Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

 

Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων επέστρεψαν...Μάλλον θα το θέσω καλύτερα, ανέκαθεν εδώ ήταν, με την διαφορά πως μία από τις καλύτερες φωνές στον κόσμο, σε αυτόν τον πλανήτη που πατάμε και αναπνέουμε, επέστρεψε εκεί που πραγματικά ανήκει και όλοι μας ξέρουμε για ποιον μιλάμε.


Θα είναι κρίμα και άδικο ο πρόλογος να ανήκει εξολοκλήρου στον τεράστιο Michael Kiske, μιας και ο 16ος δίσκος των Γερμανών ηγετών της ευρωπαϊκής power metal σκηνής σηματοδοτεί επίσης, την επιστροφή του κορυφαίου συνθέτη Kai Hansen, εκείνου που με τους Gamma Ray γνώρισαν παγκόσμια καταξίωση και έβγαλαν άλμπουμ, που ακόμα θεωρούνται ιερά power metal κειμήλια. Καθόλου τυχαίο πως το 12λεπτο έπος "Skyfall'' του ανήκει συνθετικά και εμείς ακόμα μαζεύουμε τα σαγόνια από το πάτωμα.


Πρέπει να αναφέρω πως όσοι περιμένουν κάτι ξεχωριστό, κάτι το εξωπραγματικό, κάτι που ούτε εγώ ξέρω πως να το διατυπώσω γραπτώς θα απογοητευτούν. Οι Helloween ανέκαθεν έγραφαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ δίσκους, η μόνη διαφορά και η πιο σημαντική ήταν πως ένα μεγάλο ποσοστό των οπαδών, ποτέ δεν άκουγαν έναν δίσκο κανονικά, σωστά και το πιο σημαντικό....ΟΛΟΚΛΗΡΟ.


Το ''Helloween'' είναι όλα αυτά που η ίδια μπάντα πρεσβεύει τόσα χρόνια, από το παρελθόν μέχρι και το σήμερα, από την κάθε εποχή της μπάντας, στοιχεία από όλη τους την δισκογραφία θα τα βρείτε και εδώ, το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος, χρόνος να εντρυφήσουμε τις νέες συνθέσεις για να φτάσουμε σε εκείνο το επίπεδο που με άνεση θα έρθει από μόνος του ο ενθουσιασμός σε έναν από τους καλύτερους power metal δίσκους που βγήκαν μέσα στη χρονιά που διανύουμε.


Μέσα σε όλα αυτά χρωστάμε πολλά στον έναν και μοναδικό Andi Deris, που πέρα από τις αδιαμφισβήτητες συνθετικές του ικανότητες (πέντε τραγούδια μέσα από το δίσκο είναι δικά του και πόσα ακόμα στους προηγούμενους δίσκους), η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, ο τσαμπουκάς και οι ερμηνείες του χρωματίζουν, σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους, όμορφα τις συνθέσεις αφήνοντας το δικό του στίγμα σε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.


Η έναρξη με το "Out for the Glory" μόνο ένα χαμόγελο ευτυχίας μπορεί να μου φέρει στο πρόσωπο μου, μία σύνθεση βγαλμένη κατευθείαν από την χρυσή τους εποχή, αλλά πραγματικά τί να πω για το λατρεμένο μου "Fear of the Fallen", τρανό παράδειγμα όπου το παρελθόν με το παρών συνδυάζονται και ο Andi με τον Michael μας στέλνουν!!!!!! Το ρεφρέν είναι από τα αγαπημένα μου μέσα στο δίσκο και είμαι σίγουρος πως ισχύει για πολλούς αυτό! Το "Best Time" θα μπορούσε να ήταν ένα όμορφο single, χωρίς να πρωτοτυπεί οι κορώνες και μόνο του Kiske σε αποστομώνουν, μία μοντέρνα σύνθεση που δεν με χάλασε μα καθόλου όμως. "Mass Pollution" για την συνέχεια, μία δυνατή σύνθεση και εδώ να αναφέρω για άλλη μία φορά πως οι Helloween δεν πρωτοτυπούν, δεν θα αλλάξουν τη ροή της metal μουσικής (το έκαναν άλλωστε αυτό το 1985), κάνουν αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια, δημιουργούν power metal υψηλών προδιαγραφών και αν δεν με πιστεύετε πάρτε ένα "Angels'', η οποία μάλιστα είναι δημιουργία του Gerstner (κιθάρα) και εδώ πρέπει να αναφέρω πως πρέπει να αφήσουν περισσότερο χώρο σε αυτό το ταλέντο. Power metal ρυθμοί με το "Rise Without Chains", υπέροχες στιγμές με το "Indestructible" θυμίζοντας τις χρυσές εποχές των Gamma Ray, "Robot King" για να μας στείλει κανονικά, από τα πιο δυναμικά τραγούδια του δίσκου σε πιο speed φόρμες με τα φωνητικά στο ρεφρέν να βγάζουν μία απίστευτη δυναμική, ένα ιδιαίτερο τραγούδι που θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στο ''Keeper...2'',  τα σόλο απλά δεν υπάρχουν, ακούστε τα και θα καταλάβετε, όλη η μαγεία βρίσκεται μέσα σε αυτήν την σύνθεση!!! Εξυψωτικό και απίστευτα πορωτικό το τρομερό "Cyanide" και αν δεν ικανοποιηθείτε με αυτό πάρτε και έναν speed δυναμίτη, "Down in the Dumps", μία σύνθεση του Andi Deris, εκείνου που δεν συμμετείχε στα ''Keeper...'' αλλά δημιουργεί τα νέα... τόσο απλά. ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!

Λυπάμαι δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με την μπάντα των παιδικών μου χρόνων, ήμουν για τις τρεις εβδομάδες που άκουγα ασταμάτητα το δίσκο, πλέον αφού έγινε ένα με μένα το τελικό αποτέλεσμα είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο που μου φέρνει μόνο χαμόγελα ευτυχίας....Τί???!!! Δεν σας φτάνει μόνο αυτό??? Πάρτε λοιπόν και ένα "Skyfall" και όταν περάσουν τα χρόνια τη θέση του στην ιστορία της μουσικής θα τη βρει μόνο του! Happy,Happy Hellowen!!!

Και επειδή οι Helloween είναι οι ήρωες όλων μας, οι οπαδοί της μπάντας μίλησαν...Απολαύστε τους!!!


Ioannis Tsochalis

"Δεν μας προφέρει τίποτα νέο, αυτό έλειπε μετά από σχεδόν 40 χρόνια ζωής ως μπάντα, δεν ανακαλύπτει ξανά τον τροχό όμως το νέο Helloween κάνει τον τροχό να γυρίζει με φόρα. Έχει τα πάντα όλα μέσα στην καλύτερη δυνατή έκδοση. Εγώ γουστάρω με χίλια!"


Κώστας Χατζηγεωργίου

"Απλά βάλτε τον δίσκο να παίζει και αφήστε τις φανφαρολογίες και τις φιλοσοφίες. Η μουσική μιλάει από μόνη της!"


Κώστας Μυλωνάς

''Rise without chains: Ρεφρεναρα. Έπαιξε στο repeat χθες καμία 20αρια φορές.''


Michael Stavrakakis

Αναπόφευκτα μπαίνει σε σύγκριση με τα έπη του παρελθόντος της περιόδου Kiske, Kai. Και αυτό ισχύει για κάθε μπάντα. Κρίνεται βάσει δισκογραφίας.

Κατά τ 'άλλα δεν προσφέρει κάτι νέο, αλλά είναι καλό άλμπουμ και ξυπνάει παιδικές μνήμες, το οποίο από μόνο του είναι ευχάριστο. Προσωπικά δεν είχα μεγάλες προσδοκίες οπότε ούτε απογοητεύτηκα, ούτε ενθουσιάστηκα.


Κώστας Γκλίβας

''Δουλεύω μου έρχονται μελωδίες του άλμπουμ στο μυαλό και τρέχω σπίτι να το ακούσω ξανά και ξανά και ξανά.....''


Κωνσταντίνος Τζαλαλής

''ΕΠΟΣ.- Ο Weikath έδειξε τα συνθετικά "δόντια" του. Προφανώς, του έκανε "καλό" το ότι υπήρχε μια αόρατη πίεση που υπαγορευόταν από την επιστροφή του Kai… οπότε και ΠΑΛΙ θα έπρεπε να παίξει "στα ίσα" τα πονήματα του παλιού του συνεργάτη!!! ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ κομμάτια του είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ. Αλλαγές στις μελωδίες, στα μοτίβα, στις διαθέσεις... απρόβλεπτα... Out for The Glor/ Robot King και το AΣYΛΛHΠTO Down In The Dumps, με το πρώτο με αέρα Eagle.., και τα άλλα δυο, ειδικά ΚΑΙ στα ρεφραίν, είναι σα να βγήκαν από ένα Walls of Jericho που θα γραφόταν- σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν- ΜΕ το Μιχαλάκη της καρδιάς μας.... Και ένα τελευταίο! ΔΕΝ μπορώ να ακούω "δεν προσφέρει κάτι νέο"...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΡΙΣΑΝ το ιδίωμα και ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ κάτι ΝΕΟ, όταν βγήκαν. Για αυτό άλλωστε και είναι ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. Το "νέο" ψάξτε το και ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟ μάλιστα στα νέα σχήματα και, από εκείνα, ΚΥΡΙΩΣ που ΘΕΛΟΥΝ να το προσφέρουν. Ας εστιάσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στον πολύπαθο τομέα ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, που δυστυχώς πλέον, κι από μεγάλες μπάντες, βλέπουμε με το σταγονόμετρο. Και ΕΔΩ, στο νέο Helloween, έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΜΕΡΑ- όχι απλά καλά- ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! Cheers σε όλους- ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ΠΙΝΩ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ- ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΓΕΝΙΚΑ, γιατί με κάτι τέτοιους δίσκους νιώθω ότι αγαπάω ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ''


Panos Xenofos

''Πες τα ρε φίλε.......Helloween και τα μυαλά στο μπλέντερ''


Dee Theodorou

''Πολύ καλός δίσκος!''


Helloween facebook
Helloween official site

1 σχόλιο:

  1. Το άλμπουμ μ άρεσε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ....
    Το άλμπουμ όσο τ ακούω όλο και πιο πολύ μ αρέσει
    Προσωπικά ότι καλύτερο από το Dark Ride και μετά....και από τα τελευταία τους και από Unisonic καιαπο τελευταία Gamma Ray
    Όχι Keeper δεν περίμενα να ακούσω, ειλικρινά, αυτά τα άλμπουμ παραμένουν μνημεία και για τους ίδιους και την ιστορία τους και για εμάς!!!!!!
    Αγαπημένα ....τι να πω...Fear of the Fallen, Out For The Glory, Best Time, Skyfall (α ρε Hansen είσαι Τιτάνας),Down In The Dumps (Weikath άλλος Τιτάνας απο εκει), Indestructible τελικα θα τα πω όλα......
    Όλοι τους εκτελεστικά και μουσικά καταπληκτικοι,Kiske (συγκίνηση)Deris (εξαιρετικός) Hansen (μοναδικος)
    Για μένα 9 στα 10.....αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή