Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022


Το 2022 προμηνύεται να είναι άλλη μία μεταλλική χρονιά, γεμάτη με σπουδαίες Ελληνικές κυκλοφορίες, Ποια είναι όμως εκείνα τα συγκροτήματα που ετοιμάζουν το νέο τους δισκογραφικό βήμα και εμείς αναμένουμε με τεράστια αγωνία? Ας διαβάσουμε μερικά από αυτά και παράλληλα να θυμηθούμε το δισκογραφικό τους παρελθόν...


DIVINER


Το ντεμπούτο ''Fallen Empires'' των Diviner, πιστεύω ακράδαντα πως στο πέρασμα των χρόνων θα θεωρείται στην κατηγορία του κλασσικό. Δεν προσφέρει κάτι καινούργιο αλλά είναι τόσο εμπνευσμένο και ποιοτικό που από μόνο του αποτελεί κόσμημα στη δισκοθήκη του καθενός από εμάς. Το 2019 κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άλμπουμ ''Realms Of Time'' συνεχίζοντας την παράδοσης των καλών άλμπουμ αν και αδυναμία μου παραμένει το πρώτο τους άλμπουμ. Οι Diviner αποτελούν ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής σκηνής στο μελωδικό heavy metal και σίγουρα όσο περνάει ο καιρός η αγωνία μας για την άφιξη της τρίτης τους δισκογραφικής δουλειάς, ολοένα και μεγαλώνει.


INNERWISH


Τι να γράψω για μία από τις καλύτερες ελληνικές εγχώριες και όχι μόνο ελληνικές heavy metal μπάντες. Αυτό που όμως σίγουρα θα αναφέρω είναι πως ο κόσμος διψάει για μία νέα κυκλοφορία από τους συγκεκριμένους. Έξι χρόνια είναι πολλά από την τελευταία τους πέμπτη δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ''Innerwish''. Σίγουρα δεν είμαστε πολύ μακριά από εκείνη την ώρα που η ανακοίνωση της έκτης δισκογραφικής δουλειά τους θα προκαλέσει μεταλλική σύρραξη. 


SEPTICFLESH


Ούτε δύο μήνες δεν έμειναν για την κυκλοφορία ενός από τα καλύτερα συμφωνικά death/black metal συγκροτήματα στον κόσμο. Έχοντας πάρει ήδη μία μικρή γεύση από το νέο τους σκοτεινό δημιούργημα, με τα δύο τους νέα official video και αποτελώντας το νέο απόκτημα της τεράστιας δισκογραφικής εταιρείας Nuclear Blast, όλος ο πλανήτης είναι έτοιμος να υποκλιθεί στο ''Modern Primitive''.


ENDOMAIN


Επτά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του τιτανο-μέγιστου ντεμπούτου τους ''Step In The Machine''. Ένα ντεμπούτο που μέσα του περιέχει όλο το εύρος του ποιοτικού metal, ξεκινώντας από το παραδοσιακό heavy metal αγγίζοντας έξυπνα το speed metal, thrash metal, progressive metal κάτω όμως από το δικό τους μουσικό πρίσμα, οι δικοί μας Psychotic Waltz!!! Το έχω αναφέρει πολλές φορές πως αν σας αρέσει ο ήχος που βγάζουν στο cd τους, που να τους ακούσετε και σε συναυλία! Οι απόλυτοι επαγγελματίες με απίστευτη μελωδική έμπνευση και τεχνική κατάρτιση. Το συγκρότημα ήδη βρίσκεται στο στούντιο και ετοιμάζει το διάδοχο του ''Step In The Machine'' και εμείς απλά αναμένουμε με τεράστια αγωνία την κυκλοφορία του δίσκου τους.


SIRIUS


Οι Έλληνες heavy-power metallers Sirius, είναι άλλη μία περίπτωση συγκροτήματος που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Με Δημήτρη Σταθόπουλο και Δημήτρη Νάπα στις κιθάρες (με τον δεύτερο και στα φωνητικά), αντίστοιχα στην πυροβολαρχία ο βετεράνος Nick Samios στα ντραμς και Δημήτρης Σημιάκος στο μπάσο. Το 2017 είχαν κυκλοφορήσει το EP με την ονομασία ''Wing Of Fire'' και το συγκρότημα ήδη ετοιμάζει το πρώτο του άλμπουμ, για να μας εντυπωσιάσει για άλλη μία φορά. Χωρίς να οριοθετούν τα μουσικά τους σύνορα, ο ήχος τους επεκτείνεται από το μελωδικό heavy metal (θυμίζοντας κάποιες στιγμές μέχρι και τους Γερμανούς Edguy), μέχρι και το ευρωπαϊκό speed-thrash. Αναμένουμε με αγωνία!!!


FLOATING WORLDS



Μετρώντας ήδη τρία άλμπουμ, με το τελευταίο τους ''Battleship Oceania'' να έχει κυκλοφορήσει το 2019, οι Floating Worlds ετοιμάζονται για το καινούργιο τους προοδευτικό δημιούργημα. Προοδευτικοί, θεατρικοί, συμφωνικοί, πατώντας στο παρελθόν και κοιτάζοντας το μέλλον οι Floating Worlds είμαι σίγουρος πως θα μας καθηλώσουν με την ανήσυχη μουσική τους μαεστρία. Χωρίς όρια και μουσικά στεγανά αποτελούν ένα ιδιαίτερο διαμάντι της ελληνικής σκηνής.


DRAMA NOIR


Από την πρώτη στιγμή που άκουσα τους Έλληνες Drama Noir πίστεψα πραγματικά στο μεγαλείο της μουσικής τους. Ίσως από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ μουσικές ελπίδες στο ακραίο μελωδικό, συμφωνικό death/black metal. Οδοστρωτήρας μεγατόνων με έναν συνθέτη που ακούει στο όνομα Παύλος Παπαθανασίου και δημιουργεί μόνο σκοτεινά άσματα. Ήδη οι δύο τους δισκογραφικές δουλειές έχουν κάνει άπαντες να παραμιλάνε. Το ''A Necromancy Lore'' το 2020 σακάτεψε αυχένες και έφερε την κόλαση στη Γη. ΑΝΑΜΕΝΩ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγωνία το νέο τους τρίτο δισκογραφικό έργο. Είμαι σίγουρος πως για μία ακόμα φορά θα παραμιλάμε...


SACRED OUTCRY



Προσωπικά για μένα το ''Damned For All Time'' ήταν (και είναι) ένα από τα καλύτερα epic-power metal άλμπουμ για το 2020. Δύσκολα συναντάς τέτοια αριστουργήματα στο συγκεκριμένο χώρο και πιστεύω πως η αποδοχή του κόσμου ήταν καθηλωτική. Τώρα με αγωνία αναμένουμε το διάδοχό του, ιδίως τώρα με την ανακοίνωση της νέας τους φωνής που ακούει στο όνομα Daniel Heiman!!!Αν το δεύτερο άλμπουμ τους αγγίζει έστω λίγο τη δόξα του ντεμπούτου τους και σε συνδυασμό τη νέα τους φωνής, τότε και εδώ για άλλη μία φορά θα παραμιλάμε!!!


REFLECTION


Πέντε ολόκληρα χρόνια είναι πάρα πολλά από την τελευταία τους τέταρτη δισκογραφική δουλειά ''Bleed Babylon Bleed'', των λατρεμένων Reflection. Είναι όμως τόσο σπουδαίο άλμπουμ που πλέον τείνει να γίνει κλασσικό και θα γίνει. Ο κόσμος όμως διψάει για νέο άλμπουμ και η αλήθεια είναι πως όντως το συγκρότημα βρίσκεται στην διαδικασία όπου σύντομα θα ανακοινωθεί η κυκλοφορία του. Ως μία πρώτη γεύση απολαύσαμε το εκπληκτικό νέο τους έπος ''March of the Argonauts'' και μας ισοπέδωσαν στην κυριολεξία. Μιλάμε για μία τρομερή σύνθεση που πραγματικά αν όλο το άλμπουμ κινείται σε τέτοια επίπεδα τότε θα μιλάμε για την κυκλοφορία της χρονιάς (αν κυκλοφορήσει φέτος). Όσο για την φωνάρα του λατρεμένου Γιώργου Θωμαΐδη απλά υποκλίνομαι!


ENEMY OF REALITY



Enemy Of Reality!!! Εδώ μιλάμε για ένα τρομερό επίπεδο μουσικών και όχι μόνο. Η αντίληψη της σύνθεσης σε τρομερά επίπεδα και αυτό το έχουν αποδείξει και στα δύο σπουδαία άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει. Ωστόσο έχουν  περάσει έξι χρόνια από το τελευταίο τους δισκογραφικό έργο "Arakhne'' και το πιο λατρεμένο για τον γράφοντα, με τρομερές special quest εμφανίσεις και υπέροχη, για άλλη μία φορά, θεματολογία. Μέσα στο 2021 κυκλοφόρησαν το τραγούδι με την ονομασία ''Την Πατρίδα M' Έχασα'', μία σπουδαία σύνθεση αφιερωμένη στην Ποντιακή γενοκτονία. Οι Enemy Of Reality δεν βάζουν όρια στην μουσική τους σύνθεση και είμαι σίγουρος πως κάτι σπουδαίο θα κυκλοφορήσουν για άλλη μία φορά! Η φωνή της Ηλιάνας Τσακιράκη αποτελεί ένα πανέμορφο κόσμημα με τρομερές ερμηνείες!


DISHARMONY


Πέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά '' The Abyss Noir'' των Ελλήνων progressive metallers, Disharmony. Πριν από μερικές μέρες όμως έδωσαν στη δημοσιότητα τον τίτλο και το απίστευτο εξώφυλλο του νέου τους δημιουργήματος με την ονομασία ''Gods Made Of Flesh''. Ίσως από τα πιο ποιοτικά συγκροτήματα στο συγκεκριμένο ύφος, εκείνα που οι ρίζες τους τείνουν κοντά σε αυτό τον ήχο των θεών Nevermore με απόλυτη επιτυχία και με μία φωνή που τείνει να είναι από τις σπουδαιότερες επί ελληνικού εδάφους και όχι μόνο, που ακούει στο όνομα Χρήστος Κουνέλης. Είμαι σίγουρος πως εδώ κάτι σπουδαίο έχει γίνει και θα παραμιλάμε!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου