Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021


Σε μια νέα του συνέντευξη στο Guitar World ο δεύτερος κιθαρίστας των Guns N' Roses Richard Fortus, μίλησε για τις αγαπημένες του κιθάρες, όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί στα live της μπάντας αλλά για την συνεργασία του με τον Slash. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από την συγκεκριμένη συνέντευξη:

Guitar World: Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από το setlist της Not In This Lifetime περιοδείας ?

Richard Fortus: Όταν ήμασταν στo Las Vegas τότε ξεκινήσαμε να παίζουμε το Wish You Were Here των Pink Floyd, το οποίο τελικά κατέληξε να είναι για εμένα η καλύτερη στιγμή του κάθε live μας. Η ιδέα αρχικά προέκυψε από τον Axl που μας παρακάλεσε να ετοιμάσουμε κάτι που θα κάλυπτε το κενό του setlist, όσο αυτός θα προετοιμάζονταν να ερμηνεύσει το November Rain. Τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά τότε καθώς ο Axl είχε σπάσει το πόδι του και ήθελε αρκετό χρόνο για να φύγει από την σκηνή με τις πατερίτσες και μετά να επιστρέψει στο κέντρο της για να παίξει πιάνο και να τραγουδήσει. Κάτσαμε λοιπόν και το συζητήσαμε με τον Slash, 'τι λες να κάνουμε? Ξέρεις να παίζεις το wish you were here των Pnik Floyd?' με ρώτησε και φυσικά η απάντηση μου ήταν καταφατική! Το παίξαμε για πρώτη φορά σε ένα soundcheck μας και ολόκληρο το πλήρωμα της περιοδείας ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν τελειώσαμε! Αισθάνθηκα πως μόλις είχαμε φτιάξει κάτι μαγικό, μας άρεσε τόσο πολύ που τελικά αποφασίσαμε να το κρατήσουμε σε ολόκληρη την περιοδεία. 

Guitar World: Τελικά κάποιες από αυτές τις συναρπαστικές στιγμές έγιναν highlights και λατρεύτηκαν και από τους οπαδούς σας σε κάθε show!

Richard Fortus: Eίναι πραγματικά υπέροχες αυτές οι στιγμές και πιο πολύ για όλα αυτά ευθύνεται ο Slash! Ο τυπάς σε κάθε show δεν παίζει τα ίδια. Σε κάθε αυτοσχεδιασμό του ακούς κάτι το διαφορετικό, ότι γουστάρει να παίξει εκείνη την στιγμή. Ότι αισθάνεται στο δίνει απλόχερα μέσα από την κιθάρα του. Μου θυμίζει πάρα πολύ τον Hedrix σε αυτόν τον τομέα. Αν ακούσεις 4 bootlegs του Jimi θα συνειδητοποιήσεις πως σε κάθε live του δεν άκουσες τα ίδια πράγματα! Ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Slash γι' αυτό δεν είναι τυχαίο που τον αποκαλούν θρύλο της κιθάρας. Τον έχει κερδίσει επάξια αυτόν τον τίτλο. Γουστάρω πολύ την συνεργασία μου μαζί του, ο τύπος βγαίνει κάθε βράδυ να παίξει σε ένα στάδιο γεμάτο κόσμο και σε πληροφορώ πως δεν έχει  ιδέα τι ακριβώς θα παίξει! Κάνει το δικό του και πάντα το αποτέλεσμα είναι κάτι το εκπληκτικό! Έχω την τύχη να το βλέπω όλο αυτό σε κάθε live μας και με εμπνέει και εμένα με τον τρόπο του ώστε να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Υπάρχουν νύχτες που τον ακούω και λέω 'ρε φίλε πως το κάνει αυτό'! Μπορώ να σου πω με απόλυτη ειλικρίνεια  ότι σε κάθε live μας ζω μια απίστευτη εμπειρία! 

Μπορείτε να ακούσετε εδώ το Wish You Were Here όπως το έπαιξαν για πρώτη φορά οι Slash και Richard Fortus στο δεύτερο show της Not In This Lifetime Tour στο Las Vegas το 2016: 


Άντληση Πληροφοριών: Guitar World

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου