Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022


Το project των Carpathian Sunrise ξεκίνησε σαν μία ιδέα παρακολουθώντας τις ταινίες του Christopher Lee για την Hammer Horror Films στον ρόλο του Count Dracula.

Η αρχή έγινε με το όνομα Carpathian Sunrise, ειρωνικό και δηλωτικό των προθέσεων και κατόπιν οι διάλογοι με την καθηλωτική φωνή του Lee,ήταν σαν  να ΄΄ζητούσαν΄΄ανάλογη μουσική επένδυση. Έτσι από το 2014 ξεκίνησε η σύνθεση τραγουδιών, με πολλές αλλαγές μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που ήταν το Doctrine Of The Infidel που κυκλοφόρησε τον Μάη του 2018. Η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από την Αλχημεία, το Βαμπιρισμό, τη Μαγεία και τις Μυστικιστικές Παραδόσεις. Ήχος, Λέξεις και Εικόνα όλα δημιούργημα του Reverend Asmodeus, πιστά στην σκοτεινή αισθητική και τις Doom καταβολές. Η μουσική, μιας και δεν κατάφεραν να βρεθούν συνεργάτες ηχογραφήθηκε μαζί  με τα φωνητικά από τον Reverend Asmodeus με μια ιδιαιτερότητα που διαμόρφωσε την ηχητική ταυτότητα των Carpathian Sunrise: όλα τα μέρη των εγχόρδων -–ρυθμικά και σόλο-ηχογραφήθηκαν με μπάσο και έχει επιρροές από το Doom,το gothic rock,τα soundtrack και την πειραματική μουσική, πάντα μέσα σε metal πλαίσια.


Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιά και μέσα σε λίγες μέρες είχε δημιουργηθεί το υλικό του δεύτερου δίσκου, με θεματολογία εμπνευσμένη από ένα όνειρο με μεταφυσικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις. Αυτή την φορά η ηχητική προσέγγιση ήταν πιο ωμή και επιθετική με αναφορές σε Motorhead,Venom,Celtic Frost,Darkthrone αλλά πάντα με τα ατμοσφαιρικά και πειραματικά στοιχεία να συμπληρώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2019 με τίτλο The Cave & The Bride.
Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε η σύνθεση για τον νέο δίσκο. Με το υλικό να είναι πιο απαιτητικό, πιο σύνθετο και συνάμα πιο μεστό.


Οι στίχοι αν και δεν είναι concept,καταλήγουν να περιγράφουν τις  πτυχές μιας μεταδυστοπικής κοινωνίας με τις ψυχολογικές, θεολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις, τον άνθρωπο ως παρατηρητή και τα ερωτήματα που του  μπροστά στην ανεξέλεγκτη μανία του χρόνου, την θέση του στο Σύμπαν.

Σχετικά με την συνεργασία τους με τον Κωνσταντίνο Τζαλαλή δήλωσαν τα εξής:
''Με τον Κωνσταντίνο Τζαλαλή γνωριζόμαστε από πολύ παλιά, ανταλλάσσαμε τις μουσικές που γράφαμε και υπήρξε μια αμοιβαία εκτίμηση σε καλλιτεχνικό επίπεδο, καθώς σε προσωπικό υπάρχει φιλία ετών. Είχαμε προσπαθήσει να συνεργαστούμε ήδη από τον προηγούμενο δίσκο στο κομμάτι του mix /master,αλλά προσωπικοί λόγοι δεν μας επέτρεψαν να συμβεί αυτό. Το φθινόπωρο του 2021 ξανά συναντηθήκαμε και αυτή την φορά για τον τρίτο πλέον δίσκο  δοκιμάσαμε να συνεργαστούμε. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό σε ηχητικό επίπεδο, ο Κωνσταντίνος πρότεινε να τραγουδήσει ένα σημείο στο Decomposition Waltz Part II-το πρώτο κομμάτι που δουλέψαμε-και κατέληξε με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΝΗ του να τραγουδάει σχεδόν σε όλα τα τραγούδια. Η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη τόσο στον συμπαγή ήχο που έδωσε στα κομμάτια όσο και στο θέμα της ηχογράφησης των φωνητικών που συνείσφερε ιδέες και κατάφερε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.''

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου για αρχή στο Bandcamp : https://carpathiansunrise.bandcamp.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου