαλούσα να μην τελειώσει ποτέ . Πάνω που νόμιζα ότι τα είχα ακούσει όλα , το solo της κιθάρας με slide σπάει την μονοτονία και καταλήγει πάλι στο φοβερό ρεφρέν . 
Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις επιρροές που διακρίνω , καθώς , πέρα του ότι είναι αρκετές , δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους που κάθε προσπάθεια διαχωρισμού είναι μάταιη . Οι The Grassland Sinners κατάφεραν να συνθέσουν κάτι αφενός χιλιοπαιγμένο , αφετέρου μοναδικό , αφήνοντας το στίγμα τους σε μία που εποχή που η αντιγραφή είναι ο μοναδικός τρόπος επιτυχίας . Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι ταλαντούχοι αυτοί μουσικοί σκοπεύουν ( σύντομα ελπίζω ) να κυκλοφορήσουν νέο , ολόκληρο δίσκο , στον οποίο ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει , μέσω της πλατφόρμας Kickstarter . Θα έχουν κρατήσουν άραγε την ίδια μουσική κατεύθυνση ή θα συνεχίσουν να πειραματίζονται σε νέα μουσικά παρακλάδια ;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου