Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

 



''Ιστορικό'' Μουσικό Σαν Σήμερα

21 Αυγούστου 1987


Το ''The $5,98 E.P. – Garage Days Re-Revisited'', είναι ένα E.P διασκευών σε σχήματα του λεγόμενου New Wave Of British Heavy Metal, αλλά και σε punk συγκροτήματα. Αυτό το υλικό προβαρίστηκε στο ηχομονωμένο γκαράζ του drummer Lars Ulrich, στο El Cherrito της California. Στη συνέχεια ηχογραφήθηκε στο Los Angeles.
Είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά τον θάνατο του μπασίστα Cliff Burton και η πρώτη στην οποία εμφανίζεται ο αντικαταστάτης του, Jason Newsted.
Metallica ήταν να παίξουν στο Monsters Of Rock στο Castle Donington και η δισκογραφική Vertigo Records πρότεινε να κυκλοφορήσουν νέο υλικό για την περίσταση.
Οι αρχικές προσπάθειες συγγραφής τραγουδιών με τον νέο μπασίστα Jason Newsted οδήγησαν μόνο σε ένα demo για το Blackened.
Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας James Hetfield στη συνέχεια έσπασε το χέρι του κάνοντας skateboard και δεν μπόρεσε να παίξει κιθάρα για αρκετές εβδομάδες. Δεδομένων αυτών των εμποδίων, το συγκρότημα αποφάσισε να ηχογραφήσει διασκευές μερικών από τα αγαπημένα του τραγούδια αντί να δουλέψει πάνω σε νέο υλικό. Ενώ δοκίμαζε το τραγούδι "White Lightning" από το new wave συγκρότημα Paralex, ο Kirk Hammett άρχισε να παίζει το "The Wait" από το post-punk συγκρότημα Killing Joke. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν και τελικά το ηχογράφησαν.
Το "Last Caress" και το "Green Hell" συνδυάζονται σε ένα μόνο κομμάτι από το συγκρότημα. Οι αρχικές εκδόσεις των Misfits εμφανίστηκαν σε διαφορετικά albums και ηχογραφήθηκαν με διαφορά 5 ετών.
Το ''The $5,98 E.P. – Garage Days Re-Revisited'' είχε εξαντληθεί από το 1989 έως το 2018 και η αρχική κυκλοφορία θεωρείται συλλεκτικό αντικείμενο. Και τα πέντε κομμάτια συμπεριλήφθηκαν στο διπλό album του 1998 ''Garage Inc.'' μαζί με άλλες διασκευές και νέες ηχογραφήσεις.
Το εξώφυλλο χρησιμοποιήθηκε επίσης ως βάση για το οπισθόφυλλο τoυ ''Garage Inc.'' το οποίο δείχνει το αρχικό εξώφυλλο ''Garage Days'' με φωτογραφίες των προσώπων των μελών του συγκροτήματος, περίπου το 1998, κολλημένες με ταινία πάνω από τα αρχικά πρόσωπα, μαζί με το εξώφυλλο της Garage Inc. το αρχικό όνομα του album. (wiki)
''Here in this place lies the genie of death. . !''


Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου