Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021


 Οι Guns N' Roses επέστρεψαν και πριν λίγες μόλις μέρες κυκλοφόρησαν ένα ''νέο'' ακυκλοφόρητο κομμάτι με τίτλο hardskool. Eίναι το δεύτερο single τους με Duff και Slash μέσα σε λίγους μήνες κάτι το οποίο προμηνύει πως το νέο πολυαναμενόμενο album τους μετά το reunion του 2016 δεν θα αργήσει και πολύ να έρθει, αν και με τον Rose στο τιμόνι δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος! 

Το Hardskool είναι ένα πολύ καλό Hard Rock κομμάτι σε rock n' roll ρυθμό που σε πάει σε άλλες εποχές. Σε αντίθεση με το Absurd ο ακροατής ακούει για πρώτη φορά το πόσο καλά έχει δέσει το καινούργιο line up των Guns αφού εδώ έχει την ευκαιρία να ακούσει και τον Frank Ferrer στα drums και όχι τον Brain που έπαιξε στο absurd και ο οποίος δεν είναι μέλος της μπάντας από το 2006. Με λίγα λογάκια στο hardskool ηχογράφησε ολόκληρη η μπάντα τα νέα μέρη του τραγουδιού. Μόνο ένα μέλος της μπάντας δεν μπήκε στο studio, κάτι το οποίο όμως θα σχολιάσω λίγο παρακάτω. Η μπάντα λοιπόν πετάει, oι Slash και Richard Fortus στις κιθάρες παίζουν τα ρέστα τους και φυσικά ο Duff στο μπάσο από την εισαγωγή του άσματος μέχρι και το τέλος κάνει την χρονική απόσταση από το 1987 μέχρι και το 2021 να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος! Το κομμάτι είναι εκπληκτικό και όποιος αρέσκεται σε κλασικό Hard Rock μπορεί να επενδύσει άφοβα και να το κατεβάσει σε όλες τις πλατφόρμες η απλά να γουστάρει ακούγοντας το διαδικτυακά σε tube και spotify!


Μέχρι εδώ όμως ήταν τα καλά.
Για εμένα αλλά και για εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς το HardSkool μόνο νέο κομμάτι δεν είναι, αφού για πρώτη φορά το άκουσα το 2001 στην αρχική του μορφή και θεώρησα άδικο το να μην καταφέρει να μπει στο Chinese Democracy album. To Hardschool είχε διαρεύσει και στο διαδύκτιο το 2019 μέσα σε ένα cd που λέγονταν Rough Mixes #3 μαζί με κάποια άλλα ακυκλοφόρητα κομμάτια της τότε line up σύνθεσης και μπορείτε να το ακούσετε στην αρχική του μορφή εδώ : Guns N' Roses - Hardschool (Original Version)
Την Original Version του τραγουδιού είχαν ηχογραφήσει τότε οι Axl Rose, Buckethead, Tommy Stinson, Brain, Robin Fink, Paul Tobias, Dizzy Reed και Chris Pittman. Ακούγοντας και τις δύο Versions μου άρεσε περισσότερο η νέα αλλά πρόσεξα πως με εξαίρεση κάποια φωνητικά στην μέση του κομματιού ολόκληρη η νέα μίξη του τραγουδιού έγινε με τα παλιά ηχογραφημένα μέρη των φωνητικών του Rose από το 2000. Εν ολίγοις ο κύριος Rose μέχρι στιγμής δεν μας έχει κάνει την τιμή να μπει ούτε για δέκα λεπτά συνολικά εκ νέου στο studio και παίζει εκ του ασφαλούς χρησιμοποιώντας ότι είχε ηχογραφήσει στο παρελθόν! Δεν θέλω να γίνω κακός, και μιλάω τελείως αντικειμενικά, θέλοντας να πιστεύω πως αυτό δεν θα συμβεί σε ολόκληρο το νέο album, μιας και τουλάχιστον εμείς οι πιο φανατικοί οπαδοί των Gn'R όλα αυτά τα κομμάτια τα έχουμε ήδη! Ας ελπίσουμε λοιπόν πως δεν θα παραλάβουμε στα χέρια μας μια κονσέρβα με καινούργια συντηρητικά αλλά τα επόμενα βήματα των Gn'R θα με διαψεύσουν. 
Μέχρι τότε ας απολαύσουμε το hardskool έστω και για να το ακούσουμε με τα νέα μέρη του Duff και Slash και ας είμαστε σε στάση αναμονής ελπίζοντας για το καλύτερο και όχι απλά για το καλό η το ίδιο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου