Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

 


''Αμαρτωλό'' Μουσικό Σαν σήμερα 

22 Φλεβάρη 1986

Mετά το τέλος της περιοδείας για το πετυχημένο Bark At the Moon (1983) , o Ozzy Osbourne βρίσκεται σε κακά χάλια. . . Η πίεση της επιτυχίας, το άγχος τον έχουν ρίξει κυριολεκτικά στους παλιούς σκληρούς ''φίλους'' του . . . Το 1984 αποφασίζει να μπει για αποτοξίνωση.
Ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει για να ξεκινήσει δουλειά για το 4ο προσωπικό του album.
Όλο το προηγούμενο διάστημα και όσο ο Ozzy πολεμούσε τους δαίμονές του, ο κιθαρίστας Jake E. Lee, που είναι μέλος του συγκροτήματος από το Bark At The Moon, συνέθετε την μουσική και ο μπασίστας/στιχουργός Bob Daisley έγραψε τους στίχους.
Η μουσική του Jake E. Lee χρησιμοποιήθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό όπως και οι στίχοι του Bob Daisley, ο οποίος αποχώρησε πριν μπουν στο στούντιο για την ηχογράφηση, μετά από διαφωνίες με τον Ozzy. . .
Aντικαταστάθηκε από τον μπασίστα Phil Soussan.
Πίσω από τα drums έκατσε ο Randy Castillo που θα έμενε μέχρι το 1993. . .
Ο νέος μπασίστας Phil Soussan συνέγραψε το κλασικό ''Shot In The Dark'' με τον Ozzy. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και δικαίως!
Ο αρχικός τίτλος του δίσκου ήταν "Killer Of Giants" από το ομώνυμο τραγούδι, αλλά ο Osbourne αποφάσισε να τον αλλάξει σε "The Ultimate Sin".
Παρά την εμπορική επιτυχία, ο Osbourne είχε δηλώσει: Tο ''The Ultimate Sin'' είναι το λιγότερο αγαπημένο μου. Θα ήθελα να το κάνω remix, να το κάνω καλύτερα''.
Μεγάλο μέρος της ευθύνης, ρίχνει στον παραγωγό Ron Nevison, χρεώνοντάς του πως δεν έκανε πραγματικά καλή δουλειά.
Λίγο μετά το τέλος της περιοδείας, η μάνατζερ και σύζυγος του Ozzy, Sharon Arden, απέλυσε τον Jake E. Lee και προσέλαβε τον νεαρό Zakk Wylde.
Aγαπημένα τραγούδια είναι τα ''Killer Of Giants'', ''Fool Like You'' και φυσικά το ''Shot In The Dark''.
''. . .wars within their dreams. . .''


Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου