Τρίτη 16 Μαΐου 2023



Σαν Σήμερα 16 Μαΐου 1983


Iron Maiden έχουν πάρει φόρα και συνεχίζουν ακάθεκτοι! Μετά το ''τιτάνιο'' ''The Number Of The Beast'' του 1982, η ''πείνα'' για νέα Μουσική τους βάζει στο studio στις εξωτικές Μπαχάμες (μπορούν πλέον να κάνουν ότι γουστάρουν!) για να ηχογραφήσουν το νέο album. O ''τρελάρας'' Nicko Mc Brain έχει αντικαταστήσει τον Clive Burr στα drums και φέρνει ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό και φρεσκάδα στο συγκρότημα! Κλασική παραγωγή του Martin Birch, όλα καθαρά και ήχος κρύσταλλο!
Τα τραγούδια:
''Where Eagles Dare''
Ο ''αρχηγός'' Steve Harris αντλεί έμπνευση από την ιστορία, βιβλία, ταινίες και την μυθολογία.
Το πρώτο κομμάτι του album είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του 1968 με τον ''Dirty Harry'' Clint Eastwood. Το προσωπικά αγαπημένο του δίσκου. 6 λεπτά με αλλαγές στον ρυθμό, solos κορυφή και φωνητικά από τον Bruce ''Air Raid Siren'' Dickinson που ολοκληρώνουν έναν ηχητικό ''θρίαμβο''!
''Revelations''
Σύνθεση του Bruce με θέμα το ποίημα του G. K. Chesterton ''O God of Earth and Altar'' (ο πρώτος στίχος του τραγουδιού), ενώ το υπόλοιπο τραγούδι είναι επηρεασμένο από τον αποκρυφιστή Aleister Crowley. ''Heavy'' Metal, μελωδία και ο Bruce δίνει ρέστα! Κομματάρα!
''Flight Of Icarus''
Η πασίγνωστη ιστορία του νεαρού που ''έγραψε στα παλαιότερα των σανδαλιών του'' τον πατέρα του και το πλήρωσε με τη ζωή του. Είναι το πρώτο single του δίσκου. Κλασικό από την στιγμή που ''έσκασε'' μύτη στην Μουσική Ιστορία!
''The Trooper''
O όρος ''κλασικό'' έχει . . .χάσει το νόημά του εδώ. . ! Ένας ύμνος που στέκεται ''αγέρωχα'' δίπλα στο ''Children Of The Grave'', στο ''Heaven And Hell'' και άλλα αριστουργήματα της αγαπημένης μας Μουσικής! Σύνθεση του Steve Harris, εμπνευσμένο από την Επέλαση της Βρετανικής ''Ελαφράς Ταξιαρχίας'' Ιππικού (όχι του Απόλλωνα Σμύρνης, εξυπνάκια!), στην μάχη της Μπαλακλάβα μεταξύ Ρωσικής και Βρετανικής αυτοκρατορίας. Οι στίχοι μιλούν για την σύρραξη στην οποία συντελέστηκε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη βρετανική στρατιωτική ιστορία. Πασίγνωστο τραγούδι το οποίο έχω να το ακούσω καμιά 20ριά χρόνια, όχι επειδή δεν μου αρέσει αλλά το έχω βαρεθεί όπως το ''Paranoid'', το ''Smoke On The Water'', το ''Seek And Destroy'', το ''Enter Sandman'' και πολλά άλλα. Είπα υπερΚΛΑΣΙΚΟ!!! Στο 2.37 του video του τραγουδιού, υπάρχει η σκηνή που ο σημαιοφόρος της ταξιαρχίας έχει πέσει τραυματισμένος αλλά προσπαθεί να κρατήσει την σημαία ψηλά, μέχρι να την αρπάξει ο συνάδελφός του ιππέας που έπεται και να συνεχίσει την επέλαση! ΕΠΙΚΗ σκηνή και η τρίχα ''κάγκελο''!

Η αρχική ονομασία του δίσκου ήταν "Food For Thought". Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει ομώνυμο τραγούδι. Στο εξώφυλλο ο ''Eddie'' αλυσοδεμένος και λοβοτομημένος, φορώντας ''ζουρλομανδύα'' μέσα στο μπουντρούμι με μαξιλάρια στους τοίχοι!
Το ''Piece Of Mind'' είναι το 4ο κλασικό album των Iron Maiden που θα συνεχίζουν το ίδιο ''βιολί'' μέχρι και το 1988!
''The Blizzard goes on but still they must fly. . !''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου