Κυριακή 7 Μαΐου 2023


Οι Έλληνες Horizon’s End τέσσερα χρόνια μετά την πανέμορφη τρίτη κυκλοφορία τους ‘’Skeleton Keys’’, επιστρέφουν στις 19 Μαΐου με τη νέα δισκογραφική τους δουλειά με την ονομασία ‘’The Great Destroyer’’ η οποία και πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Steel Gallery Records.


Για αρχή αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια για να ακούσουμε νέα μουσική από τους ηγέτες της Ελληνικήςprogressive metal σκηνής και πως για άλλη μία φορά οι Horizon’s Endεντυπωσιάζουν, συγκινούν, θριαμβεύουν μουσικά σε τέτοιο επίπεδο που μόνο με μεγαθήρια του είδους μπορούν να ταυτιστούν. Αυτό είναι κάτι που θα το αντιληφθείτε μόνο όταν ακούσετε το άλμπουμ. Αν είστε οπαδοί της καλής ποιοτικής progressive metal σκηνής τότε είμαι σίγουρος πως μέσα σε αυτό το τόσο όμορφο δισκάκι θα ακούσετε την τεχνοτροπία των Dream Theater, την συγκίνηση που μας προσφέρουν οι Shadow Gallery και τη μουσική μαγεία των Threshold και όλα αυτά μέσα από την μουσική οπτική ταυτότητα των Horizon’s End.


Ακούγοντας για πολλοστή φορά το άλμπουμ αντιλαμβάνομαι την έντονη θεατρική προσέγγιση στο τομέα των φωνητικών, τη μουσική μελαγχολία που πνέει το στιχουργικό περιεχόμενο του δίσκου και την απίστευτη αδιαμφισβήτητη τεχνική κατάρτιση του συγκροτήματος. Ο Βασίλης Τοπαλίδης θεωρώ πως στη συγκεκριμένη δουλειά έδωσε όλη του ψυχή και μας παρουσιάζει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του. Ο Στέργιος Κουρού και ο Κώστας Βρετός σε ντραμς και κιθάρα αντίστοιχα μαγεύουν με το ταλέντο τους ενώ ο Σάκης Μπαντής στα πλήκτρα παίρνει μερικούς πόντους παραπάνω διότι η αντίληψή του και το μαγευτικό του παίξιμο σε ταξιδεύουν σε μαγικές μουσικές δεκαετίες, είτε με τα απίστευτα μουσικά του περάσματα, ηχητικά εφέ και τρομερά σολαρίσματα τέτοια που μόνο σε κυκλοφορίες κλασσικών αριστουργημάτων συναντάς όπως τα ‘’Awake’’ (Dream Theater) και ‘’Tyranny’’ (Shadow Gallery). Εδώ να αναφέρω πως υπεύθυνος για όλη τη μουσική σύνθεση και τους στίχους είναι ο Σάκης Μπαντής.


Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα συνθέσεις με συνολική διάρκεια που αγγίζει τα 73 λεπτά. Το να κάτσω και να ξεχωρίσει κάποιες συνθέσεις θα είναι μία τεράστια αδικία για το σύνολο του δίσκου. Θα αναφέρω όμως χαρακτηριστικά τα δύο δαιδαλώδη έπη του δίσκου τα ‘’Voices From The Sea’’(08:20) και ‘’Postcards FromWar’’(12:11) που αποτελούν μουσικά έργα τέχνης προοδευτικού metal. Toμαγευτικό και έντονα θεατρικό ‘’The Trails of Notes’’. To ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ‘’last ToSuccumb’’ με ένα από τα καλύτερα ρεφρέν που έχω ακούσει ποτέ μου στο είδος και αφήνει τη δική του παρακαταθήκη στην ιστορία της μπάντας. Η παραγωγή παίρνει όλα τα εύσημα για το δυναμισμό και την καθαρότητα του μουσικού συνόλου με αποτέλεσμα οτιδήποτε ηχητικό στολίδι στο δίσκο να γίνεται άμεσα αντιληπτό.


Είναι απίστευτο το γεγονός που η Ελληνική σκηνή έχει φτάσει σε τόσο δυσθεώρητα ύψη και μας προσφέρουν άλμπουμ όπου η ποιότητα πιάνει κορυφή και το νέο άλμπουμ των Horizon’s End έπιασε ήδη την κορυφή στο μελωδικό και τεχνικό progressive metal.


Horizon's End facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου