Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος
      Artwork: Travis Smith/Photo:Stella Mouzi

 

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου είχαμε την μεγάλη χαρά και τιμή να παρεβρεθούμε στην προακρόαση του νέου δίσκου των The Silent Wedding , στα Underground Music Studios. Παρά τον παγωμένο αέρα που φυσούσε ασταμάτητα, η βραδιά αυτή ήταν πολύ όμορφη και γεμάτη μουσική , ενώ το συγκρότημα με πολύ φιλική διάθεση και αγάπη γι'αυτό που πρεσβεύει υποδέχθηκε τους καλεσμένους του με ενθουσιασμό και χαρά !

Έχοντας στα χέρια μας μια όμορφη κάρτα με την γενικότερη θεματολογία του δίσκου , καθώς και κάποιες πιο ειδικές λεπτομέρειες , ακούσαμε και είδαμε για πρώτη φορά ( lyric videos ) το νέο δισκογραφικό τους εγχείρημα , το οποίο άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και ακούει στο όνομα "Ego Path"!

Οι The Silent Wedding , αντλώντας λυρική έμπνευση από τα αιώνια διλήμματα που συνθέτουν την δύσκολη και μερικές φορές ατελέσφορη αναζήτηση του πραγματικού μας εαυτού, προσφέρουν τη δική τους πραγματικότητα , εκφράζοντας την με progressive metal ήχους σε μία ατμόσφαιρα η οποία εμπνέει ταυτόχρονα λύπη αλλά και ελπίδα. Η μία ακρόαση λοιπόν δεν ήταν αρκετή ώστε να μπορέσω να καταλάβω εις βάθος το περιεχόμενο αλλά και γενικότερα τη μουσική αντίληψη πάνω στην οποία βασίστηκαν οι The silent wedding,  παρόλα αυτά,  η ακρόαση αυτή ήταν πολύ ευχάριστη, γεμίζοντας το μυαλό μου σκέψεις και παρατηρήσεις.

Ο δίσκος αυτός είναι γεμάτος από ευφάνταστα και γρήγορα riffs, τα οποία όχι μόνο εντυπωσίασαν τους ακροατές, αλλά πολλές υπήρξαν οι στιγμές στις οποίες παρασυρόμασταν και ξεχνούσαμε τον λόγο της συνάντησης μας! Οι passive aggressive στιγμές όπου τις δυνατές κιθάρες διαδέχονταν οι καθαρές μελωδίες , όπως στο Sinners In Disguise, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές και έσωσαν πολλά τραγούδια από το να χαρακτηριστούν άδικα ως μονότονα. Επιπλέον, τα breakdowns και τα industrial πλήκτρα (Time Of Sadness, Final Token) ήταν ενδιαφέροντα και συνεισέφεραν γενικότερα στη διατήρηση αυτού του περση μυστικού κλίματος. Οι στίχοι έδεναν αρμονικά με τη γενικότερη ατμόσφαιρα απελπισίας και απόγνωσης αλλά και αναζήτησης της ελπίδας ( Point Of No Return, Reveal The Rain) ενώ το intro Eternal Enigma και το outro A Path To Nowhere λειτούργησαν πολύ καλά στο να βάλουν τους ακροατές στο γενικότερο συναίσθημα του δίσκου αλλά και να βάλουν την τελεία στο μουσικό αυτό ταξίδι . 

Τέλος,τη βραδιά εκείνη είχαμε και την δυνατότητα να γνωρίσουμε το νέο μέλος του συγκροτήματος , τον George Kritharis , ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του μπάσου!

Songs List

The Eternal Enigma (Lyrics:Marios/Music:Jim)

Time Of Darkness (Lyrics:Marios/Music:Jim)

 The Sea Of Fate (Lyrics:Marios/Music:Jim)

 Caught In The Web (Lyrics:Marios/Music:Jim) 

Reveal The Rain (Lyrics:Marios/Music:Jim)

 Sinners In The Sky (Lyrics & Music:Marios)

 Stealing The Sun (Lyrics and Music:Jim and Marios)

 Point Of No Return (Lyrics Marios/Music:Jim) 

The Final Token (Lyrics & Music: Marios)

 Ethereal Walls (Lyrics:Marios/Music:Johhny and Marios) 

Song Of The Dead (Lyrics:Marios/Music:Jim) 

A Path To Nowhere(Music:Jim)

FACEBOOK

BANDCAMP


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου