Πέμπτη 28 Απριλίου 2022


Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος εκεί στην Σουηδία τί νερό πίνουν, πως είναι δυνατόν να έχουν μία τέτοια συνεχόμενη και πηγαία έμπνευση, ασταμάτητη και τόσα πολλά καλά συγκροτήματα!?


Ξεκίνησα λίγο απότομα για αυτό λοιπόν ας τα πάρουμε με την σειρά τα πράγματα, αλλά για να απαντήσω στο ερώτημα που έθεσα στον πρόλογο, η απάντηση είναι η λέξη παιδεία, παροχές, κράτος και πολλά ακόμα που εδώ δεν έχουμε. Για αυτό το λόγο υπάρχουν συγκροτήματα όπως οι Saffire, τους οποίους δεν γνώριζα, ευτυχώς όμως η ROAR! Rock Of Angels Records τους άρπαξε (και πολύ καλά έκανε) και κυκλοφορεί την τέταρτη δουλειά του συγκροτήματος, με τον τίτλο ''Taming The Hurricane'', η οποία κυκλοφορεί στις 29 Απριλίου σε CD και χρωματιστό βινύλιο.


Για την ιστορία να αναφέρω πως οι Saffire κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo το 2009 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει άλλες τρεις δισκογραφικές δουλειές (τέσσερις με το νέο τους άλμπουμ) ποιοτικού heavy metal, θυμίζοντας για όσους γνωρίζουν τους εκπληκτικούς Leverage. Για να το κάνω πιο εύκολο και σαφές στα αυτιά μου ακούγονται σαν σύγχρονοι Deep Purple με έντονο το metal στοιχείο, πολλά prog πλήκτρα, ρυθμικές αλλαγές, eighties ατμόσφαιρα και ρεφρέν που θα τραγουδάς συνεχώς. Το τέταρτο τους άλμπουμ μπορώ να πω πως στην κυριολεξία πως το ''έλιωσα'', το χάρηκα, ενθουσιάστηκα, πορώθηκα, συγκινήθηκα σε στιγμές, με λίγα λόγια μου έδωσε ότι ακριβώς χρειάζομαι από την αγαπημένη μου μουσική, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο τραγούδι.


Ξεκινώντας από το εξώφυλλο, κοιτώντας το αρχικά με παρέπεμψε σε ποιο epic/death metal καταστάσεις, πολύ όμορφο εξώφυλλο μία δημιουργία του Michal Matczak, σε ταξιδεύει και είναι ένας πανέμορφος, στην κυριολεξία, πίνακας ζωγραφικής. Συνεχίζοντας στο κύριο μουσικό συστατικό, το άλμπουμ αποτελείται από δέκα καλοδουλεμένες συνθέσεις, οι οποίες δεν ξεπερνάνε τα πενήντα λεπτά. Οι μελωδίες είναι διάχυτες, οι ρυθμοί σε ξεσηκώνουν, τα βιρτουόζικα πλήκτρα χρωματίζουν συνεχώς τα τραγούδια, τα βραχνά φωνητικά του Tobias Jansson ξεχωρίζουν και είναι υπέρ του δέοντος καλοδουλεμένα, ενώ ο Efraim Larsson στα drums είναι σαν μία μηχανή που σφυροκοπάει ανελέητα, δίνοντας συνεχώς τον ρυθμό για ανελέητο κοπάνημα.



Τραγούδια....Μμμ δύσκολα τα πράγματα, τί να ξεχωρίσω, όλα μα ΌΛΑ, ένα και ένα, από το ομώνυμο ''Taming the Hurricane'', το εκπληκτικό -ανατολίτικο-''Wendigo'' (με αυτό πρέπει να ξεκινάει το συγκρότημα τις ζωντανές τους συναυλίες, ΚΟΜΜΑΤΑΡΟΣ στην απλή μεταλλική μου διάλεκτο), το πορωτικό ''Mr. Justified'', μέχρι και το συγκινητικό ''Flight of a Thousand Wings'' που κλείνει το δίσκο.


Το ξέρω πως ακούγομαι υπερβολικός, ευτυχώς η τεχνολογία είναι τέτοια πλέον που πολύ απλά μπορώ να επιβεβαιωθώ με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού. Προς το παρόν pre-order για την χρυσή βινυλιάρα και υποκλίνομαι στο πανέμορφο μουσικό σας δημιούργημα. Τα σέβη μου κύριοι...



 
TRACK LIST:
1. Triumph Of The Will
2. Mr. Justified
3. The Rapture
4. Read Between The Lies
5. Taming The Hurricane
6. Silver Eyes
7. Fortune Favors The Bold
8. Wendigo
9. Roses (Electrify)
10. Flight Of A Thousand Wings


Saffire are:
Victor Olsson – Guitars, backing vocals
Efraim Larsson – Drums, backing vocals
Tobias Jansson - Vocals
Magnus Carlsson - Bass
Dino Zuzic – Keyboards, backing vocals

Facebook: https://www.facebook.com/saffiresweden/
Instagram: https://www.instagram.com/saffire_official/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου