Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021



Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευτυχές και συνάμα ελπιδοφόρο, από το να ακούς νέους ηλικιακά μουσικούς να παίζουν με πάθος και ενθουσιασμό το αγνό, κλασικό heavy metal του παρελθόντος τη σημερινή εποχή. Μία από τις (ευχάριστα) πολλές τέτοιες μπάντες είναι και οι Existance από τη Γαλλία, ενεργή από το 2008 και αποτελούμενη από τους Julian Izard (φωνητικά, κιθάρες), Antoine Poiret (κιθάρες), Julien Robilliard (μπάσο) και Géry Carbonnelle (ντραμς).


      Πέντε χρόνια μετά το πολύ καλό "Breaking the Rock" (2016) το σχήμα κυκλοφόρησε πρόσφατα το τέταρτό του στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Wolf Attack" από την "Black Viper Records". Το mastering του δίσκου έχει αναλάβει ο Jacob Hansen (Pyramaze, ex Anubis Gate) που έχει συνεργαστεί και στη δημιουργία δίσκων των U.D.O, Primal Fear, Pretty Maids, Volbeat κι άλλων. 



Για το όμορφο artwork του δίσκου, που είναι και το καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα εξώφυλλα, υπεύθυνος είναι ο Mario López. Οι στίχοι, όπως και στις υπόλοιπες κυκλοφορίες των Existance, είναι γραμμένοι στα Αγγλικά, εκτός από το "Gwendoline" που κλείνει το δίσκο. Ηχητικά η μπάντα φέρνει στο νου το metal των 90s με επιρροές κυρίως από τους Iron Maiden και τους Judas Priest, αλλά και από σχήματα της ευρωπαϊκής power metal σκηνής όπως οι Hammerfall, οι Primal Fear κ.α. H παραγωγή είναι πολύ καλή και τα κιθαριστικά μέρη προσεγμένα. Σε ότι αφορά τις συνθέσεις, αν και ο δίσκος είναι συγκεκριμένου μουσικού προσανατολισμού, δεν λείπει η μελωδική και ρυθμική ποικιλία. Το άλμπουμ είναι σαφώς ανώτερο των προηγούμενων κυκλοφοριών με πιο βελτιωμένες και μεστές συνθέσεις. Οι Existance δεν αντιγράφουν τους Maiden, ούτε παίζουν σαν κι αυτούς. Απλά τους θυμίζουν σε υπερβολικό βαθμό, κάτι το οποίο δεν είναι κάτ' ανάγκη κακό, αντιθέτως. Δε φοβούνται να εκδηλώσουν την αγάπη τους στους βρετανούς, γράφοντας συνθέσεις βασισμένες κατά κάποιο τρόπο σε αυτές των Maiden, αλλά είναι εμπλουτισμένες με αρκετά ακόμα στοιχεία και αυτό τους τιμά.


Η επική ατμόσφαιρα, οι δισολίες, τα επιθετικά ριφς, οι καταιγιστικοί ρυθμοί και τα γρήγορα σολο (όπως στα "Deathbringer", "Sniper Alley","Preacher of Insanity") αλλά και οι όμορφες μελωδίες ("Power Of The Gods") σε συνδυασμό με την απουσία πλήκτρων, συνθέτουν ένα καλοδουλεμένο heavy power metal μουσικό σύνολο. Στο "Rock'N Roll" οι Saxon συναντούν τους Iron Maiden σε ένα υπέροχο κομμάτι με AOR στοιχεία και εντυπωσιακές κιθάρες, ενώ στο "You Gotta Rock It" οι Γάλλοι μας δείχνουν την πιο ροκ πλευρά τους. Στο εξαιρετικό ομώνυμο "Wolf Attack" οι Maiden ρυθμοί είναι κάτι παραπάνω από προφανείς με τις μελωδίες να ξεχειλίζουν. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και μια μπαλάντα, το ατμοσφαιρικό τραγούδι "Tears of Fire" που θα ταξιδέψει τον ακροατή με το όμορφο πιάνο του.


      Με μία ακόμα δυνατή και αξιοπρόσεκτη κυκλοφορία, οι Γάλλοι Existance υψώνουν στη σύγχρονη εποχή τη σημαία του κλασικού heavy metal ψηλά! Εσείς θα τους ακολουθήσετε;



Tracks:

1.Highgate Vampire
2.Deathbringer  
3.Power of the Gods  
4.Rock'N Roll
5.Jenny's Dreams  
6.Sniper Alley  
7.Preacher of Insanity 
8.You Gotta Rock It 
9.Wolf Attack
10.Tears of Fire
11.Gwendoline


Line up 

Julian Izard - Vocals, Guitars
Antoine Poiret - Guitars
Julien Robilliard - Bass
Géry Carbonnelle - Drums



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου