Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

 Ευχάριστο και σίγουρα αναπάντεχο είναι το νέο που μας επιφύλασσε ο Kirk Hammett των Metallica, καθώς σε ενάμιση μήνα περίπου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον πρώτο προσωπικό του EP δίσκο!

Ήταν σίγουρα μία ανακοίνωση που κανείς δεν περίμενε να ακούσει, δεδομένου ότι η «αυθεντική» τριάδα των Metallica (James Hetfield, Lars Ulrich και Kirk Hammett) δεν είχε ποτέ την εναλλακτική των side projects ή των solo δίσκων, με αποτέλεσμα ό,τι συνθέτουν να κατευθύνεται απευθείας στο συγκρότημα. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος του Hammett ως συνθέτης είχε σχεδόν εξαφανιστεί, καθώς στον δίσκο "Hardwired To Self-Destruct" του 2016 δεν συνείσφερε σε κανένα από τα τραγούδια. Τελευταία φορά από ακούσαμε ότι είχε υλικό, ήταν όταν το 2015 ανακοίνωσε ότι έχασε ένα τηλέφωνο με τουλάχιστον 250 νέες ιδέες, προκαλώντας γέλιο και απογοήτευση στη metal κοινότητα.

Τα νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς έχουμε λίγες ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με το νέο EP! Επηρεασμένος από την κλασική μουσική, ταινίες τρόμου, θέματα ταινιών και προφανώς από τον θρυλικό Ennio Morricone, o Hammett προσπαθεί να δώσει σάρκα και οστά στις σκέψεις που τον απασχολούν όσο ταξιδεύει ανά τον κόσμο ή βυθίζεται στον κόσμο της μεγάλης οθόνης. Στόχος του, όπως δηλώνει και στο Metallica.com , είναι να δημιουργήσει την ιδία αντίδραση στους ακροατές του, να δημιουργήσει ταινίες στο μυαλό τους και να τους δώσει θέληση για το ταξίδι στον εσωτερικό τους κόσμο. Κάθε σύνθεση ηχογραφήθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου ( Los Angeles, Παρίσι, Oahu), δίνοντας νόημα στον τίτλο του δίσκου, "Portals": πύλες για ένα ταξίδι στον πραγματικό αλλά και τον μουσικό κόσμο. 

Το EP "Portals" πρόκειται για έναν instrumental δίσκο, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου-στο Record Store Day-και θα μπορεί όποιος θέλει να το προμηθευτεί είτε μέσω τουThe Met Store είτε από ανεξάρτητους πωλητές, σε φυσική (βινύλιο και CD) και ψηφιακή μορφή! Ας ελπίσουμε λοιπόν πως ο δημιουργός πίσω εμβληματικά riffs όπως το "Enter Sandman" και διαχρονικά solos όπως αυτά του "The Unforgiven" και του "One" θα μας εντυπωσιάσει για άλλη μία φορά!

Σειρά τραγουδιών:

“Maiden and the Monster”

“The Jinn

“High Plains Drifter”

“The Incantation”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου