Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

 



Μουσικό Σαν Σήμερα

14 Ιουλίου 1992

Megadeth κυκλοφορούν το 5o album με τίτλο ''Countdown To Extinction''. Για πολλούς, ήταν (και είναι) ο δίσκος που είχε την . . .ατυχία να ''διαδεχθεί'' το θρυλικό ''Rust In Peace''. Αυτή την σκέψη είχε ο ''Mega - Dave'' Mustaine μπαίνοντας στο studio με τους Μarty Friedman, Nick Menza και τον Dave Ellefson. Για πρώτη φορά το line up είναι το ίδιο για 2ο σερί album! Eπίσης για πρώτη φορά, συνεισφέρουν όλοι συνθετικά στον δίσκο.
Στο θέμα παραγωγή, ο Max Norman και ο Mustaine δημιουργούν τον ''απόλυτο'' ήχο. Τα πάντα ακούγονται τέλεια χωρίς υπερβολή. Η Μουσική έχει ''απλοποιηθεί'' σε σχέση με το τεχνικότατο ''Rust In Peace''. Ο κιθαρίστας Marty Friedman είχε δηλώσει: ''Eίχαμε αλλάξει τα τραγούδια ένα εκατομμύριο φορές, γράφοντας σε demo και πριν μπούμε στο studio.
Metallica στo ''Βlack Album'' του 1991, ακριβώς αυτό δοκίμασαν. ''Απογύμνωσαν'' την Μουσική τους και ''απογειώθηκαν'', εμπορικά τουλάχιστον. Ακριβώς αυτό επιχείρησε και ο Mustaine και πέτυχε κι αυτός εμπορικά. Το ''Countdown To Extinction'' πούλησε σαν ''τρελό''! Πολλά από τα τραγούδια του δίσκου έχουν πολιτικά και στρατιωτικά θέματα.

Τα τραγούδια:
"Skin o' My Teeth"
Εικάζεται ότι αφορά την αυτοκτονία, ένα θέμα που διαφέρει στιχουργικά από τα υπόλοιπα.
Καλό τραγούδι που μας ''παρουσιάζει'' τους . . .νέους Megadeth.
"Symphony Of Destruction"
Οι στίχοι είναι του Mustaine και περιγράφει μια ιστορία ενός συνηθισμένου πολίτη που ''ηγείται'' ενός καθεστώτος μαριονέτας, καθώς η χώρα διοικείται από μια κυβέρνηση ''φάντασμα''. Το τραγούδι σημείωσε τρομερή εμπορική επιτυχία και ήταν το πρώτο single. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο ειλικρινά. Ένα απλούστατο τραγούδι (''Enter Sandman'' γκούχου,γκούχου), που ''χρύσωσε'' το συγκρότημα. Από το progressive ''Ηoly Wars'' στο γραμμένο ''στο πόδι'' ''Symphony Of Destruction''. . . Tι να πεις. . .
"Architecture Of Aggression"
''Ψάχνεται'' η φύση της παγκόσμιας σύγκρουσης. Δολοπλοκίες, σκάνδαλα και γαμώ την novartis. .
Tεχνικό τραγούδι. Μ' αρέσει.
«Foreclosure Of A Dream»
Mιλά για τις οικονομικές ανησυχίες και την κοινωνική ανισότητα. Το τραγούδι ήταν δείγμα των τότε Η.Π.Α. Η περιβόητη ομιλία του προέδρου George H. W. Bush «Διαβάστε τα χείλη μου», (Read My Lips) κάνοντας μια δήλωση σχετικά με τη φορολογία που θέτει σε κίνδυνο το «Αμερικανικό Όνειρο». Aπό τα πιο Μουσικά ''διαμάντια'' του album.
"Sweating Bullets"
H ''μάχη'' του Mustaine με τον εαυτό του, η οποία παρουσιάζεται με ένα πολύ καλό και αστείο βίντεο! Το 3ο single. Στίχοι που μιλούν για την παράνοια. Δες το βίντεο και θα ''μπεις στον φούρνο''! Σαν τραγούδι, δεν ''καίγομαι'' ιδιαίτερα.
''Countdown To Extinction''
Το ομότιτλο κομμάτι εμπνεύστηκε από περιβαλλοντικές ανησυχίες για το μέλλον του πλανήτη, καθώς και από κριτικές για το κυνήγι άγριων ζώων για . . .τρόπαια. Το όνομα προτάθηκε από τον drummer Nick Menza, ο οποίος είχε διαβάσει μια ιστορία στο περιοδικό Time με τίτλο "The Countdown to Extinction". To personal favorite από το συγκεκριμένο album. Mελωδικό και ''πιασάρικο΄΄.
"Ashes In Your Mouth"
Επικεντρώνεται στις αρνητικές συνέπειες του πολέμου. Είναι οκ, ακούγεται.
Σαν τελικό συμπέρασμα, δεν μου άρεσε πολύ. Στον υπόλοιπο κόσμο όμως έκανε πολύ θετική εντύπωση.
''Those visions never seen. . .Until all is lost, personal holocaust. . .''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου