Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021




Μετά την προσθήκη από το 2018 των Kimmo Blom στα φωνητικά και Mikko Salovaara στις κιθάρες, οι αγαπημένοι μας Leverage από την Φινλανδία επανέρχονται δισκογραφικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά το πολύ καλό "DeterminUs" (2019) με την κυκλοφορία του "Above the Beyond" που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου από την Frontiers Records.

Αυτό είναι το πέμπτο άλμπουμ των Leverage, αποτελούμενο από εννέα συνθέσεις συνολικής διαρκείας 52 λεπτών, με τον κιθαρίστα της μπάντας Tuomas Heikkinen στην (πάντα άψογη) παραγωγή του δίσκου. 

       Το μάλλον ανέπνευστο, άνευρο και επίπεδο εξώφυλλο ίσως είναι η μοναδική παραφωνία του δίσκου, καθώς οι φινλανδοί μας έχουν συνηθίσει σε πιο δυνατά και δυναμικά album covers. Το άλμπουμ ακούγεται ευχάριστα, με τις συνθέσεις να είναι απλές, στρωτές, αναμενόμενες σε σχέση με τον προκάτοχό του και χωρίς εκπλήξεις, όμως εξόχως μελωδικές και με τους ήχους να κινούνται στα πλαίσια του 80's AOR melodic rock-metal που μας έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια οι φινλανδοί. Η θεματολογία των στίχων παραμένει σταθερά αναφερόμενη στις ανθρώπινες σχέσεις, τη ζωή και τη φύση. Τα όμορφα ρεφρέν πού θα μείνουν κολλημένα στο μυαλό από την πρώτη κιόλας ακρόαση, τα καλοδουλεμένα ριφς και οι προσεγμένες κιθάρες μαζί με τα καταιγιστικά σόλο που υπάρχουν σε έναν ακόμα δίσκο των Leverage, γεμίζουν τον ακροατή με όμορφα συναισθήματα υπενθυμίζοντάς του για ποιο λόγο οι φινλανδοί είναι τόσο αγαπημένη μπάντα.                                                                                                       
     Με το "Emperor", σήμα κατατεθέν του "Above the Beyond" (το οποίο μάλιστα επιλέχθηκε για να προωθήσει τον δίσκο) να διαδέχεται το μελωδικό "Starlight", ακολουθεί το ατμοσφαιρικό mid tempo "Into the New World" με το υπέροχο ρεφρέν του. Η κλασική Leverage όμορφη σύνθεση "Do You Love Me Now" αμέσως μετά, μαζί με την υπέροχη μελωδική μπαλάντα "Angelica", εμπλουτίζουν ηχητικά το άλμπουμ. Οι ενδιαφέρουσες εναλλαγές στο ρυθμό και τη μουσική στο ομολογουμένως πιο σύνθετο τραγούδι του δίσκου "Under His Eye", κάνουν το κομμάτι ενδιαφέρον τραβώντας την προσοχή, ενώ το φοβερό "Falling out of Grace" μαζί με το προαναφερθέν "Emperor" κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι τα "χιτάκια" του δίσκου. Το  "Galleria" θα θυμίσει έντονα το ένδοξο παρελθόν των Axel Rudi Pell και Deep Purple. Η ακρόαση τελειώνει με το πιο ροκ κομμάτι του δίσκου, το διαρκείας εννέα λεπτών "Silence" που φέρνει στο μυαλό κατά διαστήματα και τους Sonata Arctica!                                                           
      Αν είστε οπαδοί των Leverage, αυτός ο δίσκος θα σας αποζημιώσει, όπως όλοι οι δίσκοι τους. Αν πάλι αγαπάτε την απλή, καλή  και όμορφη μουσική ή σας αρέσουν μπάντες όπως οι Pretty Maids, επενδύστε άφοβα σε ακόμα μια δουλειά των Leverage και αφεθείτε στη μαγεία των υπέροχων μελωδιών των φινλανδών.


Track List: 

1. Starlight  

2. Emperor 

3. Into the New World  

4. Do You Love Me Now  

5. Angelica  

6. Under His Eye  

7. Falling out of Grace  

8. Galleria  

9. Silence  


Line Up: 

Valtteri Revonkorpi Drums

Tuomas Heikkinen         Guitars

Marko Niskala         Keyboards

Sami Norrbacka         Bass

Mikko Salovaara         Guitars

Kimmo Blom                 Vocals  


contact

facebook

instagram


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου