Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022


ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΤΖΟΥ 🖋

Αρχικά θα ξεκινήσω με το ότι οι Soen είναι ένα συγκρότημα που πρέπει να δεις τουλάχιστον μια φορά ζωντανά!


Ερχόμενοι επιτέλους και στη χώρα μας με ένα νέο εκπληκτικό άλμπουμ(Imperial) στη φαρέτρα τους, αποδεικνύουν ότι απομακρύνθηκαν οριστικά και με εκκωφαντικό τρόπο μακριά από τη σκιά των Tool που τους βάραινε.


Παρασκευή 27 Μαΐου λοιπόν και έχω φτάσει ενθουσιασμένη στο "καυτό" κυριολεκτικά Gagarin, το οποίο χωρίς κλιματισμό και εξαερισμό δεν στάθηκε ικανό να μας πτοήσει από το να βρεθούμε στις πρώτες σειρές, ώστε να απολαύσουμε αυτό που ακολούθησε.


Το όμορφο ακουστικό σόου του Michael Krumins των Green Carnation, μας προετοίμασε για μία μαγική και δυνατή βραδιά. Με μία ακουστική κιθάρα μας ταξίδεψε με τις όμορφες μελωδίες του, ενώ το έξυπνο χιούμορ του και τα σχεδόν εξαιρετικά ''ελληνικά'' του μας ''έφτιαξε'' τη διάθεση για αυτό που θα ακολουθούσε



Οι πολεμικές σειρήνες του  "Monarch" ήχησαν και οι Soen παρουσιάστηκαν επιβλητικά μπροστά μας απολαμβάνοντας την αποθέωση του αθηναϊκού κοινού. Ένιωσα τόσο ικανοποιημένη μετά από 2 χρόνια αναμονής που έβλεπα ένα από τα αγαπημένα μου πλέον συγκροτήματα να μεταφέρουν τα συναισθήματα των 2 τελευταίων κυρίως άλμπουμ τους , ολοζώντανα μπροστά μου! Ανατριχίλα και δέος αιωρείται ανάμεσα στα drums του ιδρυτή Martin Lopez και την μοναδικά φωνή του Joel Ekelof!

Ακολούθησαν τα "Rival" και "Deceiver" , με τον κόσμο να συμμετέχει με απαράμιλλο ενθουσιασμό, πριν το ενδοσκοπικό "Lunacy" λάμψει μέσα στο υποφωτισμένο χώρο. Το set list συνεχίστηκε με το σφυροκόπημα του "martyrs" θυμίζοντας μου πως μετά από την ηρεμία έρχεται η καταιγίδα, ενώ το "Savia" ήρθε για να τιμήσει το παρελθόν και να επιστρέψουμε γρήγορα με τα "Lumerian" και "Covenant" στο νέο δρόμο που ξεκάθαρα έχει χαράξει το συγκρότημα.

Ο μπασίστας Oleksii Kobel έλαμψε πριν την έναρξη του “Modesty” κάνοντας ξεκάθαρη την τεράστια συνεισφορά του, ενώ ο Cody Ford μας πρόσφερε πολλά εξαιρετικά solos. Ο πολυτάλαντος Lars Ahlud αποδεικνύεται υπερ-όπλο προσφέροντας σίγουρα κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη μπάντα, τον τίτλο της "super band".


Η χαρά μου απερίγραπτη όταν αναγνώρισα τις πρώτες νότες του "Lucidity", με τον αργό μελιστάλαχτο ήχο και τα τρυφερά φωνητικά του Joel, να χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά....Το set list περιλάμβανε 2 ακόμη τραγούδια, το αγαπημένο μου "Antagonist" στο οποίο έβγαλα τα πνευμόνια μου και το ήσυχο "Illusion", με τους ανυπέρβλητους στίχους του που αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα!


Το αθηναϊκό κοινό θερμό και καταϊδρωμένο και αφού είχε προηγηθεί ο επικός επευφησμός προς τον τραγουδιστή των Soen με το αμίμητο "είναι τρελός, είναι τρελός ο καραφλός" ήταν τώρα έτοιμο να δεχθεί το encore  της live βραδιάς με όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία ακόμη τραγούδια, το "Lascivious", το "Sectarian" και το τελικά το πολυαγαπημένο "Lotus", αφήνοντάς μας με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο και την ψυχή μας.


Παρασκευή 27 Μαΐου 2022.Μια μέρα που θα θυμάμαι … μέχρι να τους ξαναδώ live ξανά!


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΤΖΟΥ 🖋

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 📷

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ MADE OF STONE PRODUCTIONS





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου