Τρίτη 5 Ιουλίου 2022


Ο Denner, ο οποίος ήταν μέλος της κλασικής σύνθεσης των MERCYFUL FATE, αναφέρθηκε στην απουσία του από την επανένωση του συγκροτήματος σε μια ολοκαίνουργια συνέντευξη στο Φινλανδικό Chaoszine.

 

Ο κιθαρίστας είπε :"Αισθάνομαι ότι αυτή δεν είναι πια η μπάντα μου. Δεν είμαι μέλος της, γιατί δεν μου το είπαν, δεν με κάλεσαν. Δεν έχω καν συζήτηση γι' αυτό. Οπότε, φυσικά, μου πήρε λίγο χρόνο για να το χωνέψω. Ήταν αρκετά οδυνηρό, γιατί μου λείπουν οι φίλοι μου από τη δεκαετία του '80, μου λείπουν. Αλλά όχι οι άνθρωποι που είναι στο συγκρότημα σήμερα. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Δηλαδή, όσο καλύτερα παίζουν, τόσο περισσότερους δίσκους μπορούμε να πουλήσουμε και τόσο περισσότερα χρήματα θα πάρω στο τέλος. Φυσικά είναι αποκαρδιωτικό. Και επίσης να βλέπω και να ακούω αυτοί να παίζουν τα δικά μου πράγματα. Τα περισσότερα από τα τραγούδια που παίζουν τώρα είναι πράγματα που έχω φτιάξει εγώ, εννοώ, τα σόλο μου με την υπογραφή μου, τα θέματά μου, οι διασκευές μου, τα πράγματα μου. Και είναι ένας άλλος που τα παίζει. Αλλά και πάλι, ο Mike Wead είναι ένας υπέροχος κιθαρίστας, και εξακολουθεί να είναι καλός μου φίλος. Έτσι, αν κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά, χαίρομαι που είναι αυτός που την κάνει, πραγματικά. Μπορεί να κάνει τη δουλειά. Αυτό είναι ένα είδος παρηγοριάς σε όλη αυτή την αγωνία και την απογοήτευση, ότι είναι ο Mike Wead που παίζει. Και αυτό με κάνει να νιώθω καλά».


Σχετικά με τη σχέση του με τον King, ο Michael είπε: "Το θέμα είναι εγώ και ο King, είχαμε μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια. Ήταν για το εξώφυλλο ενός άλμπουμ των DENNER/SHERMANN. Επειδή ο καλλιτέχνης που έκανε το artwork για το εξώφυλλο ήταν ένας Σουηδός καλλιτέχνης, ο Thomas Holm που έκανε τα MERCYFUL FATE, 'Melissa' και 'Don't Break The Oath'. Και  φυσικά, ο τρόπος ζωγραφικής του ήταν λίγο πολύ παρόμοιος με το 'Melissa' και το ' Don't Break The Oath', και ο King αναστατώθηκε και προσπάθησε να σταματήσει το άλμπουμ. Κατάφερε να σταματήσει, όπως το θυμάμαι, την πλευρά των εμπορευμάτων, το σχέδιο στις μπλούζες και ούτω καθεξής. Δεν είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος για αυτό, αλλά αυτή είναι η ιστορία.''


«Εγώ και ο King είμαστε ίδιοι. Δεν γυρνάμε το άλλο μάγουλο. Εννοώ, δύο γέροι μαλάκες που δεν θέλουν να απλώσουν το χέρι και να πουν, "Εντάξει, περασμένα-ξεχασμένα. Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό." Διατηρούμε λοιπόν τις διαφωνίες μας και την έχθρα. Αυτό είναι απλώς λυπηρό. Αλλά με τον Hank, ήταν μια διαφορετική ιστορία γιατί προέκυψε από το πουθενά. Είχαμε μια καλή ομαδική δουλειά με τους DENNER/SHERMANN. Και ένα από τα τελευταία πράγματα που ο Hank μου είπε ήταν, "Αν κάνουμε μια επανένωση MERCYFUL FATE, θα πρέπει να είναι μαζί με εσένα και εμένα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό." Αλλά φυσικά ο King, έχει κάποια ισχυρή θέληση και λίγη δύναμη πίσω από αυτό, την Metal Blade Records και χρήματα και μεγάλους μισθούς. Έτσι, ο Hank επέλεξε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο και απλώς να με αφήσει απέξω.  Αλλά και πάλι, είμαστε μια ομάδα μουσικών από τα τέλη της δεκαετίας του '70.  Αλλά επέλεξε να διαλέξει αυτόν τον τρόπο, και δεν μπορούσα να ζήσω εγώ με αυτό. Οπότε δεν μιλάμε πλέον άλλο. Αλλά του εύχομαι τα καλύτερα. Του εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον, αλλά το μέλλον του θα είναι χωρίς εμένα».


Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα να ξανασυνδεθεί μια μέρα με τον Hank, ο Michael είπε: "Όχι ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, ποτέ. Είναι απλώς το τέλος, γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να εμπιστευτώ ξανά αυτόν τον τύπο. Μου ράγισε την καρδιά και με μαχαίρωσε πισώπλατα. Ωστόσο, μου λείπει ο παλιός μου φίλος, μου λείπει ο συνεργάτης μου στην κιθάρα. Αλλά δεν θα ρισκάρω ξανά, έχοντας εμπιστοσύνη σε αυτόν τον τύπο, όταν θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε. Δεν θα είμαι ποτέ ασφαλής. Οπότε με λυπάμαι και τον λυπάμαι. Είναι απώλεια. Έτσι πάει η ζωή. Πρέπει να συνεχίσεις."



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου