Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

 

Θα τολμήσω να πω, πως οι Wildfire ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και με ταξίδεψαν σε όμορφες εποχές τις οποίες ζήσαμε πολλά χρόνια πίσω. Μία Ελληνική μπάντα με μόλις δύο χρόνια ύπαρξης και ένα EP στις αποσκευές τους, το οποίο κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως έχουν όλα τα φόντα και την έμπνευση να δημιουργήσουν όμορφη μουσική.


Το EP της μπάντα φέρει τον τίτλο ''Wildfire'' και περιέχει τέσσερις συνθέσεις συνολικής διάρκειας 18 περίπου λεπτών. Το ηχόχρωμα της μπάντας σε ταξιδεύει στα πρώιμα άλμπουμ των Savatage, Queensryche, Grimson Glory σε πιο heavy metal φόρμες. Όμορφα και μελωδικά riff, σόλο απίστευτα δουλεμένα τα οποία ξεσηκώνουν και ανατριχιάζουν, αξιοπρεπέστατα φωνητικά  από τον William Joestar και μία παραγωγή που ναι μεν είναι καθαρή και έτσι όπως πρέπει, ώστε να ακούγονται σωστά όλα τα όργανα αλλά ταυτόχρονα σου προσφέρει το αίσθημα μίας live ατμόσφαιρας. Έξυπνες εισαγωγές με τα απαραίτητα εκείνα πλήκτρα που σου δίνουν να καταλάβεις πως ο heavy metal πανικός πλησιάζει!



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με το πρώτο τραγούδι που ανοίγει το EP με την ονομασία ''Night With A Witch'', το οποίο δεν το κρύβω πως στο μυαλό μου για κάποιο λόγο ήρθε το μνημειώδεις ''Bark At The Moon'' του Ozzy Osbourne, θέλοντας έτσι να σας μεταφέρω την ατμόσφαιρα της μουσικής των παιδιών αλλά και την ποιότητα αυτής. Πιασάρικο ρεφρέν που σίγουρα θα σας κολλήσει στο μυαλό και σε αυτά τα επίπεδα κινείται το αγαπημένο μου ''Heart Offender'', η έξυπνη αλλαγή στη μέση του τραγουδιού με την ακουστική κιθάρα και τα πονεμένα φωνητικά κλέβουν την παράσταση για να ακολουθήσουν τα σόλο-φωτιά! (Το ξαναλέω πως σε αυτό τον τομέα έχει γίνει τρομερή δουλειά). Queensryche επιρροές στο ''The Promised Land'' με τις ταχύτητες να ανεβαίνουν λίγο περισσότερο, για να κλείσει αυτή η όμορφη προσπάθεια με το ομώνυμο τραγούδι ''Wildfire'' να φτύνει μεταλλικές λεπίδες (με συγχωρείται έτσι μου βγήκε!!!). Άνετα το συγκεκριμένο τραγούδι θα μπορούσε να γίνει ο μεταλλικός ύμνος του συγκροτήματος αλλά και για πολλών οπαδών του αγαπημένου μας μεταλλικού ήχου.



Το μόνο που εύχομαι για το συγκρότημα είναι να συνεχίσει ακάθεκτο αυτήν την όμορφη μουσική έμπνευση και να ακολουθήσει ένα ντεμπούτο ανάλογο των προσδοκιών μας. Τσεκάρετε το EP των παιδιών και είμαι σίγουρος πως θα ''μιλήσει'' μέσα σας.



Μέλη :

William Joestar: Φωνή

Tolis G Pol: Κιθάρα

Dimitris Varsamis: Κιθάρα

Dimitris Megalios: Μπάσο

Akis Kakavas: Ντραμς


Wildfire Instagram
Wildfire Facebook


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου