Σάββατο 21 Μαΐου 2022

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

 Την Κυριακή 15 Μαΐου γίναμε μάρτυρες μίας σίγουρα αξέχαστης βραδιάς.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, 4 από τους πρωτεργάτες του ελληνικού ακραίου ήχου ένωσαν τις δυνάμεις τους: Selefice, Piranha, Death Courier και Acid Death, θρύλοι της ελληνικής thrash/death/black metal σκηνής, σήκωσαν στον αέρα το Γκάζι και δοκίμασαν τις αντοχές τόσο του Temple, όσο και των ακροατών τους. 

 Τον χώρο γέμισαν θαυμαστές των συγκροτημάτων, μεγάλοι αλλά και μικροί, κάτι που αποδεικνύει πως οι νέες γενιές εκτιμούν δεόντως την προσφορά αυτών των συγκροτημάτων στη θεμελίωση του extreme ήχου στην Ελλάδα· και πως να μην την εκτιμήσουν άλλωστε, αφού η ελληνική σκηνή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη παγκόσμια.


Η ώρα ήταν 8 παρά όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι Selefice, με το δύσκολο έργο να σπάσουν τον πάγο και να ζεστάνουν το κοινό για την επική βραδιά που επρόκειτο να ακολουθήσει. Έχοντας δει το συγκρότημα πριν την πανδημία του covid-19, μπορώ να πω ότι η αποχή από τα live τους είχε δημιουργήσει άγχος για το πως θα ακούγονται μετά από δύο χρόνια. Τελικά όμως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, γιατί τα έδωσαν όλα και με το παραπάνω. Τεχνικότατοι, γεμάτοι όρεξη και διάθεση να τα σπάσουν όλα, οι Selefice μας ξύπνησαν για τα καλά με τα πλέον κλασικά τους "Mora" και "Where Is My Heaven", ενώ η doom διασκευή στο ρεμπέτικο "Καίγομαι", το οποίο αποτέλεσε το intro της εμφάνισής τους, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Playlist:

1.Intro(Καίγομαι)

2.Mora

3.Damned

4.I Will Die By Evil Ways

5.Kol Haneshama

6.I Met A God

7.Where Is The Heaven






Με τον ίδιο τσαμπουκά αλλά πλέον ζεστό κοινό οι Piranha συνεχίζουν από εκεί που έμειναν οι Selefice και τραβούν τον κόσμο όλο και πιο κοντά στη σκηνή, με τις μαγευτικές αρμονίες στις κιθάρες και τα drums που μας ξεσήκωσαν για τα καλά. Έπαιξαν αρκετές συνθέσεις από τον νέο δίσκο τους "Arise From Shadows", ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που μας ισοπέδωσαν με συνθέσεις από τις πρώτες δισκογραφικές τους δουλείες. Η διάθεσή τους ήταν ξεκάθαρη: ήθελαν να διαλύσουν το Temple και απαιτούσαν από εμάς να κάνουμε το ίδιο. 

Tracklist:

1.Nuclear Disease...

2.Worlds Grave...

3.Deadboat

4.Human Fear

5.Arise From The Shadows

6.Endless Dream

7.Cancer

8.Eternal Night

9.Unholy Lie

10.Rotten Mind





Φτάνουμε λοιπόν στη μέση της βραδιάς, με την ατμόσφαιρα να βαραίνει όλο και πιο πολύ, αφού στη σκηνή ανεβαίνουν οι Death Courier. Η death metal τριάδα δε μας λυπήθηκε καθόλου και μας κόλλησε στον τοίχο με τα ανελέητα blast beats, ενώ τα α λα death metal φωνητικά και ο βαρύς και ασήκωτος ήχος της κιθάρας διέλυαν τα πάντα στο πέρασμά τους. 

Playlist :

1.Demise

2.Mindwarp

3.Devour The Moments

4.Rostov Ripper

5.Mourning Ecstasy

6.Swamplife

7.Necrorgasm

8.Feeding The Abyss

9.As Heaven Blends…

10.Deprive The Deceased

11.Persona Non Grata



Τέλος, τον επίλογο έβαλαν οι Acid Death, οι οποίοι έβαλαν στη death/thrash metal εξίσωση και το progressive στοιχείο, αλλά σε τόσο τρελές ταχύτητες και δύσκολα μετρήματα, που δεν ξέραμε τι να πρωτοσχολιάσουμε. Solo να έρχονται από παντού, ακόμα κι από το μπάσο, ενώ παράλληλα τα drums να ακολουθούν δικό τους ρυθμό. Τραγούδια από το παρελθόν και παρόν των Acid Death μας συνόδευσαν μέχρι και το τέλος της δυνατής αυτής βραδιάς, από την οποία κατάλαβα το εξής: το πόσο επαγγελματίες είναι οι μουσικοί της ελληνικής ακραίας σκηνής. Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια αποχής, όπου άλλοι θα είχαν λυγίσει από το βάρος της αδράνειας, τα τέσσερα αυτά συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χάρισαν στους ακροατές τους ένα φανταστικό live και πλέον μπορούμε να ελπίζουμε πως δεν θα είναι το τελευταίο!

Tracklist : 

1. Supreme Act Of Heroism

2. Godless Shrines

3. Balance Of Power

4. Psycho Love

5. Primal Energies

6. Dragon Queen

7. Our Shadows

8. Planes Of The Eternal Dead

9. Hall Of Mirrors 

10. Reality And Fear

11. Apathy Murders Hope




SELEFICE

PIRANHA

DEATH COURIER

ACID DEATH

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου