Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Μπορεί να έχουμε αφήσει πίσω μας το 2020 λόγω των άσχημων αναμνήσεων που μας προκαλεί, δεν παύει όμως να είναι μία χρονιά που έσφυζε από κυκλοφορίες νέων καλλιτεχνών, οι οποίοι έδωσαν την δική τους εκδοχή στο αφηρημένο νόημα του σκληρού ήχου. Γυρνάμε λοιπόν στο κοντινό παρελθόν και ακούμε για πρώτη φορά τους Ρουμάνους 3AD και το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, το EP "Milk Overdose"!


Το κουαρτέτο συστάθηκε στην Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας το 2016 και αποτελείται από τους Álmos Ballai, Deborah Jenei και τους Ádám και Ákos Jakab . Μπορεί να ξεκίνησαν ως cover band, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε από το να δημιουργήσουν το δικό τους ήχο, το thrash 'n' roll , την ιδιαίτερη μίξη των grunge, rock 'n' roll και thrash metal μουσικών ιδιωμάτων! Έχοντας συμμετέχει σε αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, φεστιβάλς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ήταν καιρός λοιπόν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, με την δική τους μουσική χροιά. Το EP "Milk Overdose" αποτελεί την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα και ομολογώ πως με εντυπωσίασε από την πρώτη κιόλας ακρόαση!




Η ιδιαίτερη χροιά της Deborah Jenei προσθέτει μία country απόχρωση στα δυνατά hard rock riffs της κιθάρας, τη μελωδική μπασογραμμή και τα ξεσηκωτικά drums, όπως ακούμε στην πρώτη σύνθεση, IRL!

Το κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο και το Stranger Angel μας οδηγεί σε πιο heavy μονοπάτια. Η ατμόσφαιρα βαραίνει, τα drums χτίζουν την κλιμάκωση της έντασης βασισμένα στην παραμορφωμένη μπασογραμμή, ενώ τα riffs παραπέμπουν σε heavy rock καταστάσεις και το solo χρησιμοποιεί μία πολύ πιασάρικη μελωδία που δεν γίνεται κανείς να ξεχάσει. 

Φτάνουμε στα μέσα του EP με μία πολύ ιδιαίτερη σύνθεση που πηγάζει από το αγαπημένο rock 'n' roll των 60s και 70s, με funky ενέργεια, λυρική αφήγηση αλά Lou Reed και ένα εντυπωσιακό βαβουράτο σόλο! Το ομώνυμο τραγούδι του EP (με δεύτερο τίτλο Under an Apple Tree) , τράβηξε ακόμα περισσότερο την προσοχή μου, γιατί έδωσε την δική του εκδοχή της μουσικής βάσης του σκληρού ήχου με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο. 

Το rock 'n' roll attitude συνεχίζεται ασταμάτητα με το Instict, με την μελωδική εισαγωγή να ανοίγει τον δρόμο για ένα φοβερό blues/hard rock riff και ένα βαρύ metal breakdown, που θα κλείσει με ένα μελωδικό,σύντομο outro.

Το μουσικό μας ταξίδι σιγά σιγά ολοκληρώνεται, με την πέμπτη σύνθεση να είναι πιο σκοτεινή, πιο μυστηριώδης και αινιγματική. Το "Dance With The Fire" είναι γρήγορο, δυναμικό, αλλά ιδιαίτερα επαναληπτικό, με ένα "σατανικό" breakdown και ένα μικρό μελωδικό solo να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη σύνθεση!

Τέλος, το τέλος του EP σηματοδοτεί το τραγούδι "Honey", η πιο γρήγορη σύνθεση του συγκροτήματος, μία ωδή στο speed rock με ξεσηκωτικό ρυθμό και διάφορα riffs να ξεπηδούν κατά τη διάρκειά της. 

Με αυτό το σύντομο EP, έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε μία γεύση από το δέσιμο και την συνθετική ικανότητα της τετραμελούς αυτής ομάδας, που σίγουρα εντυπωσιάζει, αλλά ακόμα δεν έχει προσφέρει το 100% της δημιουργικότητάς της!

FACEBOOK

INSTAGRAM

BANDCAMP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου