Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022


 

O Βruce Dickinson έχει κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα έξη solo album από το 1990 μέχρι και το 2005. Τα περισσότερα από αυτά τα κυκλοφόρησε όταν δεν ήταν μέλος των Iron Maiden, από το 1993 μέχρι και το 1999. Πρόσφατα σε μια συνέντευξη του στο consequence δήλωσε πως εργάζεται πολύ εντατικά για να ολοκληρώσει το follow up του Tyrrany Of Souls (2005), μαζί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του κιθαρίστα Roy 'Z' Ramirez και πως το 50 με 70% του album είναι σχεδόν έτοιμο. 
Βruce Dickinson:
''Δουλεύω για το νέο μου album από την εποχή του Tyranny Of Souls μα όλη αυτή η προσπάθεια και η δουλειά που κάνω γίνεται παράλληλα με τα album και τις περιοδείες των Maiden, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπισα και εγώ όπως και όλος ο πλανήτης και τα lockdown που με πήγαν αρκετά πίσω. Μέσα σε όλο αυτά που βαραίνουν το πρόγραμμά μου αλλά και παράλληλα με όλη αυτή την τρέλα που υπάρχει γύρω μας τελευταία ψάχνω να βρω λίγο καθαρό και πραγματικά ελεύθερο χρόνο ώστε να κάτσω παρέα με τον Roy και να πούμε ok αυτά τα τραγούδια θα τα τελειώσουμε και θα συμπληρώσουμε και το album μαζί με κάποια ακόμα. Αυτή την στιγμή ήδη βρισκόμαστε στο σημείο όπου έχουμε το 50 με 70% του υλικού για το album και τώρα απλά ως επί το πλείστων επιλέγουμε από τραγούδια τα οποία ήδη έχουμε. Δεν θέλω όμως τίποτα να γίνει βιαστικά, αν τελικά χρειαστεί να τροποποιήσουμε τα πράγματα, μόλις ολοκληρώσω την περιοδεία μου στο τέλος του Μάρτη θα έχω τρεις ελεύθερες βδομάδες στο Los Angeles οπότε και θα μπορέσω να συζητήσω και να δουλέψω με τον Roy πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε. Αν φτάσουμε στο σημείο όπου θα πρέπει να μπουν οι κιθάρες στα τραγούδια τότε θα φύγω για περιοδεία με τους Maiden και αυτή την δουλειά θα την κάνει ο Roy. Αυτό που πραγματικά με βοηθάει σήμερα είναι η τεχνολογία και το Internet. Πλέον οπουδήποτε και να βρίσκομαι ο Roy μπορεί να μου κάνει μια video κλήση και να τον ακούσω η να μου στείλει οτιδήποτε έχει έτοιμο σε ηλεκτρονική μορφή. Αυτό το κάναμε εν μέρει και στο Tyranny Of Souls. Θυμάμαι πως ο Roy τότε μου είχε στείλει ένα cd με όλες τις μουσικές ιδέες του στην κιθάρα, χωρίς καθόλου solos, και εγώ το άκουσα εξ ολοκλήρου στα ακουστικά μου. Ήμουν σε περιοδεία στην Ιαπωνία τότε και θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει όλο το cd του Roy περπατώντας στους δρόμους του Tokyo εννιά το πρωί, ενώ παράλληλα έγραφα σε ένα σημειωματάριο στίχους, μελωδίες, ακόμα και σκέψεις μου. Μόλις λοιπόν ολοκλήρωσα την περιοδεία πήγα στο Los Angeles και ολοκληρώσαμε τα τραγούδια ενώ έγραψα και τα φωνητικά μου. Όλο αυτό λειτούργησε πραγματικά υπέροχα, το Tyrrany Of Souls είναι ένα πολύ καλό album!''
Στο παρακάτω video μπορείτε να ακούσετε τον Bruce να ερμηνεύει a cappella το Tyranny Of Souls για πρώτη φορά σε έναν σταθμό της προσωπικής του περιοδείας στο Los Angeles την 1η του Μάρτη.
Καλή ακρόαση!


Άντληση Πληροφοριών: Heavy-consequence

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου