Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Τον Οκτώβριο του 2009 οι Metallica έπαιξαν live στο John Paul Jones Arena στο πανεπιστήμιο της Virginia. Παρούσα στην συναυλία ήταν και μια πρωτοετής φοιτήτρια 20 ετών η Morgan Dana Harrington η οποία πήγε εκεί παρέα με τρεις φίλους της. Καθώς ξεκινούσε το show η Dana είπε στους φίλους της πως ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Οι φίλοι της παρατήρησαν πως έλειπε για πολύ ώρα και αφού δεν επέστρεψε ποτέ επικοινώνησαν μαζί της μέσω κινητού τηλεφώνου περίπου στις εννιά το βράδυ, εκείνη τους απάντησε πως επειδή δεν αισθανόταν πολύ καλά προτίμησε να μείνει έξω από το John Paul Jones Arena μόνη της και να καπνίσει. Η ίδια είπε ακόμα στους φίλους της να μην ανησυχούν για αυτήν και πως λίγο αργότερα θα έβρισκε κάποιον με αυτοκίνητο για να την γυρίσει στο διαμέρισμά της. Εκείνη την νύχτα η Dana φορούσε ένα Pantera T-Shirt και ένα μαύρο jacket με κουκούλα. Δύο άνθρωποι κατέθεσαν στις αρχές πως την είδαν σε δύο διαφορετικά σημεία του parking με τον δεύτερο να λέει πως η τελευταία φορά που την είδε ήταν στις εννιά και μισή δίπλα σε ένα τύπο με ένα φορτηγάκι που προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της. Δύο άλλοι μάρτυρες ισχυρίστηκαν πως την είδαν μαζί με άλλους τρεις άνδρες έξω από το στάδιο.

Την επόμενη μέρα η Dana είχε κανονίσει να βρεθεί με τους γονείς της στο σπίτι τους για φαγητό το μεσημέρι, μα μόλις οι δικοί της είδαν πως καθυστερούσε να εμφανιστεί αλλά και δεν απαντούσε στις κλήσεις τους δήλωσαν στην αστυνομία την εξαφάνιση της. Την ίδια μέρα ένας του παίχτης του Λακρός βρήκε την ταυτότητα της και το κινητό της (χωρίς μπαταρία) στο parking του σταδίου και τα παρέδωσε αμέσως στην αστυνομία. Λίγες εβδομάδες αργότερα η αστυνομία βρήκε το Pantera T-Shirt της Dana πεταμένο έξω από ένα κτήριο λίγα χλμ από το σημείο στο οποίο η κοπέλα εθεάθη για τελευταία φορά  Δυστυχώς το πτώμα της άτυχης κοπέλας εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2010 σε προχωρημένη σήψη από έναν αγρότη σε ένα από τα χωράφια του περίπου δέκα μίλια από το parking του John Paul Jones arena. Oι εξετάσεις DNA που έγιναν στο πτώμα της κοπέλας έδειξαν πως πάνω σε αυτό υπήρχε και ένα άλλο DNA που ταίριαζε 100% με αυτό που είχε βρεθεί σε μια σχεδόν πανομοιότυπη περίπτωση επίθεσης που είχε διαπραχθεί πριν 4 χρόνια στην πόλη του Fairfax. Σε αυτή την υπόθεση μια κοπέλα βγήκε από το σπίτι της για να πάει σε ένα κοντινό παντοπωλείο και δέχθηκε επίθεση από κάποιον άγνωστο, για καλή της όμως τύχη αυτός για λόγους που μέχρι και σήμερα κανένας δεν γνωρίζει αφού αρχικά προσπάθησε να την ακινητοποιήσει τελικώς το έβαλε στα πόδια. Η κοπέλα είχε προλάβει να δει καλά το πρόσωπο του και με την βοήθεια της η αστυνομία έφτιαξε ένα σκίτσο του εγκληματία το οποίο και έδωσε στην δημοσιότητα.


Η κοπέλα στην περιγραφή της έκανε λόγο για έναν Αφροαμερικανό εύσωμο ψηλό τύπο με μακριά μαλλιά και μούσια στο πρόσωπο, ύψος περίπου στο 1,85 και ηλικίας από 25 εώς και 35 ετών. Με βάση όλα αυτά καθώς και το DNA στα χέρια της η αστυνομία τώρα έπρεπε να βρει το όνομα του εγκληματία να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει στην δικαιοσύνη για όλα όσα είχε διαπράξει ώστε να τιμωρηθεί. Ο frontman των Metallica James Hetfield σε video το οποίο ανέβασε σε όλα τα social media της μπάντας αλλά και παρέδωσε στις αρχές, έκανε έκκληση σε όλο τον κόσμο ώστε αν κάποιος γνώριζε κάτι για τον συγκεκριμένο ύποπτο να μιλήσει στην αστυνομία με σκοπό να εξιχνιαστεί η υπόθεση της δολοφονίας της Dana Harrington. Oι Metallica προσέφεραν 50,000 δολάρια χρήματα τα οποία προστέθηκαν στις 100.000 δολάρια που θα έδιναν οι αρχές σε όποιον κατέθετε στοιχεία που θα οδηγούσαν στην σύλληψη του υπόπτου. 

Λίγα χρόνια αργότερα και με κόστος μιας ακόμα ανθρώπινης ζωής η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον δολοφόνο. Τον Σεπτέμβριο του 2014 μια φοιτήτρια 18 ετών η Hanna Graham εξαφανίστηκε. Το πτώμα της βρέθηκε στην ίδια αγροτική περιοχή όπου είχε βρεθεί και αυτό της Harrington και η αστυνομία μέσα από κάποιες μαρτυρίες αλλά και με την βοήθεια υλικού από κάμερες ασφαλείας κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Jesse Mathews ο οποίος και ομολόγησε πως ήταν με την κοπέλα το βράδυ κατά το οποίο αυτή εξαφανίστηκε. Τα στοιχεία εναντίον του ήταν συντριπτικά ενώ το DNA του ταίριαζε 100% με το DNA που είχε βρεθεί στην υπόθεση της Harrington αλλά και της υπόθεσης στο Fairfax. O Mathews ήταν προσεσημασμένος από το 2002 είχε ανακριθεί αρκετές φορές αλλά δεν είχε ποτέ συλληφθεί! Μετά από κάθε νέα κατηγορία ο Mathews άλλαζε τόπο διαμονής και εξαφανίζονταν προσπαθώντας να ξεκινήσει εκ νέου την ζωή του. Είχε δουλέψει κατά καιρούς ως οδηγός ταξί και  τραυματιοφορέας σε νοσοκομείο. Στην ομολογία του είπε πως έστηνε καρτέρι στα θύματα του σε τοπικά μπαράκια η σε έξω από συναυλίες. Σε μια προσπάθεια του να του αποδοθεί χάρη και να γλυτώσει την εκτέλεση ο Mathews το 2016 παραδέχθηκε πως είχε διαπράξει τις δύο δολοφονίες αλλά και την επίθεση στο fairfax, και δήλωσε μετανιωμένος ζητώντας συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και επιοίκεια από το δικαστήριο. Ο Mathews τελικώς καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια χωρίς καμιά περίπτωση αναστολής η διακοπής της ποινής του ενώ το 2020 έγινε γνωστό πως πάσχει από προχωρημένο καρκίνο στο παχύ έντερο. 

Άντληση Πληροφοριών: Rock n' Roll True Stories 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου