Τρίτη 19 Ιουλίου 2022




 Οι Seventh Wonder είναι από τη Σουηδία και ιδρύονται το 2000 στη Στοκχόλμη. Με ελάχιστες αλλαγές στο line up τους και με σημαντικότερη την προσθήκη στα φωνητικά του Tommy Karevik, τραγουδιστή των Kamelot, κυκλοφόρησαν στις 10 Ιουνίου την έκτη στούντιο δουλειά τους από την Frontiers Records με τίτλο "The Testament".
 

Πρόκειται για ένα κράμα μελωδικού power metal με πολλά progressive στοιχεία και ήχους πλαισιωμένους από μουσικές του παρελθόντος εκτελεσμένους από άρτια καταρτισμένους μουσικούς. Η μπάντα θυμίζει περισσότερο μελωδικούς και λιγότερο δυνατούς Kamelot, αλλά και τους Conception, κυρίως λόγω της ομοιότητας της φωνής του Karevik με αυτής του Kahn. Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος της επιλογής του Kaverik στους Kamelot μετά τη φυγή του Roy Kahn.


       Το εξώφυλλο του δίσκου είναι εξαιρετικό, όπως σχεδόν όλες οι δουλειές των Seventh Wonder. Η παραγωγή είναι για ακόμα μια φορά δυνατή, μεστή και ογκώδης, κρατώντας σε ισορροπία όλα τα όργανα και τα φωνητικά. Σε ό,τι αφορά τις συνθέσεις, είναι πολύ προσεγμένες και αν και είναι μεγάλες σε διάρκεια (γύρω στα 6 λεπτά κατά μέσο όρο), κατά ένα περίεργο τρόπο ούτε κουράζουν αλλά ούτε και πολύπλοκες ακούγονται, αντιθέτως. Οι σουηδοί καταφέρνουν σε κάθε σύνθεσή τους, μία απλή ιδέα να την εμπλουτίσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακούγεται σύνθετη χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα. Και ακριβώς επειδή τα κομμάτια τους περιέχουν διάφορα είδη μουσικής, ρυθμών και μελωδιών, κρατούν την προσοχή του ακροατή μέχρι το τέλος. Κατά τα άλλα, κυριαρχούν στοιχεία από το ευρωπαϊκό (και κυρίως το σκανδιναβικό) μελωδικό power metal αλλά υπάρχουν και πολλές επιρροές και από τους Αμερικανούς Symphony X. Οι υπέροχες και αισθαντικές μελωδίες, η ατμόσφαιρα, τα απλά και ευκολομνημόνευτα ρεφρέν αλλά και οι όμορφοι mid tempo κυρίως ρυθμοί, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που εντοπίζει ο ακροατής στο δίσκο, και πού οι Seventh Wonder τροφοδοτούν το κοινό σε κάθε ένα από τα άλμπουμ της εξαιρετικής δισκογραφίας τους. Ξεκινώντας, ο ακροατής θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κάποιο κομμάτι που να ξεχωρίζει, με αποτέλεσμα η δουλειά αυτή να είναι πραγματικά άψογη. Ωστόσο, τα εξαιρετικά "Warriors" και "The Light"¨ είναι χαρακτηριστικά δείγματα της μουσικής των Seventh Wonder και βάζουν τον ακροατή από την αρχή στο κλίμα του άλμπουμ. Το ατμοσφαιρικό instrumental "Reflections", με τα Dream Theater (και όχι μόνο) περάσματά του δίνει τη θέση του στο "Red River", όπου οι Kamelot συναντούν τους Symphony X. Το όμορφο μελωδικό "Invincible" ακολουθεί και έπεται το "Mindkiller", με την έξυπνη ανατολίζουσα εισαγωγή του και τις περίεργα όμορφες εναλλασσόμενες μελωδίες του. Προτελευταίο το "Under a Clear Blue Sky" που είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου (σχεδόν 9 λεπτά), με τους progressive καταιγιστικούς του ρυθμούς και τα εξαιρετικά σολο τόσο των πλήκτρων, όσο και της κιθάρας. Η ακρόαση ολοκληρώνεται με την όμορφη αλά Conception ατμοσφαιρική μπαλάντα "Elegy".  


       Για όσους δεν γνωρίζουν το συγκρότημα, αυτός ο δίσκος είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία. Οι οπαδοί και όσοι τους γνωρίζουν, θα έχουν τη χαρά να βρεθούν ηχητικά αντιμέτωποι με ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ. Δεδομένα λοιπόν, μπορούν να επενδύσουν άφοβα σε έναν άκρως μελωδικό δίσκο που θα τους ταξιδέψει στα όμορφα μουσικά μονοπάτια των Seventh Wonder! Ένα άλμπουμ το οποίο θα απολαμβάνουμε το ίδιο, ακόμα και μετά από αρκετές ακροάσεις, ανακαλύπτοντας πάντα και κάτι καινούργιο σε αυτές!!  




Line up: 

Andreas Blomqvist    Bass 
Johan Liefvendahl     Guitars 
Andreas Söderin        Keyboards 
Tommy Karevik        Vocals 
Stefan Norgren          Drums 

Discography: 

2001 Become 
2006 Waiting in the Wings 
2008 Mercy Falls
2010 The Great Escape
2018 Tiara
2022 The Testament




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου