Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022






Αντοπόκριση: Όλγα Ζιάκα

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η 12η  και τελευταία ημέρα του Release Athens 2022. Ο κόσμος είχε αρχίσει να συσσωρεύεται από πολύ νωρίς στην Πλατεία Νερού, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω καύσωνα, ώστε να απολαύσει όλες τις μπάντες που θα εμφανίζονταν. 


Την αρχή έκαναν οι Έλληνες Project Renegade που έπαιξαν για μικρή διάρκεια, την ώρα που αρκετός κόσμος περίμενε να μπει στον διαμορφωμένο χώρο. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι επίσης Έλληνες Maplerun, σε έναν εμφανώς πιο γεμάτο από κόσμο χώρο, και εντυπωσίασαν το κοινό το οποίο έδειξε μεγάλη στήριξη και στις δύο μπάντες. Οι Maplerun παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι με τίτλο "Mother of Oceans" και έκλεισαν το show τους με τη διασκευή του "Toxicity" των System Of The Down που φυσικά ενθουσίασε τους θεατές.


Τη σκυτάλη πήραν οι Vended στους οποίους είναι μέλη οι γιοί των Corey Taylor και Swawn Crahan(Clown) των Slipknot. Πριν λίγες μέρες οι Αμερικανοί κυκλοφόρησαν ένα νέο single με τίτλο "Ded To Me" και το τραγούδησαν στο ελληνικό κοινό.


Σειρά είχαν οι Ουκρανοί Jinjer που ταρακούνησαν τους θεατές τόσο με την σκηνική τους παρουσία όσο και με την απόδοση τους. Το συγκεκριμένο tour άλλωστε είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς καθώς είναι και οι επίσημοι πολιτιστικοί εκπρόσωποι τη χώρας τους που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Η εντυπωσιακή Tatiana Shmayluk αναφέρθηκε αρκετές φορές στη ζέστη που επικρατούσε στον χώρο, χωρίς όμως να επηρεαστεί η απόδοση της. 


Όταν πλέον είχε πέσει ο ήλιος έκαναν την εμφάνιση τους οι Selputura, που είναι σίγουρα μία ιστορική μπάντα για την οποία οι απόψεις διίστανται μετά την αποχώρηση των αδερφών Cavalera. Παρ 'όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση που ξεσήκωσε το κοινό. Οι Βραζιλιάνοι έπαιξαν καινούργια κομμάτια και κάποιες παλιές επιτυχίες της μπάντας όπως "Arise", '' Troops Of  Doom'', ''Refuse/Resist'' και "Roots Bloody Roots".



Περίπου στις 23:10 στη γεμάτη Πλατεία Νερού έκαναν την εμφάνιση τους οι Slipknot με τον κόσμο να παραληρεί στο άκουσμα των "Disasterpiece", "Wait and Bleed", "All Out Life", "Sulfur" και "Before I Forget". Σειρά είχε το καινούριο τους τραγούδι με τίτλο "The Chapeltown Rag" και συνέχισαν με το αγαπημένο "Dead Memories" που τρέλανε το κοινό και συνέχισαν με τις μεγάλες τους επιτυχίες "Unsainted", "The Heretic Anthem", "Psychosocial", "Duality" και "Custer". Ο Corey Taylor φανερά εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή του κόσμου, παρότρυνε τους θεατές να καθίσουν κάτω και να σηκωθούν όταν φωνάξει "Jump the f*ck up" ενώ παίζανε το "Spit It Out". Την καταπληκτική αυτή εμφάνιση κλείσανε με τα "People=Shit" και "Surfacing".



Ίσως και να ήταν για φέτος το πιο καλά οργανωμένο φεστιβάλ στη χώρα μας, χωρίς να έχουμε να τους προσάψουμε και πολλά πέρα από τη τελευταία μέρα που τελείωσαν νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν τα νερά με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός κατά την έξοδο με τους μικροπωλητές να κάνουν χρυσές δουλειές!! Το Release Athens πρόσφερε φέτος στο ελληνικό κοινό όμορφες στιγμές και συγκινήσεις, φέρνοντας μεγάλα ονόματα και αγαπημένες μπάντες. Ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι!


Φωτογραφίες: Ξανθή Δέμου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου