Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος
Έχουμε δύο πλέον κλασικά και πολυαγαπημένα μουσικά είδη που όλοι λατρέψαμε για τον ωμό ήχο τους και την ταχύτητά τους: το punk και garage rock. Χωρίς αμφιβολία τα δύο αυτά είδη καθόρισαν το μέλλον του σκληρού ήχου και διοχέτευσαν την έντασή τους στις μετέπειτα γενιές, οι οποίες τα αντιπροσωπεύουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Τον ρόλο αυτό έχουν και οι Earl of Hell!
 Έχοντας ιδρυθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, το garage/fuzz rock κουαρτέτο μετρά δύο επίσημες single κυκλοφορίες, ενώ μία αναζήτηση μου στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook έδειξε πως μάλλον σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και το πρώτο τους EP. Το πρώτο single τους "Blood Disco" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 και το "Arrhythmia" τον Αύγουστο του ίδιου έτους. 
Σε διάρκεια τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο single είναι μικρά, αλλά νομίζω πως το δεύτερο προβάλλει καλύτερα τις ικανότητες των μουσικών μας! Η ταχύτητα φαίνεται πως δεν είναι θέμα για τους Earl of Hell, καθώς το τέμπο του τραγουδιού εναλλάσσεται συνεχώς από έναν ήδη γρήγορο ρυθμό σε έναν ακόμα πιο γρήγορο. Τα φωνητικά του Eric Brock έχουν την απαραίτητη ένταση για το περιεχόμενο των δυσοίωνων στίχων, ενώ συνοδεύονται από τα "ωμά" drums του Ryan Wilson. Στον μελωδικό τομέα, ο Dean Gordon δεν ακολουθεί την νοοτροπία των περισσότερων punk μπασιστών και δοκιμάζει όμορφα χρωματικά περάσματα, δίνοντας την εντύπωση πως το μπάσο χορεύει. Τέλος, ο Lewis Inglis οριακά ξεφεύγει από το punk ιδίωμα και με την ταχύτητα και τον τρόπο παιξίματος προσεγγίζει πιο πολύ το thrash metal. Το αποτέλεσμα; Μία άκρως ξεσηκωτική σύνθεση που αναμιγνύει την καλύτερη πλευρά του punk και του garage rock και αξιώνει να θεωρηθεί κλασική· και δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη οι Earl of Hell!
Μουσική και στίχοι: Earl of Hell
Ηχογράφηση και μίξη: Andy Howden @ Howden Sound 2021
Mastering: Reza Uddin @ Cyonica Audio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου