Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022


Ο κίνδυνος να ξεκινήσει ένας «Αρμαγεδδών» ακόμη και με τυχαία αφορμή σε έναν κόσμο γεμάτο πυρηνικά όπλα ήταν ένας από τους φόβους του Dave Grohl στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Εκείνη την περίοδο λοιπόν ο Dave Grohl  ήταν πεπεισμένος ότι θα πεθάνει.


Μεγαλώνοντας σε μικρή απόσταση από το Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, ο Grohl κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αν υπήρχε πόλεμος, θα ήμασταν οι πρώτοι άνθρωποι που θα πεθάνουμε».


«Ονειρευόμουν πυραύλους να σκίζουν τον ουρανό και τους στρατιώτες να καταφθάνουν στην πίσω αυλή μου», λέει. "Θυμάμαι έντονα ένα όνειρο όπου στεκόμουν στην πίσω αυλή μου και είδα έναν στρατιώτη να βγαίνει από ένα δέντρο και καθώς γύρισα να τρέξω μέσα στο σπίτι μου, πυροβολήθηκα πισώπλατα.

"Έτσι φανταζόμουν τότε ότι θα γινόταν πόλεμος και έτσι θα πέθαινα στα 11 ή 12 ετών."


Αντ 'αυτού, ο Grohl συνέχισε να μεγαλώνει να εξελίσσετε μουσικά, να καταξιώνετε και να γίνεται ο ίδιος πατέρας σε 3 κόρες.


Οι παιδικοί του φόβοι επανήλθαν το 2019 όταν η κόρη του Harper τον σταμάτησε στη μέση του δρόμου και τον ρώτησε: "Μπαμπά, θα γίνει πόλεμος;"

"Υποθέτω ότι είχε ανοίξει την τηλεόραση και είχε δει κάτι για τη Βόρεια Κορέα ή το Ιράν, ή οτιδήποτε άλλο", λέει. «Αλλά με έφερε αμέσως πίσω σε αυτά τα όνειρα, και ήταν συγκλονιστικό να σκεφτώ ότι ένιωθε τον ίδιο απελπιστικό φόβο που ένιωθα κι εγώ όταν ήμουν παιδί».




Η συνειδητοποίηση αυτή τον ώθησε να γράψει το τραγούδι "Waiting On A War" . Μια μέρα αργότερα, ηχογραφήθηκε για να συμπεριληφθεί στο 10ο άλμπουμ των Foo Fighters, «Medicine At Midnight».





"Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για κάθε παιδί, με την πανδημία και τις καραντίνες και τα lockdown", λέει ο Grohl.


"Νομίζω ότι είναι σημαντικό να ενσταλάξουμε με κάποιον τρόπο την ελπίδα, όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και στον κόσμο, γιατί πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ένα αισιόδοξο άτομο. Η ελπίδα είναι αυτή που με οδηγεί στο τέλος κάθε μέρα".


 

Το άλμπουμ «Medicine At Midnight» των FOO FIGHTERS κυκλοφόρησε από τη Roswell και RCA Records / Sony Music στις 5 Φεβρουαρίου 2021 και είναι το δέκατο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος.


Follow Foo Fighters:

Official site

facebook




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου