Παρασκευή 21 Απριλίου 2023


Μετά την επιτυχία που είχε το single/video clip για το "The Serpent Lord" οι The Silent Rage μας παρουσιάζουν το νέο τους audio single για το "Exhaling Fear".


Το συγκρότημα δήλωσε τα εξής για το νέο τους τραγούδι:

“Αυτό είναι το ένα από τα δύο τραγούδια που δεν έχω συμμετάσχει καθόλου, ούτε γράφοντας μουσική ούτε στίχους. Είναι μια συνεισφορά του Μιχάλη Ρινακάκη και του Νίκου Σαρμπάνη. Αλλά αυτό που μπορώ να πω σίγουρα, είναι ότι είναι ένα καθαρό metal anthem και γι’ αυτό το επιλέξαμε ως δεύτερο single του album. Πρέπει να παραδεχτώ ότι το κομμάτι αναδεικνύει τις ικανότητες σύνθεσης του Νίκου, που φέρνει νέα στοιχεία στη μουσική των The Silent Rage που θα μείνουν και για επόμενα album. Του αρέσει περισσότερο η Αμερικάνικη σκηνή και μου φαίνεται λογικό. Για μένα, αυτό το τραγούδι, τόσο από μουσική όσο και από φωνητικές γραμμές, μου θυμίζει τις καλύτερες στιγμές των Nevermore και των Sanctuary, με τους πρώτους ειδικά να μου λείπουν πάρα πολύ σαν παρουσία και να κυκλοφορούν εξαιρετικά album. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα από τα τραγούδια που πολλοί ακροατές θα επιλέξουν ως το αγαπημένο τους. Σίγουρα είναι ένα από τα δικά μου!” λέει ο Νίκος Σιγλίδης. 


“Δεν γράφω στίχους καθόλου, αλλά προσπαθώ να φαντάζομαι τίτλους τραγουδιών ώστε να βοηθήσω το άτομο που θα γράψει τους στίχους. Εξαιτίας της αστάθειας και της ανασφάλειας της κοινωνίας που ζούμε, μπορείς να δεις αυτόν τον τρόπο του “Εκπνέοντας Φόβο” στα πρόσωπα των ανθρώπων. Υπάρχει μια ανησυχία και φόβος για την επόμενη μέρα και προσπάθησα κάπως να το αποτυπώσω και στον τίτλο και στις μελωδίες του κομματιού. Αυτός ο τρόπος έκφρασης βγήκε αβίαστα όσο είχα αυτό το concept στο μυαλό μου. Επιπλέον, το πιο σημαντικό μέρος είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα, μαζί με τους στίχους του Μιχάλη Ρινακάκη, ταίριαξε απόλυτα στο καλλιτεχνικό στυλ της μπάντας.”, σχολιάζει ο Νίκος Σαρμπάνης. 


“Μόλις άκουσα τη μουσική του Νίκου Σαρμπάνη και είδα τον τίτλο ήξερα για τι πράγμα θα έπρεπε να μιλούσαν οι στίχοι! Παρόλο που δεν συζητήσαμε ποτέ την σημασία του τίτλου με το Νίκο Σαρμπάνη, καταλήξαμε να σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα. Οι αβεβαιότητες, οι ανασφάλειες, οι αστάθειες που μπορούν να κάνουν κάποιους ανθρώπους τρελούς, θυμωμένους, με τους εσωτερικούς τους φόβους να τους καίνε μέσα τους, οδηγώντας τους να πράξουν ή να πουν πράγματα που πιθανότατα θα μετανιώσουν, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να συμπεριφέρονται “Εκπνέοντας Φόβο”. σχολιάζει ο Μιχάλης Ρινακάκης.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για το νέο single, οι The Silent Rage θα είναι το opening act στην επερχόμενη συναυλία των Kamelot στην Αθήνα, την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023. Τα λέμε στο Fuzz Club. 


The Silent Rage:

Μιχάλης Ρινακάκης - φωνητικά

Νίκος Σιγλίδης - κιθάρα, φωνητικά

Νίκος Σαρμπάνης - κιθάρα

Γιώργος Χανιωτάκης - μπάσο

Σταμάτης Κατσαφάδος - τύμπανα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου