Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

 



Μουσικός 'Όλεθρος' Σαν Σήμερα

25 Μαρτίου 1991

Οι Βραζιλιάνοι και αγαπημένοι Sepultura, κυκλοφορούν το 4ο album με τίτλο ''Arise''!
Έχοντας γίνει πασίγνωστοι με το ''Schizophrenia'' και ειδικά με το ''Beneath The Remains'', οι ''Seps'' μαζί με τον παραγωγό Scott Burns (εγγύηση) μπαίνουν στο studio τον Αύγουστο του 1990. Η δισκογραφική τους εταιρεία, η Roadrunner χορήγησε προϋπολογισμό 40.000 $ για την παραγωγή, κάτι που εξηγεί τον κορυφαίο ήχο του album.
Η Μουσική του ''Arise'' είναι η ''λογική'' συνέχεια του ''thrash/death'' ήχου του ''Beneath The Remains'', αλλά με πολύ καλύτερη παραγωγή και ποιοτικότερα τραγούδια.
Το ομώνυμο ''Arise'' με τον καταιγιστικό thrash ρυθμό, με το κλασικό κόψιμο στη μέση, τα ''δίδυμα'' ''Dead Embryonic Cells'' και ''Desperate Cry'' δεν χρειάζονται συστάσεις.
''Altered State'' με την ατμοσφαιρική και γεμάτη κρουστά εισαγωγή και την καράmetal ανάπτυξη!
''Under Siege (Regnum Irae)'' και η ατμόσφαιρα σηκώνει τρίχα ''κάγκελο''!
Στην remastered έκδοση του album υπάρχει η πολύ καλή διασκευή στο ''Orgasmatron'' των Motörhead.
Aν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες του συγκροτήματος στo ''Beneath The Remains'', βλέπουμε τους λεπτούς και φτωχούς Βραζιλιάνους να έχουν βάλει κιλά μετά την κυκλοφορία του ''Arise''! Πολύ χρήμα λέμε! Το άξιζαν με το παραπάνω. Αγαπημένο album, αγαπημένες Μουσικές!
Ok, το εξώφυλλο του Michael Whelan που σχεδίασε το ''A Nightmare In Red''(''Beneath The Remains'') και το ''Chaos A.D'', είναι για μένα ''ψιλομάπα''. . .
''Empty promises of hope. . .Buried deep, infected ground. . .''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου