Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Ήμουν σίγουρος πως οι Purple Dawn θα με απασχολούσαν ξανά , αργά ή γρήγορα ! Μετά από 9 μήνες , όταν τους γνωρίσαμε με το single τους "Atlantis",  οι ταλαντούχοι Γερμανοί doom- stoners επιστρέφουν με το δεύτερο μέρος της σειράς "Peace & Doom Sessions" , η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους . Το πρώτο single του μέρους αυτού ακούει στο όνομα "The Moon Song" και είναι πραγματικά μία φανταστική σύνθεση !

Μετά την χαλαρή εισαγωγή στην οποία ουσιαστικά μαθαίνουμε την πιασάρικη μελωδία του τραγουδιού , ακολουθεί η ιστορία του ατελείωτη ταξιδιού κάποιων νομάδων στην έρημο , που μας την διηγείται με τα εκπληκτικά hard rock φωνητικά του ο Patrick Rose ( μπάσο , φωνητικά ) ενώ παράλληλα κρατάει τον ρυθμό με το ελάχιστα παραμορφωμένο μπάσο του . Δίπλα του , ο Timo Fritz επιταχύνει την βασική μελωδία και με την ηλεκτρική του κιθάρα της δίνει μια bluesy χροιά , σολάροντας εκπληκτικά στο τέλος του ρεφρέν , και ο Flo Geiling δίνει αγριάδα κι επιθετικότητα στο τραγούδι , ανεβάζοντας το tempo με τα drums του · κι ενώ μέχρι στιγμής η σύνθεση ακολουθούσε μία καθαρά hard rock πορεία , η doom ατμόσφαιρα εμφανίζεται από το πουθενά και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της ! Η κιθάρα φέρνει ανατριχίλα και τα drums την πλαισιώνουν ρυθμικά ακριβώς όπως πρέπει , με γεμίσματα που δίνουν παραπάνω ένταση και εκφραστικότητα ! 
Καθώς η ιστορία των ταξιδιωτών μας φτάνει στο τέλος της , το μόνο που μας μένει είναι να αναρωτηθούμε τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε από αυτό το doom τρίο , που δένει όλο και πιο πολύ μεταξύ του και δημιουργεί νέες , «φρέσκες» συνθέσεις , εμπνευσμένες από το παρελθόν , αλλά κομμένες και ραμμένες στα σύγχρονα δεδομένα !

Ηχογραφήθηκε από τον Goldie στα Dialog Studios στο Oberhausen
Μουσική : Purple Dawn
Mixing και Παραγωγή : Timo Fritz 
Mastering : Thomas Ölscher στα Railroad Tracks Studios 
Video : Florian Geiling 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου