Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

 Είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο να μπορείς να αφήνεις τους ακροατές σου άφωνους με την κυκλοφορία ενός μόνο single, ακόμα και με την πρώτη κιόλας ακρόαση. Ακόμα πιο σπάνιο όμως, είναι να το καταφέρνεις αυτό με το πρώτο επίσημο single σου. Θα ρωτήσετε, «ποιοί πλέον μπορούν να το κάνουν αυτό;» κι εγώ με μεγάλη μου χαρά θα σας απαντήσω: οι Crash And The Void!

Αν και πρόκειται για νεοσύστατο συγκρότημα, καθώς ιδρύθηκε στο  Pretoria της Ν. Αφρικής το 2019 , έχουμε να κάνουμε με ταλαντούχους μουσικούς που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Κατά το ήμισυ πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση, καθώς τα φωνητικά και τα drums έχουν αναλάβει οι αδερφοί Marius και Lumar Schutte αντίστοιχα, με τον πρώτο να έχει πτυχίο μουσικής θεωρίας και τον τελευταίο να θεωρείται κορυφαίος session μουσικός. Την τετράδα ολοκληρώνουν δυο άλλοι ισάξιοι μουσικοί, ο Waldo Van Der Linde στην ρυθμική και solo κιθάρα και ο Dillon Van Heerden στο μπάσο, ο οποίος αναλαμβάνει και χρέη τεχνικού ήχου στο συγκρότημα.


 Από άποψη ήχου, η «ταμπέλα» πειραματικό heavy rock, με έμφαση πάντα στο πειραματικό, νομίζω τα λέει όλα, εκ πρώτης ακροάσεως κιόλας! Το single "The Cosmic Horror!"(κυκλοφόρησε μέσω της Mongrel Records) θυμίζει πολλά αλλά και τίποτα ταυτόχρονα. Ενώ στην αρχή λες με απόλυτη σιγουριά ότι εχουμε να κάνουμε με 70s ψυχεδελικό ροκ με γενναιόδωρη δόση Black Sabbath (ειδικά με αυτό το κλασικότατο πιασάρικο riff) φτάνοντας στο κουπλέ συνειδητοποιείς ότι η όλη δομή και ο ρυθμός του κομματιού είναι γέννημα θρέμμα της indie και blues rock του 21ου αιώνα· και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται ένα απίστευτα δυναμικό ρεφρέν όπου σε ξεσηκώνει. 

Η όλη μαγεία όμως βρίσκεται στο σημείο μεταξύ των δύο τελευταίων ρεφρέν, όπου οι μουσικοί μας απασφαλίζουν:  ένα τέλειο rock'n'roll solo συνοδεύεται από μια blues μπασογραμμή που σχεδόν σολάρει ταυτόχρονα, ενώ τα drums διαλύονται από το δυνατό παίξιμο του Lumar, όλα αυτά σε συνεχόμενες ρυθμικές εναλλαγές. Υπάρχει κάτι άλλο να σχολιάσω; Α ναι, οι υπέροχοι στίχοι που περιγράφουν σε Lovecraft φόντο υπαρξιακές κρίσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, χρωματισμένοι από την γεμάτη πάθος και δυνατή φωνή του Marius. Αν αυτά όμως τα συναντήσαμε σε ένα μόνο single, φανταστείτε τι θα γίνει όταν οι Crash And The Void κυκλοφορήσουν έναν δίσκο γεμάτο τέτοιες στιγμές...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου