Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Η αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζω να ασχολούμαι τόσο με instrumental συνθέσεις και συγκροτήματα, καθώς η δύναμη των στίχων και το δέσιμο των φωνητικών με τα υπόλοιπα μουσικά όργανα τραβάει όλη μου την προσοχή... Παρ' όλα αυτά, οι συνθέσεις των Katre και συγκεκριμένα το single που θα ακούσουμε σήμερα όχι μόνο με κέρδισε, αλλά είναι ένα ορχηστρικό αριστούργημα!

Οι Katre- όπου στα αραβικά αυτή η λέξη σημαίνει «σταγόνα»- ιδρύθηκαν στο Βερολίνο το 2014 και στόχος του progressive metal κουαρτέτου είναι να αφήνουν τη μελωδία να μιλάει γι' αυτούς. Μέσω των concept albums που συνθέτουν, διηγούνται τις ιστορίες και τις ανησυχίες του πάνω σε φιλοσοφικά αλλά και καθημερινά ζητήματα, όπως με επιτυχία έκαναν στο ντεμπούτο τους "Encounters" το 2017, αναλογιζόμενοι την γέννηση και την ύπαρξη!

Το single που ακολουθεί είναι μέρος της δεύτερης studio κυκλοφορίας τους ονόματι "Behind The Resilience" η οποία κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και είναι αφιερωμένη στη μετανάστευση, από την απόφαση του ξεριζωμού μέχρι και την μάταιη προσπάθεια προσαρμογής στη «νέα ζωή». Προς το παρόν δε θα επικεντρωθώ στην ανάλυση της θεματολογίας αυτής, καθώς θα ακολουθήσει παρουσίαση του δίσκου αυτού, μετά από πολλές, μα πολλές ακροάσεις... Ας μιλήσουμε όμως για την σύνθεση "So Was The Life" ...

Το ορχηστρικό αυτό κομμάτι είναι αφιερωμένο στην ζωή πριν τον ξεριζωμό, πριν ο πόλεμος ρημάξει τη γη και τις ψυχές των ανθρώπων. Το εισαγωγικό riff γίνεται όλο και πιο έντονο όσο ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο, όπου ο αφηγητής μας θυμάται τη ζωή που πρέπει να ξεχάσει, ώστε να επιβιώσει . Τα drums είναι γρήγορα και γεμάτα ενέργεια, με την ένταση όλο και να κορυφώνεται, μέχρι τη θέση της να πάρουν οι ζεστές αναμνήσεις του παρελθόντος, σε μία πιο μελωδική ενότητα. Η ένταση πέφτει λοιπόν και ακούμε το γέλιο των παιδιών που παίζουν ανέμελα, μακριά από τη φρίκη και τις θηριωδίες του πολέμου... Οι κιθάρες μας χαρίζουν όμορφες και μαγευτικές μελωδίες, το μπάσο γεμίζει με τον καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα, τα πλήκτρα δίνουν μία πιο νοσταλγική διάθεση, ενώ τα drums περνούν από τον lead ρόλο τους σε έναν πιο υποστηρικτικό, αλλά εξίσου σημαντικό!

'Ο,τι και να πω λοιπόν γι' αυτή την εκπληκτική σύνθεση, σίγουρα θα είναι λίγο. Το μόνο όμως που θα πω και θα κλείσω την παρουσίαση αυτή, μέχρι να επανέλθω με την πλήρη άποψή μου για τον δίσκο, είναι πως το πρόσωπο που τόσο καλά συγκέντρωσε τα συναισθήματα των καλλιτεχνών και τα μετέφερε τόσο αψεγάδιαστα στα αυτιά μας δεν είναι άλλος από τον Chris Edrich, που έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα του σκληρού ήχου, όπως τους Gojira, Leprous , Klone και πολλούς άλλους! Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε το φανταστικό αυτό κομμάτι εδώ!

Οι Katre είναι:

Hasan Koç (κιθάρα, ebow, MIDI έγχορδα)

Okaner Ertuğrul (Drums)

Özgür Şepşül (Μπάσο)

Şah Cihan Ingin (Synthesizers)

FACEBOOK

OFFICIAL SITE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου