Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022


 

Ο κιθαρίστας και πρώην ιδρυτικό μέλος των Manowar Ross 'The Boss' Friedman είναι γνωστό πως άφησε την μπάντα το 1988 αφού είχε ηχογραφήσει μαζί τους έξη από τα πλέον κλασικά album τους, συμπεριλαμβανομένων και των 'Βattle Hymns' και 'Kings Of Metal'. Oι Manowar έκτοτε ηχογράφησαν εκ νέου αυτά τα δύο album (Battle Hymns MMXI το 2010 και Kings Of Metal MMXIV το 2014). Ο Friedman σε μια πολύ πρόσφατη συνέντευξη του στο Sofa King Cool αναφέρθηκε σε αυτά τα πεπραγμένα της μπάντας, έστω και ετεροχρονισμένα, λέγοντας πως οι Manowar δεν θα έπρεπε να είχαν αγγίξει καθόλου αυτά τα ιδιοφυέστατα album. Μεταξύ πολλών άλλων ο Friedman δεν μάσησε τα λόγια του και για τον ήχο της μπάντας σε αυτές τις επανηχογραφήσεις λέγοντας πως ήταν απλά 'αίσχος'! 

Ross 'The Boss' Friedman: 

'To Battle Hymns έχει επανακυκλοφορήσει πολλές φορές. Όπως γνωρίζεις μου ζητήθηκε να φύγω από τους Manowar το 1988, αμέσως μετά την κυκλοφορία του Kings Of Metal. O Joey DeMaio αναλώνεται στο να κάνει τα ίδια και τα ίδια άπειρες φορές. Επανηχογράφησε και το Battle Hymns και το Kings Of Metal και το αποτέλεσμα? Και τα δύο είναι αίσχος! Δεν μπορείς ρε φίλε να ξανά ηχογραφήσεις ένα ιστορικό album, δεν είναι δυνατόν να το φτιάξεις και πάλι από την αρχή. Είναι σαν να λέμε πως οι Twisted Sister να επανηχογραφούσαν το Stay Hungry, αυτά δεν γίνονται. Και το καλύτερο(?), τα έκανε όλα αυτά χωρίς εμένα!! Αυτό που θέλω να πω είναι πως ίσως και να μου άρεσε να γίνονταν όλα αυτά αν ο Joey είχε το original line up για να επανηχογραφήσει αυτά τα δύο album και θα δεχόμουν μόνο την αλλαγή στα drums, ας έπαιζε δηλαδή και στα δύο album ο Donnie αφού ο Scott έφυγε τόσο νωρίς. Aλλά να τα κάνει όλα αυτά χωρίς εμένα?? Και να ρίχνεις και τον τόνο χαμηλά για τον Eric! Αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν σε ένα συγκεκριμένο τόνο, δεν επιτρέπεται να τα πειράζεις, με αυτό που κάνεις τους αφαιρείς όλη την ενέργεια που έχουν! Όχι δεν τα δέχομαι όλα αυτά, τα κορυφαία επιτεύγματα θα πρέπει να τα αφήνεις στην ησυχία τους, το μεγαλείο δεν επιτρέπεται ούτε να το παραποιείς και ούτε καν να το αγγίζεις. 

Ο Friedman λίγο αργότερα μίλησε και για την διαπροσωπική σχέση του με τον Joey De Maio σήμερα, και για το αν θα μπορούσαν οι δύο τους να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές κάποια μέρα.

R.F.:

'O Joey δεν μοιάζει να θέλει ούτε εμένα αλλά ούτε και κανέναν άλλον να του λέει το τι πρέπει να κάνει οπότε όπως καταλαβαίνεις και εγώ δεν θέλω να είμαι σε μια μπάντα ως ένας υποτελής σε έναν  τύραννο. Αυτό στα δικά μου μάτια δεν είναι και κάτι τόσο σπουδαίο!' 



Άντληση Πληροφοριών: SofaKingCoolOnLine

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου