Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022



Οι Edguy είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Έχουν κυκλοφορήσει δίσκους που κακά τα ψέματα μας έστειλαν στην κυριολεξία.


Δίσκοι σαν τα ''Vain Glory Opera'', ''Hellfire Club'', ''Theater Of Salvation'' δεν βγαίνουν κάθε μέρα και αποτελούν πλέον ιστορικά κοσμήματα της δισκογραφίας τους. Αν με ρωτούσατε ποιο είναι το τελευταίο πολύ καλό άλμπουμ τους θα σας απαντούσα κατευθείαν το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ''Rocket Ride'' και καλά θα κάνετε όσοι δεν το έχετε ακούσει να το κάνετε οπωσδήποτε!!!


Έκτοτε έχουν περάσει 8 χρόνια από την τελευταία τους αξιόλογη δουλειά ''Space Police (Defenders of the Crown)''. ενώ το μέλλον του συγκροτήματος φαίνεται αβέβαιο μετά από αρκετές δηλώσεις και αναρτήσεις του frontman του συγκροτήματος Tobias Sammet (και ο άνθρωπος που βρίσκεται/κάνει τα πάντα) μέσω της επίσημης σελίδας της προσωπικής του μπάντας τους Avantasia, με την οποία σημειώνει τεράστια επιτυχία.


Συγκεκριμένα σε μία ανάρτησή του ο Tobias Sammet δήλωσε τα εξής:

''Πριν από 30 χρόνια έγραψα το πρώτο μου τραγούδι. Ήταν Φεβρουάριος του 1992, ήμουν 14 και μόλις ξεκινήσαμε τους Edguy. Είχα ένα duckface πρόσωπο ακόμη και τότε (πριν από το Διαδίκτυο και τον Harald Glööckler).

Το πρώτο τραγούδι που έγραψα λεγόταν "Maniac Rage", ήταν το πρώτο τραγούδι των Edguy και ήταν πραγματικά χάλια, αλλά με έναν όμορφο 14χρονο παιδικό τρόπο.

Έχω τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις συνδεδεμένες με αυτές τις φωτογραφίες, υπέροχες στιγμές, έτοιμες να κατακτήσουν τον κόσμο (με ένα πουκάμισο που μου είχε αγοράσει η μητέρα μου - με έναν κορωνοϊό πάνω, συνωμοσία;...). Ήμασταν τέσσερις σχολικοί φίλοι και μερικές φορές κοιτάζω πίσω εκείνες τις αθώες στιγμές με συναισθηματισμό, αλλά και με μεγάλη περηφάνια.

Ξέρω τι θα πείτε: "Κάνε ένα άλμπουμ Edguy", καταλαβαίνω ότι θα το πείτε αυτό, αλλά αυτό δεν με τρομάζει που μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες. Εν συντομία, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να υπάρξει ένας δίσκος Edguy, θα το πω ως έχει: είχαμε ξεμείνει από ''ατμό'', και αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους Avantasia. Μην με καυτηριάζετε για ό,τι δεν μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή(νέο άλμπουμ), δείτε όλα τα πράγματα που ΕΧΩ κάνει και τι πρόκειται να προσφέρω.

Εν πάση περίπτωση, αυτές οι αναμνήσεις... Λατρεύω εκείνες τις παλιές εποχές! Ο πέτρινος δρόμος, η αρχή των Edguy και μετά οι Avantasia. Ήταν ένας μακρύς δρόμος... 30 χρόνια φέτος τον Φεβρουάριο. Μια μέρα θα γράψω αυτό το βιβλίο, έστω και μόνο για να ξαναζήσω τα πάντα ξανά.

Προς το παρόν, να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και να είστε σίγουροι: Αυτό το νέο άλμπουμ των Avantasia θα αποδειχθεί εκπληκτικό. Η δισκογραφική μου μόλις είπε: Περιμέναμε ότι θα ήταν υπέροχο, όμως δεν  περιμέναμε ΤΕΤΟΙΟ δολοφόνο.

Αυτή ακριβώς είναι η γνώμη μου.''

 



Σε σχόλιο οπαδού ο Tobias Sammet είπε τα εξής:
''Ήταν απλώς δύσκολο να προσαρμόσω πέντε διαφορετικές εργασιακές ηθικές. Δούλευα νυχτερινές βάρδιες για να κάνω τα πάντα, ενώ είχα πολλές προκλήσεις ιδιωτικά. Είχα γίνει πατέρας και κόντευα να χάσω τον πατέρα μου. Είχα δουλέψει 15 χρόνια ασταμάτητα για να γράψω, να πιέσω και να διαχειριστώ δύο μπάντες. Και τότε απλά δεν έχεις πλεονάζουσα ενέργεια για να κάνεις συμβιβασμούς, να μεσολαβήσεις μεταξύ παραγωγού και μπάντας και διαφορετικών απόψεων και ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες μπάντες. Ο Sascha και εγώ σκεφτήκαμε επίσης ότι ως συγκρότημα, ομάδα, δεν ήμασταν τόσο επαγγελματίες και καλοί όσο θα έπρεπε. Η δουλειά στο συγκρότημα είναι σκληρή δουλειά, και άφησε σημάδια, η ζωή μου ήταν σαν αραβούργημα, προσπαθώντας να τα κρατήσω όλα μαζί και να οδηγώ ένα συγκρότημα στο οποίο κάνεις τα πάντα, αλλά είναι κατανοητό ότι πρέπει να κάνεις τους πάντες ευτυχισμένους καθώς όλοι είμαστε άνθρωποι. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Σκέψου, 2008 - 2014. Έγραψα και παρήγαγα 7 άλμπουμ, 2 DVD, έκανα 6 παγκόσμιες περιοδείες και περίπου 2.000 συνεντεύξεις και διεύθυνα δύο συγκροτήματα. Απλώς δεν έχετε εφεδρική ενέργεια για απώλεια τριβής.''


 Σίγουρα είναι στενάχωρο μία μπάντα σαν τους Edguy να μην έχει μέλλον ή προοπτική για νέα άλμπουμ, πάραυτα οι Avantasia του Tobias Sammet μας δίνουν αυτό που μας λείπει αυτή την στιγμή. Η δισκογραφική εταιρεία  AFM Records ωστόσο επανακυκλοφορούν τα πρώτα τους αριστουργηματικά άλμπουμ, σε limited εκδόσεις χρωματιστών και μαύρων βινυλίων, καθώς και στα αντίστοιχα digipack cd, σε επετειακές πανέμορφες εκδόσεις, με τελευταία το εκπληκτικό ''Savage Poetry'' που κυκλοφόρησε επίσημα το 2000.


Το νέο ένατο άλμπουμ των Avantasia είναι έτοιμο και με αγωνία αναμένουμε τις επίσημες αναρτήσεις και δηλώσεις από τη μπάντα και αντίστοιχα από την δισκογραφική της εταιρεία. Ποτέ δεν ξέρεις όμως το μέλλον τι μπορεί να φέρει. Ίσως μία επιστροφή τέτοια των Edguy, όπως ένας στίχος τους που αναφέρει τα εξής: 

''Don't you run away now, don't you be afraid

Now there is a meaning, whoah oh oh

Don't you run away now, don't you live a lie

There's more to life to show you, take a rocket ride''


Avantasia facebook

Edguy facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου