Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021


Μεγάλο επίτευγμα μέσα σε πέντε χρόνια και σε μόλις τρεις κυκλοφορίες να τραβάς τα βλέμματα όλου του κόσμου. Τώρα θα μου πείτε το έχουν κάνει στο παρελθόν άλλοι, πιο μεγάλοι και τρανοί και θα συμφωνήσω μαζί σας, θα σας προλάβω όμως απαντώντας πως στις μέρες μας δεν αναμένω τις δάφνες του παρελθόντος να επαναληφθούν. Οι Beast In Black όμως είναι μία νότα στην αγαπημένη μας μουσική που μπορεί, και όντως το πράττει, να κάνουν την δική τους επιτυχία, μέσω ενός δικού τους φουτουριστικού κόσμου.


Από το καυτό μέταλλο των Accept και των Judas Priest με το εκπληκτικό ντεμπούτο τους "Berserker'', στο μελωδικό τευτονικό ευρωπαϊκό power metal της δεύτερης δουλειάς τους ''From Hell With Love'', για να φτάσουμε σε ένα άλλο κόσμο, όπου η εικονική πραγματικότητα, η τεχνολογία, η πρόκληση και η κάθε επιθυμία μετατρέπονται σε νότες για να μας δοθούν απλόχερα με το εκπληκτικό ''Dark Connection''. Μέσα σε όλα αυτά βάλτε και την έντονη pop πινελιά, κατευθείαν από την επιτυχημένη δεκαετία του '80 μέσα από έντεκα συνθέσεις όπου κάθε ρεφρέν τους, κάθε γέφυρα, κάθε φωνητική γραμμή θα μπορούσε να γίνει single, μουσικό βίντεο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε με συνώνυμη τη λέξη ''επιτυχία''. Ο Anton Kabanen είναι τεράστιος συνθέτης, η αίσθηση της μελωδίας είναι ριζωμένη μέσα του και με μία φωνή σαν του Γιάννη Παπαδόπουλου σηκώνουν τα λάβαρα για να κατακτήσουν τις καρδιές μας...Και το καταφέρνουν μια χαρά!

Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή μέσα στο άλμπουμ που να μην με έκανε να θέλω να τραγουδήσω κάθε φωνητική γραμμή. Από το δυναμικό ξεκίνημα με το ''Blade Runner'' με την χροιά των φωνητικών στο ρεφρέν  να μου φέρνει στο μυαλό των τεράστιο UDO, πιασάρικοι ''χορευτικοί'' ρυθμοί στο ''Bella Donna'', λατρεία για το εκπληκτικό ''Highway to Mars'' με μελωδίες που με ανατριχιάζουν και στακάτοι ρυθμοί στο ''Hardcore'' με το πιο προκλητικά έξυπνο βίντεο της χρονιάς. Η δεκαετία του '80 είναι έντονη και διάχυτη σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ και σε συνδυασμό με την heavy metal αισθητική, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο που μπορεί και ήδη κάνει μεγάλη επιτυχία.


Προσωπικά μου αρέσουν αυτές οι μουσικές προκλήσεις, μου αρέσει που οι Beast In Black τολμούν, δημιουργούν και προσφέρουν ένα δίσκο ιδανικό και μαγικό για κάθε οπαδό της μουσικής ΓΕΝΙΚΑ! Αυτό είναι κάτι που φαίνεται άλλωστε από την επιλογή των δύο διασκευών στο τέλος του δίσκου και αναφέρομαι στο ''Battle Hymn'' των Manowar και στο ''They Don't Care About Us'' του Michael Jackson και αυτό ακριβώς είναι αυτό το άλμπουμ, ένας συνδυασμός πολλών μουσικών πραγμάτων με τις μελωδίες να κυριαρχούν. Το φουτουριστικό hi-tech concept, το οποίο ίσως να εξελίσσεται η ιστορία κάπου στο Τόκιο (''One Night in Tokyo'') μέχρι και το συμφωνικό κλείσιμο του ''My Dystopia'', όπου το Φινλανδικό μουσικό πνεύμα είναι διάχυτο και πομπώδες. 


Για όσους λοιπόν τολμούν, για όσους η μελωδία είναι το άλφα και το ωμέγα, για όσους ανατριχιάζουν και αναπνέουν για την μαγεία της μουσικής, για όσους ένα ταξίδι στη δεκαετία του ΄80  δεν θα τους χαλάσει το ''Dark Connection'' των Beast In Black είναι ένας όμορφος σύνδεσμος όλων αυτών των πραγμάτων...Τόλμησα και κέρδισα!!!



Beast In Black facebook
Beast In Black official site


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου