Σάββατο 25 Μαρτίου 2023



Η επιστροφή της νέας δέκατης τρίτης δουλειάς των σπουδαίων Αμερικανών Kamelot, είναι γεγονός και η ονομασία αυτής ''The Awakening''.


Πριν ξεκινήσω να γράφω το οτιδήποτε, πρέπει να σας αναφέρω πως σε καμία περίπτωση να μην εμπιστευτείτε μεγαλεπήβολα site με τις τρομερές  παρουσιάσεις τους (ναι βάζω και μένα μέσα), τις τρομερές σελίδες ανούσιων πληροφοριών και βαθμολογιών και ''άγριων τύπων''. Αν θέλετε να εμπιστευτείτε κάτι, εμπιστευτείτε την κρίση σας, τον ίδιο σας τον εαυτό σας, καθήστε ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!!! Μην βιαστείτε, τα πάντα μπορείτε να τα βρείτε παντού και μετά αποφασίζετε ώστε να έχετε μία σωστή γνώμη. Εγώ απλά θα προσπαθήσω να μεταφέρω πληροφορίες και ΠΑΝΤΑ εντυπώσεις δικές μου, τόσο απλά. Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε...


Ίσως είναι η μοναδική φορά που οι Kamelot άργησαν τόσο πολύ να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά. Πέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το συμπαθέστατο ''The Shadow Theory'', το οποίο ευτυχώς αγόρασα σε βινύλιο (ναι όντως είμαι από αυτούς που αγοράζουν, όπως πρέπει κάθε οπαδός αν φυσικά μπορεί), διότι ως γνωστόν ιδίως τα βινύλια των Kamelot εκτοξεύονται στα ύψη αργότερα. Βέβαια θα έρθει η στιγμή που κάποια ώρα όλη η δισκογραφία τους θα επανακυκλοφορήσει. Το νέο τους άλμπουμ ''The Awakening'', όπως και κάθε κυκλοφορία τους, δεν θα  μπορούσε να ήταν τίποτα περισσότερο μεταξύ ενός καλού έως πολύ καλού δίσκου. Κακά τα ψέματα σε ότι έχουν βγάλει, όλα κυμαίνονται σε αυτές τις βαθμίδες, δεν υπάρχει καμία μετριότητα στη δισκογραφία τους, ακόμα και τα εξαιρετικά δύο πρώτα τους άλμπουμ θεωρούνται κλασσικά στην κατηγορία τους και ιδιαίτερα.


Έτσι λοιπόν στη νέα τους δουλειά και για 53 λεπτά, θα απολαύσετε μελωδικό, συμφωνικό, μοντέρνο, επικό heavy power metal με τη φωνάρα του Tommy Karevik να κλέβει πολλές φορές την παράσταση. ''The Great Divide'', ''One More Flag in the Ground'', ''Opus of the Night (Ghost Requiem)'', η απίστευτη επική  μπαλάντα ''Midsummer's Eve'', το τρομερό και αρκετά πιασάρικο θυμίζοντας εποχές ''Karma'', ''Bloodmoon'' είναι μερικά από τα τραγούδια που σίγουρα θα έχουν μία θέση στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Η παραγωγή μόνο αριστουργηματική θα μπορούσε να είναι, την οποία επιμελήθηκαν στα εξαιρετικά και πασίγνωστα Hansen Studios.


Τη σημαντική διαφορά που συναντάω στη συγκεκριμένη κυκλοφορία σε σχέση με κάποιες άλλες δουλειές, είναι ότι εδώ δεν κάνεις skip σε καμία σύνθεση, το άλμπουμ ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος και υπάρχουν στιγμές που με ταξιδεύει σε εποχές ''Karma'' και ''Epica''. Προσωπικά το δίσκο τον αγόρασα σε βινύλιο και το υπέροχο εξώφυλλο από τον μάγο και δημιουργό Γιάννη Νάκο είναι ένα από τα καλύτερα της καριέρας τους που μας έχουν παρουσιάσει ποτέ, επομένως φανταστείτε πως θα είναι σε βινύλιο! Γυναικεία φωνητικά, χορωδίες στο πολύ καλό ''New Babylon'', brutal φωνητικά στο συγκεκριμένο, ιδίως στα τελευταία άλμπουμ το συνηθίζουν κάτι τέτοιο σε μία σύνθεση.


Νομίζω πως μέσες άκρες σας μετέφερα τον ήχο του νέου τους δίσκου, κάτι μέτριο δεν πρόκειται να ακούσετε, αντιθέτως υπάρχουν στιγμές που θα σας πορώσουν, θα σας ανατριχιάσουν, για μία ακόμα φορά θα χαθείτε στον μουσικό, μαγικό κόσμο των Kamelot και όλοι εμείς θα έχουμε την χαρά στις 7 Μαΐου να τους απολαύσουμε επί Ελληνικού εδάφους. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το play που θα πατήσετε εσείς οι ίδιοι...


Kamelot facebook

Kamelot official site

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου