Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023


Στις 30 Σεπτεμβρίου στο Temple, μία μεταλλική μάζωξη, μία όμορφη γιορτή όπου το μελωδικό heavy metal, το power metal και το επικό προοδευτικό metal με τους Subfire, τους Silent Winter και τους λατρεμένους Arrayan Path μας χάρισαν μία βραδιά που θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό.

SUBFIRE


Προσωπικά για μένα που μου είναι πολύ δύσκολο να ανεβαίνω στην Αθήνα, η κοινή εμφάνιση των τριών συγκροτημάτων ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για να τους απολαύσουμε, να δούμε αγαπημένους φίλους και να αγοράσουμε το merchandise των παιδιών. Τηρώντας το πρόγραμμα της βραδιάς το ξεκίνημα έγινε από τους μελωδικούς epic/heavy metallers, Subfire. To 2021 οι Subfire είχαν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους ''Define The Sinner'', ένα άλμπουμ που φανερώνει με τον πιο άρτιο τρόπο ότι η μπάντα έχει πολλά να μας προσφέρει, αλλά το πιο σημαντικό μέσα σε όλα είναι η σύνθεση και αυτή υπάρχει διάχυτη σε ολόκληρο το ντεμπούτο τους. Έτσι λοιπόν το μόνο πράγμα που ήθελα να δω από αυτούς, μιας και θα τους έβλεπα πρώτη φόρα, ήταν να δω και να ακούσω πόσο καλά μπορούν να υποστηρίξουν ζωντανά το μουσικό τους όραμα...Και το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο...Με έναν καλό ήχο, θα ήθελα λίγο τα φωνητικά πιο ψηλά, απέδωσαν άψογα πέντε συνθέσεις εκ των οποίων οι τρεις, αν δεν κάνω λάθος είναι από τον επερχόμενο νέο τους δίσκο. Εκπληκτικά φωνητικά από τον Veandok, στην κιθάρα ο Γιώργος Λαρεντζάκης θέρισε με τα εκπληκτικά του ριφ σαν να υπήρχαν δύο κιθάρες στη σκηνή, ενώ τα βαριά πυροβολικά σε μπάσο και ντραμς αντίστοιχα με τους Rindra Rado και Elias K συμπλήρωναν έναν εκπληκτικό μουσικό σύνολο. Το κλείσιμο με το αγαπημένο ''Infinity'' έκλεισε μία πανέμορφη εμφάνιση. Αναμονή τώρα για τη νέα δουλειά των παιδιών!
Tracklist:
1.Sacred Destinies
2.Tides Of Alibis
3.Samurai
4.Rage Of Emotions
5.Infinity

SILENT WINTER


Είναι η τρίτη φορά που έχω τη χαρά να απολαύσω τους Βολιώτες αγαπημένους φίλους Silent Winter και κάθε φορά επιβεβαιώνεται η άποψη που έχω για αυτούς, από την πρώτη φορά που σας παρουσίασα το EP τους ''The War Is Here'' το 2018. Ποια είναι αυτή? Πιστεύω ακράδαντα πως οι Silent Winter είναι ένα από τα καλύτερα power metal συγκροτήματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην όμορφη χώρα μας. Για 43 λεπτά μας παρουσίασαν επτά συνθέσεις, εκ των οποίων η μία να είναι μία ολοκαίνουργια σύνθεση, από τον επερχόμενο νέο τους τρίτο δίσκο, με την ονομασία ''We Burn The Furure''. Ένα συγκρότημα που έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τις live εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στο Release Athens. Στην συγκεκριμένη εμφάνιση της μπάντας ο Μιχάλης Λίβας νομίζω πως ήταν σε τρομερή φόρμα, από κάθε άλλη φορά που τον έχω δει. Επικοινωνιακός με τρομερή άνεση με το κοινό, να προλογίζει κάθε σύνθεση με το δικό του χιουμοριστικό τρόπο. Εννοείται πως οι κορώνες του έβγαιναν αβίαστα με το υπόλοιπο σύνολο της μπάντας να παραμένει στιβαρό και εντυπωσιακά αλάνθαστο σε κάθε σύνθεση. Το έχω πει και θα το ξαναπώ!!!Σε κάθε κυκλοφορία τους ανεβαίνουν πολλά σκαλιά, έτσι και με τον καινούργιο δίσκο τους πιστεύω πως θα παραμιλάμε. Και με το δείγμα της νέας σύνθεσης που μας παρουσίασαν (σκεφτείτε Helloween, Stratovarius και κάτι από Edguy, ''Mandrake''εποχής!) πιστεύω πως για άλλη μία φορά θα δικαιωθώ. Αν σκεφτείτε τί έχουν περάσει τα παιδιά με όλες τις καταστροφές που έγιναν στο Βόλο, υποκλίνομαι και μόνο στην εξαιρετική τους εμφάνιση. Απλά αν ξανά ανακοινώσουν κάποια επερχόμενη εμφάνιση στην Αθήνα μην τους χάσετε για κανέναν λόγο!


Tracklist:
1.Soul Reaper
2.Final Storm
3.Shout
4.Warriors Of The Sun
5.Empire Of Sins
6..We Burn The Furure (new song)
7.Gates Oif Fire

ARRAYAN PATH


Πριν από κάποια χρόνια είχα την ατυχία να μην τους δω ζωντανά, όταν είχαν έρθει για live παρέα με τους Illusory αν δεν κάνω λάθος. Αυτή τη φορά δεν θα τους έχανα με τίποτα. Και πραγματικά την εμφάνιση των Arrayan Path θα τη θυμάμαι για πολλά χρόνια. Μετά από μία μικρή εισαγωγή η μπάντα ξεκινάει με το ''Metamorphosis'', ευτυχώς κάποια προβλήματα με τον ήχο διορθώνονται και η συνέχεια είναι μαγική. Ο Mert Guclu πίσω από τα ντραμς μαγεύει με το δυνατό, τεχνικό παίξιμό του βαμμένος σαν τον Alice Cooper έκλεψε αρκετές φορές την παράσταση. Ο Νικόλας Λεπτός με τη φωνάρα του απλά αποδεικνύει το τρομερό του ταλέντο, οι ερμηνείες του, το συναίσθημα που βγάζει είναι σπάνια χαρίσματα και εκείνο το βράδυ μας το έδωσε όλα αυτά απλόχερα. Για μιάμιση σχεδόν ώρα έπαιξαν δεκαπέντε συνθέσεις σχεδόν από όλη τη δισκογραφία τους, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στον τελευταίο τους ένατο υπερ-δίσκαρο ''Thus Always to Tyrants''(αν δεν έχετε ακούσει το συγκεκριμένο άλμπουμ κάντε το ΧΤΕΣ!!!). ''Ishtar'', ''Dawn Of Aquarius'', ''Piri Reis'', ''Minas Tirith'' είναι μερικά από τα έπη που έπαιξαν για να κλείσουν με το ''Road To Macedonia''. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη και έδειχνε την αγάπη του προς την μπάντα τραγουδώντας κάθε στίχο. Πραγματικά οι Arrayan Path είναι μία τεράστια μπάντα έχοντας κυκλοφορήσει εννέα διαμαντένια άλμπουμ! Μόνο για τη θεματολογία τους και την αγάπη τους για την αρχαία Ελλάδα και όχι μόνο, αυτό το συγκρότημα κάποια στιγμή θα έπρεπε τουλάχιστον από το υπουργείο πολιτισμού να βραβευτεί, πιστεύω πως πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου. Είναι απίστευτο το πόσο εντυπωσιακά μπορούν να συνδυάσουν το μελωδικό heavy metal με το epic και τους power metal ρυθμούς με το progressive, με ρεφρέν που σε στέλνουν αδιάβαστο και όλα αυτά να τα παρουσιάζουν ζωντανά άρτια. Πραγματικά όσοι ήμασταν εκείνη τη βραδιά ζήσαμε ένα όνειρο. Τρία συγκροτήματα της χώρας μας απέδειξαν για ποιο λόγο αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα θεωρείτε υπολογίσιμη δύναμη και με συγκροτήματα σαν τους Subfire, Silent Winter και Arrayan Path δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.





Tracklist:
1.Intro-Archangel
2.Metamorphosis
3.The Fall Of Mardonius
4.The Usurper
5.The King’s Aegis… They Came From the Taygetos Mountains
6.Gabriel Is Rising
7.Artaxerxes II Memnon
8.Myrmidons
9.Ishtar
10.Dawn Of Aquarius
11.Piri Reis
12.Minas Tirith
13.Molon Lave
14.The Legend Of Evagoras
15.Road To Macedonia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου