Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022


ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!??? Progressive death metal έτσι ακριβώς όπως μου αρέσει, τεχνικό, μελωδικό, brutal και ελληνικό!!!


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με ιδρυτικά μέλη τα αδέρφια Πέτρο και Κωνσταντίνο Τζάτζα, οι Redreigner ξεκίνησαν το 2020 ως ένα ανώνυμο Death Metal project με στόχο να ολοκληρώσουν μια σειρά ηχογραφήσεων έως το τέλος του 2021. Με τον Chris Dovas guest στα τύμπανα, το project γρήγορα άρχισε να αλλάζει μορφή και εξελίχθηκε σε group με επιρροές από όλο το φάσμα του είδους. Τα τελευταία κομμάτια του puzzle ήταν μια δυνατή φωνή και μπάσο τα οποία ανέλαβαν ο Πασχάλης Χριστόφιλος και ο Αναστάσης Καραμιχάλης. Ολοκληρωμένο πλέον, το group ονομάστηκε Redreigner. Οι ηχογραφήσεις του δίσκου ολοκληρώθηκαν τέλη Δεκέμβρη και στην συνέχεια κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP, με την ονομασία ''Redreigner'' το οποίο παρουσιάζουμε τώρα.


Το EP αποτελείται από μόλις (δυστυχώς) τέσσερις συνθέσεις τεχνικού, μελωδικού άρτια εκτελεσμένου death metal, έτσι ακριβώς όπως οι μέγιστοι Carcass το δίδαξαν και όχι μόνο. Μία παραγωγή που σκοτώνει στην κυριολεξία, μουσικοί που γνωρίζουν άρτια το μουσικό τους όργανο ΑΛΛΑ με έντονη την αίσθηση της μελωδίας και του ρυθμού, που άνετα μπορεί ο οποιοσδήποτε και από κάθε είδος να απολαύσει. Οι συνθέσεις βρίθουν έμπνευσης και τέτοιου ρυθμού που άνετα σε συνεπάρει, φέρνοντας στο μυαλό μας τις εμπνευσμένες κυκλοφορίες συγκροτημάτων όπως τους Death, Obscura, Beyond Creation και πολλούς ακόμα.



Πραγματικά μην κάνετε το λάθος και ξεπεράσετε αυτήν την εκπληκτική κυκλοφορία, θα ήταν κρίμα να ξεχωρίσω κάποια σύνθεση από τις μόλις τέσσερις. Πιστεύω πως τα 20 λεπτά που διαρκεί το συγκεκριμένο EP θα σας πείσουν και όχι μόνο, πως εδώ έρχεται ένας τυφώνας που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει. Ξέρετε κάτι όμως? Καλοδεχούμενος!!!


Redreigner facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου