Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022


BLACK SABBATH - The Eternal Idol (1987)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 🖋


Άλλη μια υποτιμημένη δισκάρα …


Μετά το άνισο (με 2-3 διαμαντάκια όμως) Seventh Star, στο οποίο συμμετείχε και ο Glenn Hughes στα φωνητικά, ο Iommi έκανε κίνηση ρουά ματ. Αρχικά το Eternal Idol ήταν να κυκλοφορήσει με τον Ray Gillen στα φωνητικά. Δεν πρόλαβε. Οι βάσεις είχαν μπει όμως. Στην θέση του εκλιπόντος, ήρθε ο ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΣ τραγουδιστής Tony Martin και επαναηχογραφήθηκαν τα φωνητικά από την αρχή. 


Ναι, το άλμπουμ δεν ήταν Tyr… Δεν ήταν καν Headless Cross.... Ήταν όμως η αρχή και ο πρόδρομος για αυτό που θα επακολουθούσε. Επιβλητική, επική ατμόσφαιρα, θεματολογία βγαλμένη μέσα από τις πιο σκοτεινές τοποθεσίες του πνευματικού κόσμου, riffαρες που ταρακουνάνε για τα καλά τον ακροατή ο οποίος μάλλον δεν πίστευε και πολύ το τι άκουγε.



Μέσα στα υπόλοιπα, η εκτυφλωτική λάμψη της φωνάρας του Tony Martin... Mια φωνή μελωδική, δυνατή, στεντόρεια, μα πάνω από όλα ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ. Ο τύπος δεν ήταν πυροτέχνημα και αυτό φάνηκε περίτρανα στο Headless Cross αλλά κυρίως στην υπερμέγιστη δισκάρα ΤΥR.... Ήταν ένα ολοκαύτωμα!!!!!! Οι ερμηνείες του τρομερές. Η φωνή σε μετέφερε σε μέρη που δεν θα ήθελες να πας ποτέ.. Ειδικά το συγκεκριμένο έπος μαζί με το ομώνυμο Eternal Idol, αποτελούν διαμάντια παντοτινά και σίγουρα για εμένα συγκαταλέγονται μέσα στα 20 καλύτερα κομμάτια της μπάντας.


Η αρχή της κατ' με ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ συνθετικά περιόδου των Sabbath, η οποία έκλεισε άδικα με την άφιξη του  DIO και το όχι ιδιαίτερα καλό Dehumanizer.


Καλησπέρα σας, καλή βραδιά και καλή διασκέδαση.

 

Πάω να ακούσω το ΤΥR και να ανοίξω ένα Ballantines ον δε rocks …


Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το εφιαλτικό γέλιο στην μέση είναι του Ray Gillen, ενώ το κομμάτι προοριζόταν για την ταινιάρα A Nightmare on Elm Street 4 νομίζω. Αλλά τελικά δεν... Μπήκε το Dream Warriors του Dokken. Συμβιβαζόμαστε … Σχεδόν.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου