Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Οι Anthrax πλέον θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της τετράδας "Big Four" του thrash metal, δίπλα στους Megadeth, τους Slayer και τους Metallica. Παρόλα αυτά, η αρχή δεν ήταν τόσο εύκολη και κανένα από τα νέα τότε συγκροτήματα δεν ήξερε τον αντίκτυπο που θα είχαν στον σκληρό ήχο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Metal Hammer, ο Scott Ian, ρυθμικός κιθαρίστας και ιδρυτής των Anthrax μίλησε για τη δημιουργία και την εξέλιξη του thrash metal αλλά και τη σχέση του με τους τότε ανερχόμενους αλλά πλέον κολοσσούς Metallica.

Ερωτώμενος για το πότε έμαθε για τους Metallica και πως θυμάται να τους γνώρισε πρώτη φορά, απάντησε:

"Βρισκόμασταν στο δισκάδικο "Rock N Roll Heaven" του Johnny Z (μελλοντικού αφεντικού της Megaforce Records) ένα Σαββατοκύριακο του 82' και είχε το demo "No Life ‘Til Leather". Είπε, «Πήρα αυτό το demo από ένα συγκρότημα από το Σαν Φρανσίσκο που ονομάζεται Metallica, για δείτε το». «Ουάου, είναι καταπληκτικό.», του απαντήσαμε. Μας ανακοίνωσε ότι θα τους φέρει στη Νέα Υόρκη και θα δημιουργήσει μια δισκογραφική εταιρία. Τον ρωτήσαμε «πώς τα κάνεις όλα αυτά;» και μας απάντησε «Δεν ξέρω, αλλά κανείς άλλος δεν θα τους αναλάβει και κάποιος πρέπει να το κάνει». Οι Metallica έφτασαν στη Νέα Υόρκη με ένα βανάκι. Ο Johnny μας παρότρυνε να τους επισκεφθούμε, λέγοντας μας πως θα τους νοικιάσει χώρο για να κάνουν πρόβες αλλά και για να μένουν. «Τι; Δε μπορούν να ζήσουν εκεί! Είναι απαίσιο μέρος και μία από τις χειρότερες γειτονιές της Νέας Υόρκης. Δε μπορούν να μείνουν σε κάποιο σπίτι ή ξενοδοχείο;» τον ρώτησα, απαντώντας μας ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κάτι τέτοιο. Οπότε ο Danny (Lilker, πρώην μπασίστας και συνιδρυτής των Anthrax) και εγώ πήγαμε και τους συναντήσαμε για πρώτη φορά. Φυσικά, αυτοί αρχίζουν να μας ρωτούν, «Ξέρετε πού μένουμε;» Λέω, «Καλέστε τον Johhny Z – αφήστε αυτόν να σας πει, δεν θα αποκαλύψω εγώ τα νέα!»"

Συνέχισε, λέγοντας:
"Ήταν και ο Dave (Mustaine, πρώην κιθαρίστας) στο συγκρότημα εκείνη την περίοδο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την στιγμή που απολύθηκε – ζούσαν ακόμα σε αυτό το μουσικό κτίριο. Εμφανίστηκα μια μέρα και ο Cliff στεκόταν έξω και κάπνιζε. Λέει «Ω, απολύσαμε τον Mustaine». Δεν μπορούσα να το πιστέψω – δεν γινόταν αυτό, είχαν μια συναυλία εκείνο το Σαββατοκύριακο και θα έφευγαν σε λίγες εβδομάδες για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ. Τότε, ο Mustaine ήταν βασικά ο frontman – ήταν στο επίκεντρο επειδή ο James δεν είχε γίνει ακόμα ο James που είδαμε στη πορεία, οπότε φαινόταν αδιανόητο να απαλλαγούν από τον βασικό τους κιθαρίστα και τραγουδοποιό. Παρόλα αυτά, μου είπαν «Ναι, (ο Mustaine) είναι σε ένα λεωφορείο για το Σαν Φρανσίσκο αυτή τη στιγμή, έχουμε αυτόν τον τύπο (Kirk Hammett) από ένα συγκρότημα που ονομάζεται Exodus, θα έρθει αύριο - μπορείς να τον φέρεις από το αεροδρόμιο;»"
Όταν τον ρώτησαν αν φαινόταν ότι οι Metallica επρόκειτο να κυριαρχήσουν, απάντησε:

"Κοιτάξτε, θα έλεγα ψέματα αν έλεγα: «Ω, ήξερα ότι μια μέρα θα είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο». Κανείς δεν το είπε ποτέ αυτό. Κανείς δεν τριγυρνούσε λέγοντας: «Οι Metallica θα γίνουν μεγαλύτεροι από τους Iron Maiden κάποια μέρα». Ξέρεις τι εννοώ. Δηλαδή, αυτό δεν ήταν κάτι που έλεγε ο κόσμος. Όμως όλοι ήξεραν ότι ήταν ήδη πολύ μπροστά σε αυτό που έκαναν. Ακόμα και όταν γίναμε φίλοι με τους Exodus και τους Slayer και ο Dave Mustaine έφτιαξε τους Megadeth, κυριαρχούσε η άποψη ότι οι Metallica είχαν ένα προβάδισμα σε σχέση με όλους μας. Αλλά νομίζω ότι μπορεί να είναι λίγο περισσότερο από αυτό, νομίζω ότι έχει να κάνει με τα χέρια και το μυαλό του James (Hetfield)».

Τέλος, στην ερώτηση για το πως ήταν τα πράγματα για την εκκολαπτόμενη thrash σκηνή όταν βγήκε το "Kill ‘Em All", είπε:

"Ήταν τέλεια! Όχι μόνο χαρήκαμε για τους φίλους μας, αλλά μας άνοιξαν δρόμο. Το "Kill ‘Em All" βγήκε και άρχισε να πουλάει και ο κόσμος αγόραζε εισιτήρια. Ξαφνικά, η Megaforce άρχισε να βγάζει χρήματα, κάτι που, φυσικά, επέτρεψε στους Anthrax να πάνε να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ. Ήταν υπέροχο για όλους."
ΠΗΓΕΣ: WIKIPEDIA, LOUDER-METAL HAMMER

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου