Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Σήμερα υπήρξαμε μάρτυρες μίας εξαιρετικής συναυλιακής εμπειρίας, καθώς για άλλη μία μέρα η Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο κουνήθηκε στους ρυθμούς του Release Athens Festival! Η μέρα ήταν αφιερωμένη στον μοντέρνο metal ήχο, ο οποίος πάει κόντρα στα στερεότυπα και χαράζει τις τελευταίες δεκαετίες το δικό του ηχητικό μονοπάτι! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά!

Το βάπτισμα του πυρός είχαν οι Έλληνες OYD, με την παρθενική τους εμφάνιση στο Release! Ακολουθώντας την κλασική metalcore συνταγή, μας προσέφεραν ένα ευχάριστο μισάωρο. Η ενέργειά τους αλλά και οι μουσικές τους ιδιομορφίες ήταν ένα καλό ζέσταμα για την συνέχεια του φεστιβάλ!

Τον χώρο καταλαμβάνουν οι Nova Twins, ένα σχήμα το οποίο εντυπωσίασε κάθε ακροατή της διοργάνωσης. Η ιδανική συγχώνευση του nu-metal ήχου τους με ηλεκτρονική μουσική και hip hop ακούσματα μας αιφνιδίασε τουλάχιστον ευχάριστα και μας ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο, ενώ η σκηνική τους παρουσία ήταν το κάτι άλλο. Το παραμορφωμένο και συνεχώς αλλόκοτο μπάσο ξεχώριζε συνεχώς και τα φωνητικά άλλαζαν στυλ από τη μία στιγμή στην άλλη. Ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής τους εμφάνισης, αλλά και της εμπράγματης απόδειξης ότι στο metal, δεν πρέπει να υπάρχουν όρια και προκαταλήψεις, τόσο εμφανισιακά όσο και μουσικά!

Έχουμε φτάσεις όμως στα μισά του φεστιβάλ και σας άνθρωπος κι εγώ έχω τις ανησυχίες μου. Δεν έχω ακούσει ποτέ Bullet for my Valentine και δεν ξέρω τι να περιμένω και πως να αντιδράσω. Μία φωνή τριγύρω μου λέει πως θα τους λατρέψω. Έτσι κι έγινε λοιπόν! Με αέρα headliner και έτοιμη να τα ισοπεδώσουν όλα, οι Bullet ανέβηκαν στη σκηνή και δε μας άφησαν ήσυχους για πάνω από 5 δευτερόλεπτα. Είχαν ήδη αποφασίσει πως η Πλατεία Νερού πρέπει να κατεδαφιστεί! Μόνο λεπτές γραμμές χώριζαν τις πιασάρικες μελωδίες των ρεφρέν από τα κατά τα άλλα thrash σημεία των συνθέσεων τους, ενώ το οπλοστάσιό τους είχε τόσο νέα τραγούδια, όσο και πλέον κλασικά διαμάντια, τιμώντας έτσι του διαχρονικούς οπαδούς τους. Μας χτυπούσαν ακούραστοι για 90 λεπτά και μας έκαναν να απορούμε για το πως θα είμαστε όταν αναλάβουν οι headliners… Δεν αργήσαμε όμως να πάρουμε την απάντηση που ψάχναμε.

Playlist:

Knives

Over It

Piece of Me

4 Words (to Choke Upon)

You Want a Battle? (Here's a War)

Shatter

All These Things I Hate (Revolve Around Me)

Scream Aim Fire

The Last Fight

Rainbow Veins

Don't Need You

Your Betrayal

Tears Don't Fall

Waking the Demon

Και φτάνουμε λοιπόν στη στιγμή που με τεράστια αυτοπεποίθηση, ο David Draiman και η παρέα του εμφανίζονται στη μίνιμαλ σκηνή τους και τρελαίνουν τους πάντες· και τι δεν είχε αυτό το setlist: από κομμάτια βαριά κι ασήκωτα που μας έκαναν να χοροπηδούμε ασταμάτητα, μέχρι και συγκινητικές στιγμές που μίλησαν στις ψυχές μας. Αφενός μας χτυπούσαν με κομμάτια όπως το Stupify και το Indestructible, αφετέρου μας λύγιζαν με τραγούδια όπως το Reason to Fight και το The Sound of Silence, συνοδευόμενα από μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης. Παρά τις προσωπικές τους δυσκολίες, οι Disturbed έδειξαν άπειρο επαγγελματισμό και έπαιξαν εξαιρετικά, με τον Draiman να χαρίζει απλόχερα την μαγεία της μοναδικής και ασυναγώνιστης φωνής του!

Playlist:

Hey You

Stupify

Ten Thousand Fists

Prayer

Are You Ready

Bad Man

A Reason to Fight

Guitar Solo

Land of Confusion (Genesis cover)

Drum Solo

The Game

The Sound of Silence (Simon & Garfunkel cover)

Bass Solo

Indestructible

The Light

Stricken

Encore:

Down With the Sickness


Ευχαριστούμε την Μάριαν Νικολάου και την Angels PR για την πρόσκληση.
Ανταπόκριση ✍: Χρήστος Καλέντζος
Φωτογραφίες 📸: Γιάννης Αντωνόπουλος, Χρήστος Καλέντζος
Βίντεο 🎥: Γιάννης Αντωνόπουλος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου