Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022


 


Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που δόθηκε μετά το σόου στο Ορλάντο της Φλόριντα, ο Blackie Lawless, τραγουδιστής των WASP παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε backing κομμάτια κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων τους:


"Θέλεις να μάθεις γιατί; Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω τη δήλωσή μου. Τραγουδάω εγώ, αλλά όταν μπαίνουμε στο στούντιο, κάνουμε τα δεύτερα φωνητικά, διπλασιάζουμε, τριπλασιάζουμε, τετραπλασιάζουμε τα φωνητικά… Έτσι, όταν άκουσα τις ζωντανές ηχογραφήσεις στο Youtube, ο ήχος μου φαινόταν αραιός. Όταν αρχίσαμε να ενσωματώνουμε φωνητικά, ο ήχος βελτιώθηκε αμέσως!

Αν είμαι fan και έρθω σε μια παράσταση, θέλω ο ήχος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος. Υπάρχουν και άλλα συγκροτήματα –οι Queens of the world– που δεν μπορούν να μεταγλωττίσουν 24 φωνές ταυτόχρονα. Και αυτό κάνουν σε αυτούς τους δίσκους. Αν θέλετε να ακούγεται σαν αυτούς τους δίσκους, χρειάζεστε βοήθεια.

Νομίζω ότι αναρωτιέστε: είναι εντάξει για ένα συγκρότημα να χρησιμοποιεί μόνο αυτά; Όχι, δεν είναι σωστό.

Όπως είπα, είμαι πολύ περήφανος για αυτό που κάνω, για τα κύρια φωνητικά που κάνω, αλλά όταν πρόκειται για φωνητικά ή ενορχήστρωση…

Όταν κάναμε το "The Crimson Idol" την πρώτη φορά χωρίς ενορχήστρωση… ήταν μια χαρά. Ακούστηκε καλό. Όταν κάναμε την 20η επετειακή περιοδεία, πήραμε την ορχήστρα μαζί μας και πήγαμε στις πρόβες παραγωγής. Δεν το είχα ακούσει ποτέ έτσι, γιατί η μόνη φορά που το είχα ακούσει με ενορχήστρωση ήταν στα άλμπουμ. Μπήκα μέσα, στάθηκα στο κέντρο της αίθουσας και άκουσα την ενορχήστρωση με τη ζωντανή μπάντα και τα μαλλιά μου σηκώθηκαν στο πίσω μέρος του λαιμού μου. Και σκέφτηκα, "Θεέ μου. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι." Για μένα ήταν απόλαυση. Και δεν δίνω δεκάρα τι λένε οι άλλοι! Αν είμαι fan, αυτό θέλω να ακούσω!"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου