Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021



Οι Hard Disk Drive είναι ένα heavy metal σχήμα από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Ξεκίνησαν την πορεία τους το φθινόπωρο του 2010 αρχικά σαν live cover band.

 Σύντομα όμως άρχισαν να συνθέτουν το δικό τους υλικό. 5 χρόνια μετά την ίδρυση του σχήματος και αφού προηγήθηκε η ηχογράφηση ενός 3-track demo, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP το “Sadistic Leader”  παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αλλαγές στη σύνθεση, η μπάντα δημιούργησε και κυκλοφόρησε το single "Lockdown Sorrow" και το EP "Whispers Over the Sky" το 2020. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του "Whispers Over the Sky" EP, η μπάντα  άρχισε να δουλεύει πάνω σε παλιότερα κομμάτια που ποτέ δεν είχαν ηχογραφηθεί και, συνθέτοντας παράλληλα νέο υλικό, ξεκίνησε τη δημιουργία του πρώτου full-length album  των Hard Disk Drive με τίτλο "Immortal Nightmares" το οποίο κυκλοφορεί στις 4 Οκτωβρίου 2021 σε ψηφιακή μορφή., ενώ τη μπάντα αποτελούν οι: Πάρης Χατζηθεοδώρου (κιθάρες), Κωνσταντίνος Φίλντισης (κιθάρες φωνητικά) και Θάνος Καραλής (ντραμς).

      Το πολύ όμορφο εξώφυλλο (το οποίο επιμελήθηκε ο Λαυρέντης Χωραΐτης) προδιαθέτει θετικά τον υποψήφιο ακροατή, όπως και η έναρξη του δίσκου, το instrumental "Storms of Venus" που με τα γρήγορα και δυνατά του ριφς, προετοιμάζουν το έδαφος, ρίχνοντας...μεταλλικούς κεραυνούς! Η παραγωγή του άλμπουμ που έγινε στο studio του σχήματος από τον Θάνο Καραλή, είναι αρκετά καλή με τα όργανα και τα φωνητικά να ακούγονται καθαρά και όπως πρέπει. Σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις, τα βαρια και δυνατά ριφς, άλλοτε γρήγορα και άλλοτε με πιο αργούς ρυθμούς, κάνουν τα τραγούδια να ακροβατούν ανάμεσα στο power και το thrash με speed και mid tempo περάσματα (όπως στο "Souls Of Self-Destruction" και "Queen Of A Newborn Kingdom") ενώ εκτός από τις ίδιες τις συνθέσεις, doom ατμόσφαιρα στο δίσκο προσδίδουν και τα φωνητικά (που είναι καθαρά και στιβαρά ειδικά στις χαμηλές) με τα χαρακτηριστικά vibrato να είναι στην πρώτη γραμμή. Θετική εντύπωση επίσης κάνουν και οι καλοδουλεμένες και προσεγμένες κιθάρες.

       Όταν ο ακροατής ακούσει το άλμπουμ έχει την αίσθηση ότι ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, καθώς τα τραγούδια του δίσκου στο σύνολό τους έχουν σαν σημείο αναφοράς το παραδοσιακό heavy metal, πλαισιωμένο με στοιχεία από το NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal). Αδιαμφισβήτητα κορυφαία στιγμή του δίσκου είναι και αυτή που επέλεξε το συγκρότημα να δημοσιεύσει ως προπομπό του ντεμπούτου του, το " Babylon Nephilim". Δυνατό, μεστό, ατμοσφαιρικό και πλήρες σε τέτοιο βαθμό, που πραγματικά ο ακροατής θα εκπλαγεί ευχάριστα με το γεγονός ότι μία τέτοια εξαιρετική σύνθεση βρίσκεται σε ντεμπούτο άλμπουμ. Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για το σταυροδρόμι των Candlemass και των Iron Maiden και σήμα κατατεθέν της μπάντας με τη μοναδική power doom αίσθηση που αναδύει. Ξεχωρίζουν επίσης και το εξαιρετικό "I Only Say Goodbye" με το όμορφο ρεφρέν του και την ξεχωριστή ατμόσφαιρα, όπως και το καταπληκτικό "Ebony Sadness", μια χαρακτηριστική ωδή στο doom metal. Εξαιρετική στη δουλειά στις κιθάρες έχει γίνει και στο "Queen Of A Newborn Kingdom". Tο άλμπουμ κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, με το ορχηστρικό " Winter Shores" που με την όμορφη μελωδία του ηρεμεί τον ακροατή μετά από περίπου 50 λεπτά μουσικής μεταλλικής ομοβροντίας.  

      Εν κατακλείδι, οι Hard Disk Drive, ήδη με το ντεμπούτο τους, βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη δείχνοντάς μας ότι, όχι μόνο τιμούν το heavy metal, αλλά και ότι είναι νέα παιδιά γεμάτα όρεξη, έμπνευση και δημιουργικότητα. Και το σημαντικότερο, τους αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνουν, κάτι το οποίο θα εισπράξει και ο οπαδός. Αν ακούσετε το δίσκο, θα παραδοθείτε στη μαγεία του διαπιστώνοντας ότι μόνο αθάνατους εφιάλτες δε θα δείτε!!!



Πηγή:  eternal-radio.net






Track list 

1. Storms of Venus  

2. Long March to Freedom

3. Fragile Innocence

4. Babylon Nephilim

5. I Only Say Goodbye

6. Souls of Self-Destruction

7. Ebony Sadness

8. Queen of a Newborn Kingdom

9. Winter Shores


Hard Disc Drive line up:

Paris Chatzitheodorou   Guitars

Konstantinos Fildisis     Vocals, Rhythm Guitars

Thanos Karalis               Drums

 

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/HardDiskDrive

https://www.instagram.com/harddiskdrive_band/

https://open.spotify.com/artist/0KC2WwIGsp409EIQ4Lq8BW?si=P8iCG3WsS-6XUfBfzdjPnQ&nd=1

https://harddiskdrive.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCM_g8QaI75VCcT9Ne_g82bQ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου