Τρίτη 21 Μαρτίου 2023


Θεωρώ πως είναι σημαντικό ένα συγκρότημα, μέσω της μουσικής δημιουργίας να σέβεται εκτός από τον εαυτό του και τους ίδιους τους οπαδούς.


Οι Drama Noir από το 2018 έχουν καταφέρει σε ότι έχουν κυκλοφορήσει, από single, split έως και ολοκληρωμένο άλμπουμ, όχι μόνο να σεβαστούν τους οπαδούς αλλά να χτίσουν ένα όνομα που βασίζεται στην ποιότητα και στην σκληρή δουλειά των δημιουργών τους. Τρία χρόνια μετά το εξαιρετικό ''A Necromancy Lore'', έρχονται με το νέο τους ολοκληρωμένο τρίτο άλμπουμ με τον τίτλο ''Nightfall upon the Asylum'', με μία νέα φωνή πίσω από το μικρόφωνο, τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Jon Lagen ο οποίος μας πάει και μας φέρνει γύρω από την κόλαση σαν ένα ολέθριο ταξίδι, με την επιβλητική φωνάρα του σαν να μην υπάρχει αύριο. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το τρομερό ταλέντο των παιδιών όσο αφορά την συγγραφή των κομματιών, να είστε σίγουροι πως όταν κυκλοφορήσει ο δίσκος θα συμφωνήσετε σίγουρα μαζί μου. Νομίζω πως μία αναλυτική παρουσίαση των τραγουδιών θα βοηθούσε άπαντες, ας ξεκινήσουμε λοιπόν...


''Intro/284 Green Street Avenue'' 

Η ατμοσφαιρική/σκοτεινή εισαγωγή προμηνύει με μεγάλη επιτυχία τον όλεθρο που θα ακολουθήσει, αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει είναι το ταλέντο του Mephisto, που εκτός από εξαιρετικός κιθαρίστας και συνθέτης ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει όλα τα συμφωνικά περάσματα σε ότι έχουν κυκλοφορήσει οι Drama Noir, μάλιστα σε τέτοιο σημείο που νομίζεις ότι χρησιμοποιεί αληθινή συμφωνική ορχήστρα, πέρα από τα εμπνευσμένα σκοτεινά του ιντερλούδια. Το ''284 Green Street Avenue'' που ακολουθεί  είναι η κόλαση πάνω στη Γη, με τον Jon Lagen να βγάζει φωτιές από το λαρύγγι του. Μιλάμε στην κυριολεξία για ένα τραγουδιστή που σε κολλάει στον τοίχο. Οι μελωδίες είναι ανατριχιαστικές, η βαρύτητα απίστευτη και τα ατμοσφαιρικά σημεία πιο εφιαλτικά από ποτέ. Ο συνδυασμός Dimmu Borgir με Cradle Of Filth είναι ότι πιο κοντά θα μπορούσατε να σκεφτείτε, αλλά το κάνουν με έναν δικό τους μαγικό τρόπο που το κάνουν ιδιαίτερο. Η παραγωγή σκοτώνει και αναδηκνύει την μαγεία της μουσικής τους!


''Risen to Avenge''

Πυρηνικό ολοκαύτωμα! Συνδυάζοντας εύστοχα τα συμφωνικά στοιχεία, διαβολεμένες χορωδίες, γρήγορες ταχύτητες, επιβλητική ατμόσφαιρα εδώ οι Drama Noir μας παρουσιάζουν μία σύνθεση που κόβει την ανάσα και δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια. Το ''Risen to Avenge'' είναι και το πρώτο lyric video που μας παρουσίασαν οι Drama Noir.

''Vultu Tenebrarum''

Ακούγοντας για πολλοστή φορά το δίσκο αντιλαμβάνομαι με πόσο πετυχημένο τρόπο συνδύασαν την μελωδία με την ακρότητα της μουσικής τους. Αλλά αυτό που με εξιτάρει είναι ο σπουδαίος τρόπος της χρήσης της χορωδίας και αυτό γίνεται μόνο όταν υπάρχει ταλέντο και ο Παύλος Παπαθανασίου έχει μπόλικο από αυτό το σκοτεινό ταλέντο. Τα τραγούδια δεν είναι μεγάλα σε διάρκεια, παρόλα αυτά έχουν βάλει τόσα στοιχεία που φαίνεται ακριβώς το αντίθετο. Οι συμφωνικές ορχήστρες εδώ διαγωνίζονται τα ογκώδη ριφ με τρομερό αποτέλεσμα και το παλικάρι πίσω από το μικρόφωνο συνεχίζει να μας στέλνει στον Διάβολο!!!

''Blood Wedding''

Ματωμένος γάμος και ίσως ότι πιο επιβλητικό έχουν φτιάξει ποτέ οι Drama Noir. Οι κιθάρες έχουν πάρει φωτιά, τα διπλοπέταλα δεν αστειεύονται και οι μελωδίες είναι άφθονες σε όλη αυτή την σκοτεινή Αποκάλυψη. Στην κυριολεξία αυτή η σύνθεση θα ήταν το απόλυτο μεταλλικό soundtrack  για το τέλος του κόσμου. Εκτός από όλα αυτά εδώ έχουν τρομερά σόλο κάτι πουν θα συνιστούσα να γίνεται πιο συχνά σε μελλοντικές τους δουλειές!


''Shepherd of the Lost''

Ακουστικές κιθάρες, εφιαλτικές ορχήστρες, ψαλμωδίες, ο ίδιος ο Διάολος στην πιο εντυπωσιακή σύνθεση του δίσκου!!! Περίεργα μετρήματα, επιβλητικό κουπλέ, οι χορωδίες από πίσω συνεχίζουν και μας στέλνουν στα πιο σκοτεινά μέρη ενός εφιαλτικού κόσμου. Καθαρά φωνητικά που εντυπωσιάζουν και μετά ξανά ο ΌΛΕΘΡΟΣ!!! Μία σύνθεση που θα εντυπωσιαστείτε και σίγουρα η αγαπημένη μου!!!Αριστούργημα, ίσως εδώ σας έρθουν στο μυαλό και με επιτυχία μάλιστα οι Septicflesh!

''The Quest of the Unknown Kaddath''

…για την συνέχεια και εδώ μιλάμε για το ποιο πιασάρικο κομμάτι του δίσκου. Προσοχή μιλάμε για τα μέτρα και τα σταθμά των Drama Noir και ίσως αν οι ίδιοι Dimmu Borgir άκουγαν αυτήν την σύνθεση μόνο περήφανοι θα μπορούσαν να ήταν. Ένα τραγούδι κατευθείαν βγαλμένο από τα ''Puritanical…'' και ''Enthroned…''.

''The Ghost Ship''

Οργή και γρήγορες ταχύτητες στην πιο ακραία σύνθεση του δίσκου φτάνοντας με ενθουσιασμό και καλοπροαίρετο μουσικό τρόμο στην όγδοη σύνθεση. Η παραγωγή και η μίξη του δίσκου απλά δεν υπάρχει, οι χορωδίες παράλληλα με την μουσική της μπάντας ακούγονται τόσο καθαρά και ισόποσα που χαίρεσαι να ακούς τον δίσκου. Έχει γίνει τόσο υποδειγματική δουλειά στον ήχο του δίσκου που αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

''Nightfall upon the Asylum''

Ο δίσκος εδώ κλείνει με μία σύνθεση που θα σπάσουν αυχένες, θα ανοίξει η Γη στη μέση, το καλοκαίρι θα έχουμε χειμώνα και τα κοράκια θα γεμίσουν τους ουρανούς. Πόσο μεγάλο ταλέντο αυτή η μπαντάρα!!! Η οργή και η μελωδία συνδυάζεται τόσο πανέμορφα σε έναν δίσκο που θα φιγουράρει, ΣΙΓΟΥΡΑ για μένα, σε πολλές λίστες για τα καλύτερα της χρονιάς και όχι μόνο. Μία σύνθεση που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο έναν από τους καλύτερους συμφωνικούς death/black metal δίσκους της χρονιάς!!!


Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος ιδίως όταν μία αγαπημένη μπάντα συνεχίζει να δημιουργεί, να εξελίσσεται και να σέβεται τους οπαδούς της αγαπημένης μας μουσικής. Το ''"Nightfall Upon The Asylum" αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο από την Floga Records και πιστέψτε με... Ο  σκοτεινός όλεθρος έρχεται με το καλύτερο μουσικό soundtrack της χρονιάς από τους Drama Noir!



Drama Noir facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου