Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

 


''Aπογοητευτικό'' Μουσικό σαν σήμερα

25 Οκτωβρίου 1993


Ο Ronnie James Dio κυκλοφορεί το 6ο solo album με τίτλο ''Strange Highways''.
Στις 13 Νοεμβρίου 1992, οι Black Sabbath βρίσκονται σε περιοδεία για την προώθηση του κακού (για μένα) ''Dehumanizer'' που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.
Ο κιθαρίστας Τοny Iommi . . .υποκύπτει στις πιέσεις της δισκογραφικής (. . .και όχι μόνο) και δέχεται οι Black Sabbath να παίξουν . . .support στο συγκρότημα του αρχικού τραγουδιστή και ιδρυτικού μέλους Ozzy Osbourne. . .
Ο Ronnie James Dio αρνείται να εμφανιστεί ως . . .support και μαζί με τον drummer Vinnie Appice αποχωρούν για 2η φορά από το . . .φάντασμα των Black Sabbath, (η πρώτη ήταν το 1982 μετά το ''Live Evil'') και αποφασίζουν να ΞΑΝΑσχηματίσουν τους Dio που είχαν βάλει στον ''πάγο΄΄ μετά το ''Lock Up The Wolves'' του 1990, για να συμμετάσχουν στους Black Sabbath. . . Μύλος. . .
Στο μπάσο προσκλήθηκε ο Jimmy Bain.
Έβαλαν αγγελία ψάχνοντας κιθαρίστα, αλλά το Μάρτιο του 1993 ο Ronnie James Dio απέλυσε τον Bain, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να ψάχνει και μπασίστα.
Aνταποκρίθηκε ο Jeff Pilson των Dokken, φίλος του ''κοντού''. Το καλοκαίρι του 1993, ο κιθαρίστας Tracy G. ''μπήκε'' στο σχήμα και άρχισαν τη διαδικασία σύνθεσης/ηχογράφησης στο Los Angeles.
Η Μουσική και ο ήχος του ''Strange Highways'' είναι πολύ κοντά στο ''Dehumanizer'' των Sabbath, αλλά με πιο πολύ . . .Ronnie James Dio και όχι Tony Iommi.
Λογικό μιας και στα sessions του ''Dehumanizer'' είχε ''πέσει πολύ ξύλο για την κατεύθυνση του δίσκου, ανάμεσα στα 2 ''ιερά τέρατα'' του Heavy Metal.
Το μοναδικό τραγούδι που μου αρέσει είναι το "Give Her The Gun". Θέμα των στίχων είναι η κακοποίηση παιδιών. Ο Ronnnie ΑΠΑΙΤΕΙ από τα θύματα να οπλιστούν και να αντεπιτεθούν!
Το ομώνυμο ''Strange Highways'' μου θυμίζει το . . .oμώνυμο ''Lock Up Τhe Wolves''. Αργό, doom και ατμοσφαιρικό.
Οι στίχοι του δίσκου είναι από τους πιο απαισιόδοξους που έχει γράψει ο Ronnie James Dio. Αποξένωση, δυσλειτουργικές σχέσεις, απογοήτευση, θρησκεία.
To εξώφυλλο έχει . . .όμορφα χρώματα. Τίποτε άλλο.
Εμπορικά το ''Strange Highways'' πήγε . . .άπατο. Απέτυχε οικτρά.
Ακόμα χειρότερα πήγε το ''Angry Machines'', 2 χρόνια αργότερα.
''. . .look at him run away. . .''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου