Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022


H αποχώρηση του Max Cavalera από τους Sepultura το 1996 εξακολουθεί να είναι μια επώδυνη πληγή για πολλούς οπαδούς του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα επιστράτευσε τελικά τον τραγουδιστή Derrick Green το 1998, ενώ ο Cavalera δημιούργησε μετέπειτα ουκ ολίγα επιδραστικά συγκροτήματα όπως οι Soulfly , οι Nailbomb και οι Killer Be Killed . Μια θεωρία μεταξύ των θαυμαστών είναι ότι η απόφαση του Max να εγκαταλείψει το συγκρότημα οφείλεται στη σύζυγό του Gloria Cavalera, κάτι που όπως είπε ο ίδιος ο Max σε συνέντευξή του στο The Dan Chan Show δεν είναι καθόλου αλήθεια.


Συγκεκριμένα ανέφερε:


«Είναι πραγματικά ανάμεικτα τα συναισθήματα, ειδικά επειδή εγώ και ο Igor ήμασταν εκεί στην αρχή, και κανείς από το συγκρότημα (τώρα) δεν ήταν εκεί ,ούτε καν ο μπασίστας Paulo Xisto Pinto Jr. Έτσι, είναι κάτι που νιώθεις πραγματικά προσωπικό και ιερό που ήσουν εκεί στην αρχή και τώρα δεν είσαι. Ταυτόχρονα, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα στη ζωή που απλώς συμβαίνουν και πρέπει να προχωρήσεις με άλλα πράγματα.»


«Δεν το μετανιώνω. Είναι όπως όλα τα πράγματα, έκανε την πορεία του. Ένα από αυτά τα πράγματα, όμως, θα το πω αυτό, είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για μένα που ορισμένοι από τους θαυμαστές δεν καταλαβαίνουν, και είναι πραγματικά εύκολο να κατηγορήσουν άλλους ανθρώπους για αυτό. Έτσι πολλοί fans καταλήγουν να κατηγορούν τη γυναίκα μου,την Γκλόρια . Πάντα λένε "Διέλυσε το συγκρότημα". Και η αλήθεια είναι ότι απλά χωρίσαμε! Αρχίσαμε να μισούμε ο ένας τον άλλον, φίλε. Συνέβη με τους Beatles και συνέβη σε πολλά άλλα συγκροτήματα όπως με τους PANTERA. Απλώς έτσι είναι. Απλώς δεν βρίσκαμε πια τη χαρά να παίζουμε μεταξύ μας και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Οπότε είναι φτηνό να την κατηγορούν λέγοντας: 


«Αυτή πρέπει να είναι ο λόγος που συνέβη αυτό. Και πραγματικά δεν είναι. Εμείς είμαστε ο λόγος. Προτιμώ να κατηγορήσουν εμένα παρά αυτήν ή κάποιον άλλον. Κατηγορήστε εμένα για την διάλυση των Sepultura . Είναι προτιμότερο».


Όσο για την επιστροφή του στους Sepultura o αδερφός του Max και πρώην ντράμερ των Sepultura , Igor Cavalera , είπε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ότι η επανένωση με τους πρώην συμπαίκτες του θα ήταν «καταπληκτική». Στη συνέχεια σημειώνει ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την «πραγματική επανένωσή» του με τον αδερφό του, αλλά και πάλι – μια επανένωση Cavalera με τους Sepultura θα ήταν απίστευτη.


«Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σου, φίλε. Ξέρεις ότι η επανένωση, κατά τη γνώμη μου, είμαστε εγώ και ο αδερφός μου. Ξέρεις, αυτό είναι το άτομο με το οποίο θέλω να ενωθώ… Φυσικά, θα ήταν καταπληκτικό να είμαστε πάλι όλοι μαζί, αλλά ξαναλέω πως η πραγματική επανένωση για μένα είναι μόνο εγώ και ο αδερφός μου!. Αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου